skip to Main Content

HBO Nordic – Onko siitä iloa animaatioharrastajalle?

HBO on tunnettu laadukkaista sarjoistaan kuten Game of Thrones, The Walking Dead ja Handsmaid’s Tale. Kysymys kuuluukin, että onko HBO:lla mitään tarjottavaa animaatioiden ystäville?

HBO:n animaatiotarjonta

Ennen kuin sukelletaan HBO:n käytettävyyteen tarkemmin, pitää selvittää, että onko meille animaationörteille siellä mitään tarjottavaa. Tonkimista helpottaa se, että aivan kuten Netflixissäkin, HBO:lla on oma alue lasten- ja nuorten ohjelmille. Jotenkin harmittaa aina, että nämä animaatiot ovat aina lastenohjelmien joukossa…

Kun tuosta harmistuksesta pääsee yli, on tarjolla kaikkea mielenkiintoista.

  • Unikitty (Puolikisu)
  • We Bare Bears
  • Adventure Time (Seikkailuhetki)
  • Lego Batman
  • Tom & Jerry
  • Powerpuff Girls (Tehotytöt)
  • Craig of the Creek (Purosalon poppoo)
  • Teen Titans Go
  • The Amazing World of Gumball (Gumballin mieletön maailma)

Suurimmaksi osaksi tarjonta koostuu siis Cartoon Networkin ja Boomerangin tarjonnasta. Katsottavaa ei ole niin paljon kuin Netflixillä, mutta sitä on reilusti enemmän kuin SF Anytimessa. Noista edellä listaamistani animaatioista ainoastaan Adventure Time löytyy myös Netflixistä.

Silmiini pistää kuitenkin eräs todella huomion arvoinen seikka ja se voi olla monelle merkittävä valintakriteeri. Nimittän HBO:lta en löytänyt ensimmäistäkään animea. Jos siis olet anime-fani, ei HBO ole sinun juttusi.

Paljonko HBO maksaa?

HBO:n hinnoittelu on tähän astisista striimauspalveluista yksinkertaisimmin hinnoiteltu. Kuukausimaksu on tätä kirjoittaessa 9,95€ kuukaudessa ja se on ainoa saatavilla oleva vaihtoehto. Se on siis hiukan kalliimpi kuin Netflixin edullisin vaihtoehto, mutta selvästi edullisempi kuin Netflixin kallein.

Tuolla kuukausihinnalla saa ohjelmat viiteen laitteeseen ja HD-laadun. Itse en havainnut videoiden toistamisessa mitään vikaa. Life action -sarjoissa havaitsin ajoittain pientä nykimistä pitkissä kamera-ajoissa, mutta ne eivät minua häirinneet.

HBO:n käyttöohjeiden mukaan kuvanlaadussa saattaa olla ongelmia joissain Applen laitteissa, joten sellaisen omistavan kannattaa tarkistaa yhteensopivuus ennen palvelun ostamista.

Käyttökokemus

HBO:lla ei ole erillisiä katseluprofiileja, joten kaikki kaikki saavat samat suositukset. En tiedä onko sillä HBO:n kohdalla merkitystä, koska tarjonta on reilusti Netflixiä pienempi. HBO on kuitenkin sellainen paikka jonne mennään katsomaan jotain tiettyä sarjaa tai elokuvaa ja se on helppo löytää joko etusivun suosituksista tai hakutoiminnolla. Katseluprofiilin merkitys korostuu lähinnä vain Netflixin kohdalla.

Myös HBO:lla voi tallentaa sarjoja ja elokuvia myöhempää katselua varten. Valitettavasti toteutus on huono. En onnistunut tallentamaan koko sarjaa katselulistalleni, vaan se piti tehdä yksittäisille jaksoille. Tallensin siis sarjan ensimmäisen jakson ja aina palatessani katselulistalle, klikkasin sarjan nimeä, jolloin pääsin jaksoluetteloon. Vaikka tuokin on ihan toimiva tapa, lisää se prosessiin muutaman klikkauksen. Kylläpä meistä on tullut laiskoja!

Katselulistalle voi tallentaa vain yksittäisiä jaksoja.

Animaatioharrastajalle yksi iso puutos on eräs tämän artikkelin alussa esille nostama seikka. Voisi kuvitella, että se että animaatiot kategorioidaan järjestäen lapsille, on lähinnä vain kolaus meidän aikuisten harrastajien ylpeydelle, mutta todellisuudessa se tuo muutamia rajoitteita.

Yleensä elokuvissa on useita tekstitysvaihtoehtoja ja vain alkuperäiskieli, mutta animaatioissa se on valitettavasti toisinpäin. Dubbauksia on tarjolla tusina, mutta ei yhtään tekstitystä. Minä kun tykkään katsoa animaatiot alkuperäisellä dubbauksella ja usein se on englanti. Se ei muuten haittaa, mutta aina ei jaksa keskittyä täysillä ja silloin monia vitsejä ja pointteja voi mennä ohi. Tekstitys suomeksi monesti auttaa. Minulla ei ole mitään kotimaista dubbausta vastaan muuten, mutta monissa sarjoissa sen laatu on valitettavasti heikkoa.

Ei niitä kieliä ihan tusinaa ole…

No, jos jostain sarjasta välittää niin paljon, että siihen haluaa keskittyä todella, voi sen ostaa DVD:nä tai blu-rayna, jolloin tekstitysvaihtoehtoja on taatusti saatavilla. Jos ei ihan suomeksi niin ainakin englanniksi.

Yhteenveto

HBO Nordic on tähän mennessä kokeilemistani yksinkertaisin käyttää. En törmännyt huonoa katselulistaa ja tekstitysten puuttumista kummempiin vikoihin kokeiluajan aikana kertaakaan. Tarjontaa on niukalti, mutta se on kuitenkin laadukasta. Kun katsottava loppuu kesken, voi tilauksen laittaa katkolle.

Iso miinus tulee kuitenkin siitä ettei tarjolla ollut ensimmäistäkään animea vaan se keskittyi lähinnä kahden tuotantoyhtiön valikoimiin. Jos palvelua katsotaan siis puhtaasti animaatioharrastajan silmin, voi sitä suositella vain jos satut pitämään Cartoon Networkin tuotannosta. Muuten ei kannata vaivautua.

Jos siis tiedät varmasti, että löydät palvelusta sen minkä haluat nähdä, on HBO Nordicin käyttö aivan asianmukaista ja kohtuuhintaista.

Huhtikuussa esittelen Viaplayn. Onkin mielenkiintoista nähdä onko sillä mitään jakoa näiden jättien rinnalla.

Oletko sinä käyttänyt HBO:ta? Millaisia kokemuksia sinulla on siitä?

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x