skip to Main Content

Disneyn jäätävän hyvä kesäkuu – kuukauden uutiset

Disney on jatkanut vauhdikasta vuottaan ja menestystä tuntuu tihkuvan. Live-action Aladdin tuotti neljässä päivässä 112.7 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi todettakoot, että uusi Pikachu-elokuva teki samassa ajassa 17 miljoonaa. Oli arvostelijoiden ennakkoluulot mitä tahansa, Aladdin oli kieltämättä onnistunut ainakin taloudellisessa mielessä. Elokuvaan budjetoitiin 183 miljoonaa dollaria ja tätä kirjoittaessa se on tehnyt Disneylle rahaa maailmanlaajuisesti peräti 874 miljoonaa dollaria! Huikeaa!

Leijonakuningas

Leijonakuningas oli aikoinaan niin iso hitti, että vaikea kuvitella etteikö se yltäisi vähintään Aladdinin tasolle. Tässä kuussa päästäänkin sitä jo kurkkaamaan, mutta ennen sitä voi fiilistellä näillä klipeillä.

Aladdinin ja Leijonakuninkaan välillä on kuitenkin merkittävä ero. Siinä missä Aladdin on life-action, Leijonakuningas on animaatio. Leijonakuninkaassa ei ole mitään ”oikeaa” vaan kaikki on käsin luotua (paitsi tietysti dubbaus). Tästä huolimatta elokuvan ohjaaja Jon Favreau ei halua, että teosta kutsutaan animaatioksi. Syynä on se, että se vaikuttaa hänen mielestään siihen miten katsojat suhtautuvat elokuvaan. Hänen mukaansa katsojien, jotka tietävät elokuvan olevan animaatio, huomio saattaa herpaantua ja keskittyvät miettimään miten mikäkin kohtaus ja hahmo on tehty. Ehkäpä juuri tästä syystä Disney ei markkinoi Leijonakuningasta animaationa eikä life-actionina. On mielenkiintoista nähdä mihin raja tulevaisuudessa vedetään.

https://youtu.be/qIQwIYsm6r8

Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä uusversio?

Tietystikään nämä uusintaversiot eivät jää tähän vaan nyt ollaan kaavailemassa sellaista elokuvasta Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Ilmeisesti sen kutoisi kasaan Marc Webb, mutta virallisesti asiaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Sitä on varmaan ihan turha lähteä arvuuttelemaan onko kyseessä animaatio, life-action vai mikä lie, mutta on todella jännittävää nähdä millainen sen kauhumetsä-kohtaus tulee olemaan. No, toisaalta, onhan noita ideoita laitettu jo jäihin kuten seuraava video paljastaa.

AniMat muuten vertailee uudella videollaan näitä uusintaversioita vanhoihin klassikoihin. Jos tämä vastakkain asettelu kiinnostaa niin kannattaa katsoa.

Amphibia

Onneksi Disney ehtii tuottaa live-actionin lisäksi myös animaatioita (siis sellaisia joita voi sanoa animaatioksi ilman arpomisia) ja yksi todella mielenkiintoinen on täälläkin esittelemäni Amphibia. Uusi sarja on siitäkin mielenkiintoinen, että sen juuret ovat vahvasti Thaimaassa. Sarjan luoja on thaimaalaista alkuperää ja Matt Braly päätti tehdä teoksensa päähahmosta myös thai-kulttuuritaustaisen. Pakko kuitenkin todeta, että nähtävillä olevat klipit eivät hahmon taustasta vielä tuota paljastaneet. Päähahmo Anne on 13-vuotias vahva ja itsenäinen nuori tyttö ja Mattin mukaan Anne on saanut vaikutteita Mattin mummosta. On täytynyt olla vauhdikas mummo!

https://youtu.be/_KEMOYrP7U4
https://youtu.be/aEC_9u2rwF4

Ken Duncan

Animaattori Ken Duncan on julkaissut Instagram-tilillään mainioita kuvia Disneyn studiolta. Hän toimi siellä 90-luvulla ja pääsi kuvaamaan Disneyn animaattoreita työn touhussa. Kuvia on melkoinen määrä, joten kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa.

Klassikko-arvosteluita netissä

Disnerd Dreams blogissa on ollut kesäkuussa suurennuslasin alla Dinosaurus-elokuva. Kannattaa käydä lukaisemassa!

Klassikko-arvosteluja on tarjolla myös Basilista, mutta tällä kertaa videona.

Tuhkimon ja Dumbon uudet julkaisut

Uusia blu-ray julkaisujakin on saatavilla. Uudet painokset saadaan Tuhkimosta ja lifeaction- Dumbosta. Tuhkimon kohdalla on kyse Anniversary Editionista. Onkos nämä erikoisversiot yleensä hankinnan arvoisia?

The Three Caballeros

Keväällä tuli katsottua klassikko The Three Caballeros ja todettua ettei Don Rosan hahmoihin luomaa charmia löytynyt kyseisestä elokuvasta. Nyt hahmot saavat animaationa uuden mahdollisuuden sillä heistä on tehty sarja nimeltä Legend Of The Three Caballeros. Intro antaa fiiliksiä Ankronikasta, Varjoankasta ja muista seikkailu- ja toimitapanotteisista Disney-sarjoista, joten nyt on lupa odottaa hyvää.

https://youtu.be/QwKk0L8GVA0
https://youtu.be/1ez1GettDNc

Uusi Tiku ja Taku -sarja

Tiku ja Taku ovat saamassa uuden sarjan Chip ’n’ Dale. Sen tulee animoimaan Xilam Animation, mikä on minusta aika yllättävää. Xilam on tunnettu sarjasta Oggy ja torakat ja nyt teatterilevityksessä olevasta elokuvasta I Lost My Body. Studion omintakeinen tyyli sopii kieltämättä Disneyn uuteen linjaan, jossa tunnetuista klassikkohahmoista tehdään paljon kaaottisempia. Uudet Mikki-lyhärit ovat tästä mainio esimerkki. Sarja pitäisi olla nähtävissä Disney+:lla jo vuonna 2020.

Big City Screen ei omaa klassikkohahmoja (ainakaan vielä), mutta sekin on hyvä esimerkki kaoottisesta Disney-sarjasta. Tässä muuten mainio musiikkivideo eräästä sen erityisjaksosta.

https://youtu.be/N5Job8XjJ1g

Muita uutuuksia tulee olemaan The Owl House ja

https://youtu.be/_CuvRhS8SEA

Very Important House. Tai no, Very Important House on jo vuonna 2016 ilmestynyt sarja, mutta tämä klippi on uudesta jaksosta. Oli vain pakko saada laittaa kaikki talon peräkkäin. Saadaankohan joskus nähdä näitä uusia hahmoja omassa Mikin klubitalo -tyylisessä sarjassa nimeltä The Very Important Owl Club House?

https://youtu.be/on7Ae-Sfm6A

D23 Expo

Jos muuten sattumalta olet Amerikassa elokuussa, niin tässä sinulle 23 syytä miksi mennä D23 expoon:

Frozen 2

Paras oli pakko säästää loppuun. Olen katsonut Frozenin ja vaikka se ei minussa herättänyt suurempaa ihastusta (eikä vihastusta) Frozen 2:n promo-video taas löi kuin metrinen halko! Eikä elokuvan virallinen trailerikaan jätä kylmäksi. Erityisesti siinä nähty ruskainen metsä on todella kaunis ja muutenkin tunnelmaan on saatu vangittua pohjoista erämaata. Kivipeikot eivät ole niin siistejä kuin maahiset, mutta minkäs teet. Kaikkea ei voi saada.

Kuten eilen kerroin, päätin pilkkoa yhden kuukausittaisen uutisartikkelin koko viikolle. Mitä pidit? Toimiiko tällaiset yhteen studioon tai aiheeseen keskittyvät uutispostaukset paremmin? Mikäli satut ihmettelemään niin Pixar on käsittelyssä erikseen.

Palataan huomenna!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x