skip to Main Content

Helmikuun animaatiohulinat – Kuukausikooste 02.2019

Helmikuu on ollut animaatioiden ystäville mielenkiintoista aikaa. Olemme saaneet nauttia Räyhä-Ralf kakkosesta, Frozen 2:n ensimmäisestä trailerista ja Toy Story 4:n maistiaisista. Huomenna eli 25. päivä on tulossa vihdoin kauan odotettu uusi Muumi-sarja!

Pahimpaan Muumi-nälkään voi kurkata tämän ystävänpäivä-tervehdyksen.

Räyhä-Ralf 2

Kävin katsomassa Räyhä-Ralf 2:n ystäväni kanssa ja elokuva teki suuren vaikutuksen. Tarina itsessään oli kadonneen tavaran etsintää, mutta sisälsi paljon kiinnostavia elementtejä, jotka syvensivät tämän leffa-sarjan hahmoja. Hauskinta antia tarjosivat kohtaukset joissa vitsailtiin Disney-elokuvien kliseille ja Nellin musikaalikohtaus olikin yksi mieleenpainuvimmista.

Teemaan sopivasti kyseistä elokuvaa on hyödynnetty turvallisen nettikäytöksen edistämisessä. Esimerkiksi Google tarjoaa turvavinkkien mukana Räyhä-Ralf -aiheisia värityskuvia.

Myös Disnerd Dreamsin Paula kävi katsomassa kyseisen leffan ja kirjoitti siitä omat mielipiteensä.

Frozen 2

Jos pitäisi valita paras traileri helmikuulta niin se titteli menee heittämällä Frozen 2:lle. Luvassa on visuaalisesti kaunista, tunnelmallista musiikkia ja kysymyksiä herättävää kerrontaa. Tämä saa ehdottomasti odottamaan lisää!

Mikäi trailerin tarkempi analysointi kiinnostaa, niin suosittelen kurkkaamaan tästäkin Paulan kirjoituksen.

Toy Story 4

Good Morning America esitteli maistiaisen elokuvasta Toy Story 4. Videon alussa juontaja sanoo, että kaikille yleisössä on jaettu poppareita, joten odotin hieman pidempää pätkää katsottavaksi. No, puolessa minuutissa ei montaa popkornia ehdi kitusiin kiskoa, joten ainakin temppu tuli kanavalle edulliseksi.

Simpsonit

Fox päätti jatkaa Simpsoneita vielä ainakin kaksi kautta. Näyttää siltä ettei Disneyn ostohankkeet ole ainakaan toistaiseksi vaikuttamassa Simpsoneiden esittämiseen. Tämän päätöksen myötä Simpsonit vanhentuvat ainakin 32 ikävuoteen saakka, mikä on televisiosarjalle huikea saavutus.

Ron W. Miller

Ankkalinnake uutisoi, että Ron W. Miller on kuollut 85-vuotiaana. Hän oli Walt Disneyn tyttären mies ja toimi myös toimitusjohtajana Disney Studiolla.

Welcome to Marwen

Oscar-palkinto on lopulta harvojen herkkua, eikä ehdolle pääsykään ole itsestäänselvyys. Marwen-elokuvan animaatiosta vastannu Kevin Baillie kuvasi hetken jolloin he perheensä kanssa jännittivät ehdolle pääsyä. Valitettavasti lopputulos ei ollut positiivinen.

Elokuva Welcome to Marwen on erittäin mielenkiintoinen elokuva. Vaikka se ei varsinaisesti ole animaatioleffa, niin yksi sen kantavista teemoista on animoitu nukkemaailma, jonka päähenkilö on luonut itselleen.

Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Pelaaja-lehti kirjoitti mielenkiintoisen jutun Lumikista ja siitä tehdystä pelitilauksesta, joka ei lopulta valmistunutkaan. En tiedä olisiko pelistä tullut lopulta hyvä, mutta olisi hienoa jos joskus tulisi mahdollisuus seikkailla Disney-elokuvien maisemissa. Tietysti maisemien pitäisi näyttää yhtä hyvältä kuin leffoissa, koska muuten esimerkiksi Lumikin ja Bambin metsät näyttäisivät kuin miltä tahansa muulta metsältä eikä animaatioiden tunnelma välittyisi.

Missing Link -blogi

Hanna esitteli omia anime-kokemuksiaan tammikuussa. Tästä jatkaa Arana peräti kolmen artikkelin paketissa, jossa hän esittelee vuoden 2018 suosikkinsa. Tarkemmin sanottuna kyse on sarjojen alku- ja lopputunnareista.

Listaa kahlatessani huomasin kuinka paljon minulla on vielä urakkaa edessäni. Tutustumislistalleni löytyi kuitenkin sellainen tapaus kuin Skull-face Bookseller Honda-san.

Onnittelut muuten Aranalle bloginsa pyöreistä vuosista! Ikää tuli peräti 10 vuotta, mikä on aika huikea näinkin kapean teeman blogille. Hatunnosto ja onnittelut vielä kerran!

Penguin Highway

Penguin Highway on Eleven Artsin anime-elokuva, joka kertoo pingviini-mysteeristä ja sitä tutkivasta pojasta. Elokuva julkaistaan huhtikuussa ja toivottavasti se on meilläkin katsottavissa pian sen jälkeen. Penguin Highway kun vaikuttaa mainiolta kesäelokuvalta!

Victor & Valentino

Cartoon Network julkaisi tuoreen animaation Victor & Valentinon. Luvassa on meksikolaiseen mytologiaan pohjaavia seikkailuja.

Tämä pieni maistiainen lupailee hyvää.

Missing Link

Nyt ei puhuta maan mainiosta blogista vaan Laika-syudion uusimmasta animaatiosta. Tätä olen odotellut jo sen ensimmäisestä trailerista lähtien ja se onkin luvattu huhtikuuksi.

A Silent Voice

Kaunista traileria tarjoilee A Silent Voice, joka saa kylmät väreet liikkeelle. Tässä trailerissa ei ole puhetta ja se ehkä tekeekin siitä niin voimakkaan. Elokuva kertoo kuuron tytön ja häntä kiusaavan pojan keskinäisestä suhteesta, joka ei välttämättä olekaan niin ruusuinen kuin voisi kuvitella. Mielenkiintoisen siitä tekee se huomio, että ehkä pääsemme elokuvassa kiusaajan pään sisään uhrin sijaan.

Bunuel in the Labyrint of the Turtles

Bunuel in the Labyrinth of the Turtles tarjoilee tyylikästä indie-animaatiota. Elokuva pohjaa tositapahtumiin ja antaa kiehtovan näkökulman elokuvan ja taiteen historiaan.

Playmobil: The Movie

Playmobil, tuo köyhän miehen lego, saa oman elokuvansa. Toisin kuin Lego-elokuvat, Playmobil on täysin animoitu. Tämä traileri on klassinen esimerkki siitä, kuinka valitettavasti monissa animaatioissa ruutu tungetaan täyteen toimintaa, jolloin muistoksi jää vain korvissa soiva huuto ja silmissä lentelevät hahmot.

Costume Quest

Viime syksynä esittelin Costume Questin alkutunnarin. Nyt saimme vihdoin ensimmäisen trailerin. Sarjan ensi-ilta on jo maaliskuussa, mutta valitettavasti sitä pääsee nauttimaan vain Amazon Primesta.

Aladdin

Aladdin on tarjonnut helmikuun isoimmat naurut, ainakin mitä on meemi-määrää uskominen. Will Smithin Henki ei ole vakuuttanut kaikkia ja Youtube Rewindin epäonnistumisen jälkeen, sekin on jäänyt meemi-tehtailijoiden jalkoihin. Toivotaan kuitenkin, että elokuva hälventää epäilykset ja että kesällä herra Smithin kasvot saisivat vihdoin rauhan.

Pixar SparkShorts

Purl

Pixar aloitti vuoden 2018 lopulla projektin nimeltä SparkShorts, jonka lopputuloksena syntyi heidän työntekijöidensä omia pieniä lyhytanimaatioita. Niistä ensimmäinen on Purl. Purl kertoo tarinaa todella vakavasta teemasta erittäin sympaattisella ja värikkäällä tavalla. Jos yksittäisten työntekijöiden tuotokset ovat tällä tasolla, niin ei ihme, että Pixar on yksi maailman suurimpia tarinankertojia. Tämä tarina on Kristen Lesterin ja Gillian Libbert-Duncanin käsialaa.

Smash and Grab

Pixarin SparkShorts -projektin toinen tuotos on Smash and Grab. Smash and Grab ei ole graafisesti eikä animaatioltaan Purlin tasoa. Samoin tarinan kerronta alleviivaa liikaa asioita omaan makuuni. Se jaksoi pitää otteessaan koko kestonsa vaikka sortui moniin animaatiotarinoiden kliseisiin. Tämä kahden robotin itsenäistymisestä ja ystävyydesta kertova lyhäri ei siis yllä lyhäreiden kärkikastiin vaan jää monien samanlaisten joukkoon joita olen tässä puolen vuoden aikana nähnyt jo monia. Tämä tuotos on Brian Larsenin ja David Lallyn käsialaa.

Kitbull

Kitbull on Pixarin kolmas SparkShorts-tuotos. Rosana Sullivan ja Kathryn Hendrickson ovat onnistuneet tekemään ihan kelpo lyhärin, joka on sekä kaunis että tunteikas. Vaikka sekin on Smash and Grabin tavoin hieman kliseinen, se ei sorru samaan ennalta arvattavuuteen. Hahmotkin ovat sellaisia, joiden voisi kuvitella esiintyvän jossain Pixarin tai Disneyn elokuvassa.

Rinki tinki tinki

Helmikuussa vietettiin luonnollisesti ystävänpäivää ja Anna tarttui aiheeseen kysymällä lukijoitaan suosikkipareja Disney-elokuvista.

Pareja kertyikin melkoisesti, joten luettavaa piisaa.

Sonder

Välillä tulee vastaan sellaisia lyhytanimaatioita, jotka pysähtymään ja ajattelemaan omaa elämäänsä juuri nähdyn pohjalta. Sonder on yksi tällaisista. Uskon, että kaikki meistä käyvät elämänsä aikana läpi sellaisen vaiheen, josta Sonderista kerrotaan. Ellei nyt ihan ihmissuhteessa, niin jossain muussa tilanteessa, josta pitäisi siirtyä eteenpäin. Tällaisten pätkien jälkeen on vaikea siirtyä katsomaan seuraavaa ilman kunnon taukoa tai mietiskelyhetkeä

Planet Unknown

Planet Unknown on Shawn Wangin animoima CGI-animaatio, joka keroo kahdesta tutkimuksia tekevästä droidista. Animaatio on tunnelmaltaan kaunis ja siitä tulee vahvasti mieleen WALL-E. Juoni ei omaperäisyydellään kuki, mutta toteutus on vahva ja tunnelmallinen. Tällaisia pieniä animaatioita nauttii mielellään välipalaksi.

Le Royame

Le Royame on kaunis ja puhutteleva animaatio kuninkaasta ja majavasta, jotka lyöttäytyvät yhteen molemmat omista tavoitteista ja tarpeistaan käsin. Teos on lyhyt, mutta animointi välittää todella voimakkaasti hahmojen tunteet ja ympäristön sään. Tällaista katsoisi mieluusti enemmänkin.

Way of Giants

Yleensä lyhytelokuvat pohjaavat yhden idean ympärille ja ovat lopulta yllättävän suoraviivaisia taiteelllisesta otteestaan huolimatta. Jo ensimmäisten minuuttien aikana on helppo arvata mitä tuleman pitää. Way of Giants on osoitus siitä kuinka puheettomasti voidaan esittää monimuotoisempaa tarinaa ja kuinka se voi kantaa jopa 10 minuuttia ilman pitkästymistä. Tarinan ahaa-elämys tulee ihan lopussa ja yhtäkkiä kaikelle sitä edeltävälle on syynsä.

Outta Time – A Mickey Mouse Cartoon

Tämän kertaisessa Mikki-lyhärissä Hessu sekoilee aikakoneen kanssa. Lyhäri on siitä mielenkiintoinen, että siinä nähdään piirretyissä harvoin vieraillut Taavi-ankka. Juonellisesti lyhäri ei tarjoa mitään aikamatkasekoilua ihmeellisempää, mutta pari onnistunutta vitsiä siihen on saatu mahtumaan.

Tall Tales

Minun traileri- ja lyhärikokoelma uhkaa täyttyä ja tämän kuun koostetta varten olisi esiteltävää vaikka kuinka. Joskus on kuitenkin osattava lopettaa.

Joskus tulee vastaan trailereita, jotka tekevät asiat aivan eri tavalla kuin muut ja yksi tällaisista erikoisuuksista on Tall Talesin traileri.

Vaikka se on ihan kivan näköinen, se ei juuri omaperäisyydellä juhli. Joukosta se erottuu sillä, että trailerissa esitellään koko elokuva tiivistettynä. Siis ihan koko elokuva alkuasetelmineen ja loppuratkaisuineen!

Lopuksi

Nyt onkin aika jäädä odottelemaan huomisen Muumeja ja jännätä lunastaako se kaikki sille asetetut odotukset.

Ennen sitä kuulisin mielelläni, että mitkä ovat sinusta olleet näiden kuukausikoosteiden parhainta antia? Mitä haluaisit kuulla tai nähdä lisää ja mitä vähemmän?

Ei muuta kuin hyviä Muumi-hetkiä sinulle!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x