skip to Main Content

Tervetuloa Animaahis-sivustolle!

Koska olet mitä ilmeisimmin täällä ensimmäistä kertaa, parempi esittäytyä. Minä olen Guf Punaparta ja mikäli haluat tietää minusta lisää, luethan esittelyni.

Mitä animaatioilla on annettavaa minulle?

Koska olet tällä sivustolla, mitä ilmeisimmin olet kiinnostunut animaatioista ainakin jollain tasolla. Ehkä olet kuten minä ja tunnet pientä vetoa animaatioihin, mutta et ole varma ovatko ne sinua varten tai et ole varma haluatko taas uuden harrastuksen pelien, elokuvien, sarjakuvien ja kirjojen rinnalle.

Jos et siis ole varma, niin lue 6 syytä miksi sinunkin tulisi katsoa animaatioita.

Mitä animaatioita minä voisin katsoa?

Kun minä päätin aloittaa oman matkani animaatioiden maailmaan ja aloittaa aiheesta blogin, meni itse asiassa vuosi ennen kuin aloin kirjoittamaan blogiini artikkeleita. Miksikö? Tarjontaa oli todella paljon, enkä tiennyt mistä aloittaa.

Haluan helpottaa sinun pähkäilyäsi ja tarjota muutaman vaihtoehdon:

Voit tehdä kuten minä ja aloittaa matkasi Disneyn klassikoista. Syynä tähän oli se, että innostuin lukemastani Walt Disneyn elämänkerrasta todella paljon. Jos se tuntuu sinustakin luontevalta, niin lue katselukokemuksestani elokuvasta Lumikki ja seitsemän kääpiötä.

Mikäli haluat aloittaa jostain uudemmasta, niin suosittelen Over The Garden Wall -minisarjaa. Kyseessä on todella tunelmallinen animaatio, josta voi bongailla sellaisia syvempiä merkityksiä mitä ei ehkä ensimmäisellä katselukerralla havaitse.

Seikkailua kaipaavan kanattaa tutustua animaatiosarjaan Adventure Time. Se on kulttistatuksen saanut sarja, jonka jaksot ovat noin 10 minuutin mittaisia välipaloja. Vaikka ulkoasu on hämäävän lapsellinen, on sarjalla paljon annettavaa aikuisillekin katsojille eri metaforien ja vitsien muodossa.

Mustan huumorin, fantasian ja Matt Groening sarjojen ystäville suosittelen lämpimästi Disenchantmenttia. Animointi on kaunista, taustat yksityiskohtia ja hahmot samaistuttavia (no, minä esittelenkin itseni kääpiön ja menninkäisen risteytyksenä, joten ymmärtänet…).

Jos ei näistä mikään innosta tai suositukset ovat sinulle ennestään tuttuja, niin kannattaa tutustua kuukausittain postaamiini uutisartikkeleihin. Sieltä löydät tietoa ja trailereita uusista julkaisuista ja useita animaatiolyhäreitä. Varmasti jokin niistä saa kiinnostuksesi heräämään.

Lue myös artikkelini 6 vinkkiä animaatioharrastuksen aloittamiseen.

Mistä löydän haluamani animaatiot?

Nyt kun olet lukenut muutaman artikkelini ja päättänyt katsoa niistä jonkun, saatat pähkäillä, että mistä ihmeestä saat haluamasi elokuvan tai sarjan katsottavaksesi. Näistä seuraavista vinkeistä voi olla sinulle apua:

Olen tehnyt itselleni hankkimista julkaisuista julkaisuesittelyjä, joten yksi tapa voi olla tutustua niihin. Jokaisesta esittelystä löydät myös linkit suoraan ostamaani tuotteeseen.

Animaatiokokoelmani 08.2018

Olen omat fyysiset kappaleeni ostanut joko Amazonista tai CDonista ja olen molempiin ollut tyytyväinen. Yleisimpiä ja tunnetuimpia teoksia löytyy myös ihan omasta marketista. Ainakin Disneyn ja Pixarin teokset ovat hyvin edustettuina.

Jos taas haluat katsoa animaatioita sähköisenä tai striimattuna, niin tällä hetkellä parhaat paikat kokemukseni mukaan ovat:

Miten voin syventää animaatio-kokemuksiani?

Jos olet jo kokenut animaatioiden kuluttaja, mutta haluat syventää kokemuksiasi, tällä hetkellä voit tehdä sen seuraamalla julkaisemiani uutiskoosteita ja osallistumalla kunkin artikkelin alla oleviin keskusteluihin.

Olen tulossa kirjoittamaan enemmän animaatioiden ympärillä olevista asioista ja yhteisöistä, joten kannattaa pysyä mukana kelkassa vaikkapa Twitterin kautta.

Tervetuloa vielä kerran ja kiitos siitä kun olet täällä! On hienoa saada sinut ystäväkseni :)

Guf

Back To Top