skip to Main Content

Aku’s Fairy Tales – Samurai Jack

Samurai Jackin kausi on mennyt Jackin yrittäessä löytää keino päästä kotiin ja tuhota Aku. Tässä jaksossa Aku’s Fairy Tales se vihdoin onnistuu! Tai rehellisesti sanottuna ainakin lasten mielikuvituksissa…

Tämä Samurai Jack -juttusarjani sisältää paljon spoilauksia, joten suosittelen lämpimästi, että katsot sen ensin ennen kuin luet näitä postauksia. Jos haluat, voit katsoa kauden samaan tahtiin kuin minä. Valitettavasti sarjaa ei ole nähtävissä missään suoratoistopalvelussa ja itsekin tilasin oman blu-ray -julkaisun. Kyseinen boksi on kuitenkin todella tyylikäs ja ehdottomasti keräilijälle hieno lisä kokoelmaan. Voit tilata sen täältä. Muistutan vielä, että tämän sivun linkit ovat kumppanuuslinkki, eli saan pienen siivun jokaisesta niiden kautta tehdystä ostoksesta. Se ei kuitenkaan lisää hintaan yhtään ylimääräistä enkä suosittele mitään mitä en ole itse ensin testannut. Tästä eteenpäin vastaavat kumppanuuslinkit on merkitty tähdellä.

Aku's Fairy Tales - Aku Punahilkkana

Aku’s Fairy Tales

Aku’s Fairy Tales poikkeaa aiemmista sarjan jaksoista ja keskittyy nyt lähinnä Akuun. Aku on nimittäin käärmeissään kun lapset eivät enää tunnu pelkäävän ja kunnioittavan häntä vaan kaikki haluavat olla kuin Jack. Aku saa päähänsä, että hänen täytyy kertoa tarinoita, joilla saa lapset taas palvomaan häntä. Suunnitelma ei oikein mene putkeen.

Itseäni jotenkin huvittaa se millaisen lähestymistavan Aku ottaa asiaan. Aiemmissa jaksoissa olemme nähneet kuinka paha Aku on ja millaisiin tekoihin hän kykenee. Moni on saanut kärsiä Akun ahneudesta ja välinpitämöttömyydesta, mutta nyt lasten kohdalla hän luopuu pelottelusta ja pakottamisesta. Tai ainakin osittain, koska hän pakottaa peloisat lapset jättimäiselle stadionille kuuntelemaan hänen tarinoitaan. Toisaalta idea on ihan järkevä, koska pääpahiksen pelkona onkin, että lapsissa kytee kapinan siemen. Siksi parempi yrittää mieluummin hyvällä kuin pahalla.

No, koko homma menee satuiluksi. Alkuun Aku kertoo tarinan maailmojen syöjästä, jonka hän lopulta tuhoaa ja tarjoaa ruokaa kaikille ikuisiksi ajoiksi. Lapset eivät tunnu innostuvan ja Aku ajattelee sen johtuvan liian monimutkaisesta tarinasta. Parempi siis kokeilla lastensatuja.

Aku's Fairy Tales - Maailmojen syöjä

Seuraava tarina kertoo Punahilkasta, jolla on leimuavat kulmakarvat. Yogi-karhua muistuttava susi haluaa saada pikku-Akun herkut ja tekeytyy isoäidiksi. Pikku-Aku kuitenkin rökittää suden ja pelastaa päivän. Tämäkään satu ei innosta ja yksi rohkea lapsi sanoo, että he haluaisivat kuulla tarinan Jackistä. Aku suuttuu moisesta, mutta päättää tehdä sankaristamme pahiksen. Tällä kertaa tarinana on Kolme karhua, joiden puurot Jack syö ja hajoittaa heidän talonsa. Tämäkään ei kelpaa lapsille.

Lopulta Aku latelee pätkiä eri saduista ja tarinassa Kolme pientä porsasta nähdään kohtaus, joka on kuin Hohdosta. Jack hakkaa reiän possujen oveen ja kurkkii siitä sisälle häijysti irvistäen. Oivallista! Kun sekään ei lapsille kelpaa, Aku saa tarpeekseen ja häipyy paikalta. Lasten saadessa rauhassa keksiä omaa tarinaansa, Jackistä tulee sankari joka lopulta lyö Akun. Siihen päättyykin ensimmäinen kausi.

Aku's Fairy Tales - Hohto

Lasten versiossa on mielestäni hauska yksityiskohta se kuinka he lisäävät ihan tarinan loppuun muutamia elementtejä, jotka tekevät siitä siistimmän. On helppo kuvitella kuinka sarjan tekijöiden ideapalaverit etenevät samalla tavalla. Yksi haluaisi pistää hahmo taistelemaan, mutta muut ovat, että ”Ei, ei vielä! Ensin siistiä tuijottelua” ja niin edelleen.

Ajatuksia jaksosta

Jakso tosiaan poikkeaa tähän astisista sillä, että Aku on pääosassa ja että tarinan sävy ei ole niin vakava. Vanhoihin satuihin otetaan hyvin humoristinen näkökulma eikä sillä ole oikein mitään tekemistä päätarinan kanssa.

Satuosuudet ovat hyvin voimakkaasti tyyliteltyjä ja tuovat vahvasti mieleen Hanna-Barberan teokset. Yksinkertainen tyyli sopii hyvin satukirjaimaisen tunnelman välittämiseen, mutta ilman, että poiketaan liikaa sarjan yleisilmeestä.

Aku's Fairy Tales - Jack aamulla

Itselläni on tällaiseen jaksoon hieman kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta ne ovat ihan hauskoja, mutta toisaalta en pääse fiiliksestä, että näiden tarkoituksena on vain luoda täytettä jaksolistaan. Nämä häiritsevät uppoutumista itse varsinaisen sarjan tunnelmaan ja rikkovat immersiota. Mieluummin näkisin tällaisia jaksoja jouluspesiaaleina tai muina vastaavina varsinaisesta kaudesta irrallisina bonuksina.

Tähän päättyykin Samurai Jackin ensimmäinen kausi. Mitä olet pitänyt tällaisesta jaksoesittelystä? Haluaisitko, että käyn koko sarjan läpi? Haluatko vastaavaan tyyliin tehdyn juttusarjan jostain toisesta animaatiosta? Kirjoita toiveesi ja ajatuksesi alla olevaan kommenttiosioon. Ne ovat minulle todella arvokkaista palautteita.

Ystäväsi

Guf

Aku's Fairy Tales - Aku ja Jack kohtaavat
0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x