skip to Main Content

Esittelyssä Amazon Prime

Eräs eniten odottamani striimipalvelukokeilu oli Amazon Prime, jota pääsin vihdoin kesäkuussa testailemaan. Kokeilen palveluntarjoajia järjestyksessä ihan taloudellisista syistä johtuen, joten kerralla näihin ei pääse käsiksi. Amazon Primessa on tarjolla todella paljon hienoja juttuja ja Amazon on aloitellut omaakin tuotantoaan, joista Costume Quest on yksi uusimmista. Kokeilua odotellessani lisäsin listalle myös Made in Abyss animen ja Spider-Man: Into The Spider-Verse -elokuvan.

Valitettavasti kokeilu sai nopean ja ikävän lopun.

AMAZON PRIMEN TARJONTA

Amazon Primessa on valtava määrä katsottavaa. Sieltä löytyy elokuvia, sarjoja ja TV-kanavia. Niiden lisäksi tarjolla on myös laadukkaita lyhäreitä sekä klassikko-kokoelmia. Valitettavasti meille suomalaisille tai skandinaaveille kokoelma on paljon pienempi.

Noista alussa mainitsemistani katselutoiveista ppäsin tutustumaan vain Costume Questiin, koska se on Amazon Orginal -tuotantoa. Muut olivat aluelukittuja. Sama koskee myös sellaisia sarjoja ja elokuvia, jotka täytyy vuokrata tai ostaa Prime-tilauksesta huolimatta. Se on todella sääli, koska tarjonnasta löytyisi mielenkiintoisia helmiä, kuten vaikkapa dokumenttisarja History of Animation.

Tällaisenaan Amazon Primea ei voi suositella. Asia turhautti minua niin paljon, että meinasin jättää koko arvostelun tekemättä. Mitä kirjoitettavaa olisi palvelusta, jossa ei ole sisältöä?

PRIME VIDEOSTA PELASTAJA?

Jossain vaiheessa kokeiluani Amazon siirsi minut pohjoismaisille kuluttajille tarkoitettuun Prime Video -palveluun, josta pitäisi löytyä kaikki meille nähtävissä oleva sisältö. Positiivista Prime Videossa on se, että se poistaa turhautumisen, koska et näe mistä jäät paitsi. Valitettavasti samalla selviää kuinka raakile tarjonta meille on.

Onneksi löysin sieltä esimerkiksi Cartoon Classics- kokoelmat, Kippari-Kalle -klassikot ja esimerkiksi nostalgisen Inspector Gadget -sarjan. Löytäminen ei kuitenkaan ollut kovin helppoa, koska kirjasto on täynnä huonolaatuisia animaatioita. Hyvin kuvaavaa on se, että jo etusivulta löytyy pelivideoita Minecraftista. Jos muistat lapsuudesta ne kauppojen alelaareista löytyvät halppiskopiot Disney-klassikoista ja ihmettelit minne ne ovat hävinneet, niin nyt tiedät vastauksen…

No, se sisällöstä. Selvitetään miten tarjolla olevat vaihtoehdot toimivat palvelussa.

VIDEOIDEN KATSELU JA TOISTETTAVUUS

Videosoitin on samanlainen kuin kuin muissakin palveluissa vain sillä erotuksella, että asetusnapit löytyvät oikeasta ylälaidasta. Automaattisesti etsin nappeja aina oikeasta alalaidasta. Samoin play ja skippausnapit ovat videon keskellä, joten niitäkin saa joka kerta hakea. Puhelimella tai tabletilla katsottaessa tästä on tuskin haittaa, mutta tietokoneen isoilla näytöillä huomaa kuinka paljon hiirtä pitää liikutella ylimääräisesti.

Videoiden laatu on ihan hyvä ja katselun aikana voi valita kolmesta eri laatutasosta. Joissain tilanteissa palvelu ilmoitti etten voi katsoa parhaalla HD-laadulla, mutta kun vaihdoin Cromesta Edgeen, ilmoitusta ei enää tullut. Kyseessä saattaa olla sama tilanne kuin Netflixillä eli täysi tuki on ainoastaan Edgelle.

Videoita ja sarjoja saa helposti lisättyä omalle katselulistalle, jolloin ne löytyvät helposti jatkossakin. Plussaa pitää antaa siitä, että Primella on oma lista animaatiolle. Näin se pitäisi muuallakin tehdä.

Palvelun erillisistä asetuksista voi valita haluaako että sarjan seuraavat jaksot käynnistyvät automaattisesti, pin-koodin lapsilukoksi, muuttaa tekstitysten ulkoasua, tarkastella katseluhistoriaa ja määrittää laitteet jolla palvelua käyttää. Tekstitykset ja äänet rajoittuvat lähinnä englantiin.

PRIME VIDEON HINTA

Onneksi palvelun hinta kompensoi sen heikkoa laatua. Kuukausimaksu on 2,99 euroa kuudelta ensimmäiseltä kuukaudelta. En löytänyt mistään paljonko hinta nousee tarjousjakson jälkeen, mutta sillä tuskin on väliä. En keksi mitään syytä miksi tästä pitäisi maksaa sen pidempään. Vähintään puolessa vuodessa ehtii katsomaan sen hyvän mikä tarjonnasta löytyy ja sitten jäädä odottamaan sitä päivää kun Amazon Primen koko valikoima näkyy Suomessakin.

YHTEENVETO

Valitettavasti Amazon Prime on aika raakile meille suomalaisille ja sen vuoksi palvelua on vaikea suositella muille kuin harvinaisuuksien ja yksittäisten löytöjen perään haikaileville. Jos olet valmis käymään läpi huonosti animoituja Ksi vs. Logan Paul -nyrkkeilymatseja, Minecraft Let’s Play -videoita ja vanhoja klassikko ripoffeja jotta löydät muutamia animaatiohelmiä sieltä täältä, kolmen euron kuukausimaksu on pieni este.

Jos haluat kuitenkin enemmän laatua, niin luo tunnukset Crunhyrolliin tai Netflixiin. Eiköhän se Amazon Prime avaudu kokonaisuudessaan meillekin jossain vaiheessa.

Oletko sinä kokeillut Amazon Primeä tai Prime Videota? Ovatko kokemuksesi samanlaisia vai antaisitko paremman tuomion kuin minä?

Ystäväsi,

Guf

5 1 äänestä
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x