Uudistuksia ja live actionia – animaatiouutisia 05/2019

Toukokuu on ollut jälleen hulinakuukausi animaatio-maailmassa. Sitä, kuten koko kevättä, leimaa trendi, jossa olemme saaneet nähdä live action -versioita lapsuutemme animaatio-suosikeista. Paitsi, että teattereihin ovat ilmestyneet Pokemon ja Aladdin, myös uusia julkistuksia ja maistiaisia on saatu tulevasta. Niistä lisää pian.

Olen kuukauden aikana kehittänyt Animaahis-sivustoa eteenpäin kulissien takana. Animaahisen tarkoitushan oli alunperin luoda minulle itselleni alusta tai portti animaatio-maailmoihin, mutta sitten kysyin itseltäni, että mitä jos se voisi toimia sellaisena muillekin? Siksi hahmottelin polun, jonka päästä jokainen lukija voisi löytää halutessaan saman portin. Voit tutustua siihen päivitetyssä “Aloita tästä” -sivusta.

Tuo samainen polku auttaa minua itseänikin varmistamaan, että Animaahisista löytyy sisältöä niin aloittelijoille kuin kokeneille konkareille. Aika näyttää miten se toimii, mutta ainakin itse olen innoissani tästä kokeilusta.

Mutta sitten itse asiaan!

Disney

Aloitellaan Disney-aiheisilla uutisilla. Kyseinen yhtiö on jo niin iso, että on jo kohta vaikeaa löytää uutisia, jotka eivät siihen jollain tavalla liittyisi. Heidän tekemiensä ostojen vuoksi muutaman elokuvan ja nimikkeen tulevaisuus on ollu kysymysmerkki, mutta Disney julkaisi vasta pdf-tiedoston, josta selviää mitkä teokset on luvattu julkaista. Paula kirjoitti blogissaan asiasta mainion artikkelin, joka kannattaa käydä lukemassa.

Listasta kannattaa laittaa sellainen teos korvan taakse kuin Nimona. Tosin sitä on lupa odottaa vasta vuonna 2021, mutta tulen sen kehitystä varmasti täälläkin seuraamaan.

Aladdin

Sitä ennen on kuitenkin tulossa paljon muuta ja yksi niistä on jo teattereissa pyörivä Aladdin. Nyt päästään vihdoin selvittämään, että miten Will Smithin henki oikeasti toimii. Tietysti me suomalaiset saamme jännätä, että voiko kukaan korvata Veskua.

Tähän mennessä nähdyt arvostelut lupaavat hyvää, eivätkä ne ole ollenkaan niin murskaavia kuin edeltävästä kohusta saattoi kuvitella. Arvioita voi bongailla esimerkiksi Twitteristä, mutta myös Sanlen ja Paulan artikkelit kannattaa käydä kurkkaamassa.

Tikun ja Takun pelastuspartio

Akiva Schaffer on kiinnitetty Tikun ja Takun pelastuspartiosta tehtävään live action -versioon. Vielä on auki nähdäänkö se elokuvalevityksessä ja ainoastaan Disney +:ssa. Akiva Schaffer on osa Lonely Island -nimistä komediaryhmää ja hänen tuotoksiaan on nähty lähinnä Saturday Night Livessa, jossa hän on toiminut Digital Short -sketsien käsikirjoittajana ja ohjaajana. Kahjoilua lienee siis tiedossa.

Alkuun on lupailtu että elokuva ei tulisi olemaan alkuperäistarina vaan jotain metaa eli itseensä viittaavaa. Taatusti jotain kahjoa luvassa.

Sovituksista puheenollen, oletko koskaan pähkäillyt miltä Game of Throne -hahmot näyttäisivät Disney klassikossa? No, nyt voit käydä selvittämässä asian täältä.

Toy Story 4

Toy Story 4:sta julkaistiin uusi ja viimeinen traileri. Kyseessä on siitä mielenkiintoinen pätkä, että se paljastaa meille yhden uuden hahmon.

Elokuvaa odotellessa kannattaa käydä lukemassa myös AWN.comin tekijöiden haastatteluja sisältävä mielenkiintoinen artikkeli.  

Sonic The Hedgehog

Aladdin ja Pokemon ovat aiheuttaneet paljon keskustelua siitä, että saadaanko piirrosanimaatioista uskottavia live action -hahmoja ollenkaan. Nuo kaksi julkaistua elokuvaa ovat antaneet positiivista toivetta asiasta, mutta nyt pakkaa saapui sekoittamaan Sonic.

Paitsi että Sininen Siili herättää uncanny valley -tuntemuksia, niin alkuperäistä siiltä siinä ei ole kuin sininen väri. Ja me tiedämme jo miten some reagoi kun tekijät yrittävät sooloilla…

Tästä viisastuneena elokuvan ohjaaja Jeff Fowler ilmoitti, että hahmoa tullaan muokkaamaan lopulliseen versioon. No, onneksi näin, sillä nyt elokuvaa pystytään vielä muuttamaan ja samalla se saa myyntiä edistävää huomiota.

Chris Reccardi ja Bruce Bickford ovat kuolleet

Ren & Stimpyn ja Tehotyttöjen taiteen takaa löytyvä Chris Reccardi on kuollut 54 vuoden iässä. Hänen omintakeista tyyliään voi ihastella hänen kotisivuiltaan tai alla olevista animaatioista The Modifyers ja Meddlen Meddows.

Toinen poisnukkunut taiteilija on enemmän indie-maailmassa tunnettu Bruce Bickford. Ennen kuolemaansa 72-vuotiaana hän ehti työskennellä Frank Zappan kanssa ja tehdä stop motion animaatioita. Alla pari näytettä hänen töistään. Toinen on Prometheus Garden, jonka trailerin voit katsoa alta ja toisesta voi nauttia Frank Zappan musiikkivideolta Inca Roads.

Over The Garden Wall

Meille Over The Garden Wall -faneille on luvassa hienoja hetkiä! Nimittäin BOOM! Studio on ilmoittanut tuottavansa sarjasta uuden viisiosaisen sarjakuvan. Animaatiosta on jo olemassa sarjakuva, jossa kerrotaan tuo tuttu tarina, mutta tähän uuteen teokseen on luvassa ihan oma tarinansa.

Greg, Wirt ja Beatrice löytävät teatterin, jonka näytelmä ei ole ihan sellainen kuin mitä he ensin kuvittelivat. Sarjiksen taiteesta vastaa Rowan MacColl, jonka tyyli sopii mielestäni kyseisen animaation tunnelmaan kuin nenä päähän. Vai mitä sanot:

Over The Garden Wall: Soulful Symphonies #1 julkaistaan elokuun 7. päivä kuluvaa vuotta. Toivottavasti meidän kotoiset sarjakuvien erikoisliikkeet hoksaavat napata tämän myyntiin.

Ingress: The Animation

Pokemon Go:n tekijöiden Ingress-peli on saamassa pelin lorea tukevaa animea. Aivan kuten Pokemon GO, Ingress on myös oikeassa maailmassa pelattava peli, jossa valitaan oma joukkue.

Pelillä on oma vankka fanikuntansa ja sen takia on hienoa, että he saavat oman pelimaailmaa synventävän animensa. Sarjaa voi katsoa Netflixistä.

I Lost My Body

Netflix nappasi myös sellaisen hyvältä näyttävän animaatio-elokuvan valikoimaansa kuin I Lost My Body. Kyseinen ranskalainen indie-teos on niittänyt mainetta ja palkintoja festareilla. Vielä leffa ei ole katsottavissa mutta tulee nähtäväksi melkoisen varmasti tämän vuoden puolella.

Calamity – A Childhood of Martha Jane Cannary

Ranskasta löytyy myös sellainen lahjakkuus kuin Remi Chaye, jolta on luvassa mielenkiintoinen animaatioelokuva nuoresta Calamity Janesta. Remin tyyli on todella kaunista, joten odotan tätä vuonna 2020 julkistettavaa elokuvaa innolla.

Valitettavasti Vimeosta ovat poistuneet kyseisen animaation trailerit ja maistiaiset eikä tilalle löytynyt netistä uutta. Se vihjailee julkaisijan vaihtumisesta tai projektin lopettamisesta. Tai sitten nyt valmistaudutaan festarikierrokselle ja noissa saattaa olla ehtona ettei materiaalia ole muualla nähtävissä. Koska en löytänyt todisteita projektin päättyymisen puolesta niin voidaan olla toiveikkaita!

Arthur

Arttu-sarja on joutunut sensuurin kynsiin. Kauden 22 ensimmäisessä jaksossa “Mr. Ratburn and the Special Someone” lasten miespuolinen opettaja menee naimisiin toisen miehen kanssa ja se oli liikaa eräälle televisio-yhtiölle Alabamassa.

Onneksi somessa asiaa kauhistellaan vähemmän ja kuten Marc Brown alla olevassa videossa sanoo, monet ovat olleet kiitollisia siitä, että myös seksuaalivähemmistön perhesiteitä kuvataan animaatioissa.

Suurempi järkytys ihmisille tuntuu olevan se, että Arttu-sarja on edelleen hengissä ja onhan 22 kautta melkoinen suoritus!

Family Guy

Family Guysta julkaistiin 20-juhlapäivän kunniaksi Frazier Mooren tekemä kirja, jossa käydään sarjaa läpi 240 sivun voimin. Kansien sisältä löytyy storyboardia, konseptitaidetta, taustoja ja tarinoita, joten ehdottomasti jokaisen fanin pakkohankinta.

Kirjan voi tilata esimerkiksi Book Depositorysta. Huomautan, että kyseinen linkki on kumppanuuslinkki, eli saan pienen siivun sen kautta tehdyistä ostoista, mutta ilman että siitä syntyy sinulle ylimääräisiä kustannuksia. Pidän Book Depositorysta siksi, että sieltä saa kirjat ilman postikuluja, jotka esimerkiksi Amazonilla voivat olla minimissäänkin yli 10 euroa. En ole kirjaa itselleni tilannut vielä, mutta teen sen jossain vaiheessa ja kirjoitan siitä sitten lisää.

Wallace & Gromit

Juhlapäiviä viettää myös Wallace & Gromit. Nick Park loi hahmot jo 30-vuotta sitten ja hänen ajatuksiaan voi kuulla seuraavasta lyhyestä dokkarista.

7 vinkkiä menestyvän animaatioaiheiseen Youtube-kanavan perustamiseen

Haluaisitko perustaa animaatio-aiheisen Youtube-kanavan? Siinä tapauksessa suosittelen lukemaan CartoonBrewin artikkelin “7 vinkkiä menestyvän animaatioaiheiseen Youtube-kanavan perustamiseen”. Vinkit sopivat muillakin alustoilla julkaisemiseen ja vaikka aihe ei olisi sinulle ajankohtainen, kannattaa tsekata sieltä löytyvät videot ja kanavat.

Crown: The Legend

Täälläkin nähty Crow: The Legend -lyhäri on saanut neljä Emmyä. Jos et ole sitä vielä katsonut, niin kannattaa tehdä se nyt.

This is My Job

CartoonBrew -sivusto on tehnyt yhteistyössä Adoben kanssa videosarjan, jossa animaatiomaailmassa työskentelevät ihmiset kertovat omasta työstään.

The Swallows Of Kabul

The Swallows of Kabul on oiva esimerkki siitä, miten rankkoja asioita voidaan viestittää tehokkaasti animaation keinoin. Jo pelkkä traileri antaa kuvaa siitä millaista elämä on fundamentalistien valtaa pitämässä Kabulissa.

The Marathon Diary

The Marathon Diary on kaunis Lappiin perustuva animaatio, jossa maratonin juokseminen ei ole kovin yksinkertaista. Lyhärin hahmot ovat hauskoja ja persoonallisia ja tunnelma kaunista. Kyllä Norjassa osataan animoida!

Suomi-blogeja

Ennen kuin mennään sen syvemmin lyhäreihin, niin tässä muutama artikkelisuositus:

Mickey Mouse

Kuu voi olla romanttinen juttu, mutta yli-innokkaana vaikutus voi olla päinvastainen. Sen saavat Mikki ja Minni huomata tässä romanssia tihkuvassa lyhärissä.

Kuukauden toisessa Mikki-lyhärissä Hessu innostuu viettämään koiraneloa kun huomaa miten hyvät oltavat Plutolla on. Sehän ei Plutolle passaa, mutta valitettavasti Hessu menestyy koirana oikein hyvin.

Cradle

Next Flight Home

Tässä omaleimaisessa animaatiossa nähdään pieni pala lintujen elämästä. Aihe ei nyt varsinaisesti omaperäisyydellä juhli, mutta animaatiotyyli on sellainen, johon en ole aiemmin törmännyt. Siitä pisteet.

ELI

Eli on oiva esimerkki siitä mitä saadaan aikaiseksi kun yhdistetään ääni ja kuva taidokkaasti toisiinsa. Tämä animaatio on enemmän kokemus kuin tarina.

Opening Night

Musiikilla jatketaan. Tällä kertaa päästään mukaan miehen itsetutkiskeluun ja menneisyyden taakkoihin. Kuten aina, oiva musiikki auttaa haavoihin.

Fjaak

Seuraavan hieman psykedeelisemmän musiikkipläjäyksen tarjoaa Fjaak kappaleella I Could Never Live Without You By My Side.

Welcome to my life

Oletko miettinyt millainen hirviön normaali päivä on? Joo, mutta Monsterit Oy:n tyyppien päivät eivät vaikuta normaaleilta. Tarkoitin ihmisnormaalia, mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakaan…

No oli miten oli, tässä Cartoon Networkin pätkässä päästään mukaan yhden hirviön päivään.

The Ape man

Tämä rakkaudella tehty animaatiohelmi on kahden vuoden takaa, mutta ollut pitkään piilotettuna niin, että katsottavissa on ollut vain traileri. Nyt se on kuitenkin vihdoin avattu yleiseen katselluun. Ehdottomasti yksi parhaimipia lyhäreitä jonka olen nähnyt.

VAROITUS: Lyhäri sisältää erään kammottavan muiston 90-luvulta, joten katso omalla vastuulla!

Tissue Animals

Animaatiota nenäliinasta? Kyllä kiitos!

Goldie

Goldie on sympaattinen animaatio isosta tytöstä, joka päätyy harmittelemaan kokoaan. Onneksi ystävät ovat tukena.

The Manx – Hateful Goo

Tällaista hard rockia näkee nykyään harvemmin animoituna, mutta vielä harvinaisempi on kyseisen musavideon maskotin ääninäyttelijä. Tunnistatko?

Cradle

Cradle kertoo nuoresta sotaveteraanista, joka on palannut juuri kotiin, mutta molemmat kätensä menettäneenä. Kädettömyys ja haamukivut tuovat omat haasteensa ja omanarvontunnon löytäminen on vaikeaa.

Todella koskettava ja ajatuksia herättävä animaatio.

Hell Den

Hell Den on animaatioiden Sohvaperunat ja hieman häiriintynyt sellainen. Sarjan idea on, että päähahmot katsovat ja kommentoivat vanhoja animaatioita, joihin on tehty uusi dubbaus. Ainakaan tämän tarilerin perusteella katsojaa ei päästetä helpolla.

Ei liene mikään yllätys, että sarja on katsottavissa striimipalvelussa, joka on keskittynyt alkoholiin. Drink.TV:n kuukausimaksu on vain alle kolme euroa, joten pitääpä joskus testailla palvelun toimivuutta.

The Quintet of the Sunset

Tässä kauniissa nukkeanimaatiossa opitaan, että yhdellä kissalla on vain yksi ihminen, mutta yhdellä ihmisellä monta kissaa. Jokainen tarvitsee omanlaistaan kohtelua ja huolenpitoa.

The History of The Thief and the Cobbler

Animat AKA Electric Dragon on tehnyt mainion kolmiosaisen historiikin animaatioelokuvasta The Thief and the Cobbler. Katsottavaa on yhteensä 40 minuuttia, joten katsottavaa riittää hyvä tovi.

Suosittelen muutenkin tutustumaan muihinkin herran mainioihin videoihin.

Huh! Siinäpä on kesän alkuun katsottavaa! Toivottavasti ei liikaa.

Mikä oli mielestäni tällä kertaa mieluisin uutinen tai animaatio? Jäikö jotain tärkeää pois?

Ystäväsi,

Guf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: