skip to Main Content

Jack and the Gangsters – Samurai Jack

Jack and the Gangsters on jakso, joka esittelee monia niitä asioita jotka tekevät Samurai Jack -sarjasta niin hyvän. Jo pelkästään jakson alkuasetelma kertoo sarjan muuntautumiskyvystä, sillä tällä hetkellä olemme päätyneet 1900 -luvun alun gangsterimiljööseen. Myös Jack on tottunut jo siihen että vastaan voi tulla mitä vain ja onkin hykerryttävää se että samuraille mikään näistä sarjassa esitellyistä viittauksista tai aikajaksoista ei luonnollisestikaan ole tuttuja. Jakson gangsterit ovat hänelle miltei samanlainen kulttuurishokki kuin kauden alun puhuvat koirat.

Tämä Samurai Jack -juttusarjani sisältää paljon spoilauksia, joten suosittelen lämpimästi, että katsot sen ensin ennen kuin luet näitä postauksia. Jos haluat, voit katsoa kauden samaan tahtiin kuin minä. Valitettavasti sarjaa ei ole nähtävissä missään suoratoistopalvelussa ja itsekin tilasin oman blu-ray -julkaisun. Kyseinen boksi on kuitenkin todella tyylikäs ja ehdottomasti keräilijälle hieno lisä kokoelmaan. Voit tilata sen täältä. Muistutan vielä, että tämän sivun linkit ovat kumppanuuslinkki, eli saan pienen siivun jokaisesta niiden kautta tehdystä ostoksesta. Se ei kuitenkaan lisää hintaan yhtään ylimääräistä enkä suosittele mitään mitä en ole itse ensin testannut. Tästä eteenpäin vastaavat kumppanuuslinkit on merkitty tähdellä.

Jack and the Gangsters - Robotit baaritiskillä

Jack and the Gangsters

Jakso itsessään on melkoinen sekametelisoppa erilaisia tyylejä. Paitsi, että näemme vanhaa klubi- ja gangsterimenoa, jahtaamme taikajalokiveä, jota vartioi kolme elementaalia. Tapahtuma-alue sijoittuu futuristiseen kaupunkiin, mutta päähenkilönä on tuttu muinainen samurai. Alussa nähdään myös androidimaisia robotteja. Akun valta on siis sotkenut käytännössä kaiken.

Tämä monimuotoisuus sopii jakson teemaan myös siten, että oikeastaan mihinkään ei voi luottaa. Gangsterit omat oman edun tavoittelijoita, jotka sanovat ja tekevät mitä tahansa saadakseen sen mitä haluavat. Jackia kosiskellaan porukkaan vain siksi, että he voisivat saada haltuunsa jalokiven jolla hallita vettä. He esittävät, että se pitäisi toimittaa Akulle, mutta onko sekin vain osa isompaa juonta? Arvasiko gangsteripomo, että jos hän vie Jackin Akun luo, että siitä syntyy tappelu, joka heikentäisi Akua niin että he saisivat pitää jalokiven itsellään? Tajusiko gansteripomo tämän jo ihan alussa, vai oliko Jackille annettu ensimmäinen tehtävä testi, jolla hän pääsi jyvälle sankarimme mielenmaisemaan?

Jack and the Gangsters - Gansteripomo

Ainakin se on varmaa, että jos Jack olisi voittanut Akun siitä olisi ollut hallaa gangstereiden bisneksille. Akun valta kun mahdollistaa mustan pörssin pyörittämisen. Siksi Jack piti ”pelastaa viime hetkellä”. Roistot osasivat vetää oikeista naruista myös siten, että lupasivat Jackille parantaa tapansa ja viedä jalokivi takaisin. Jack henkilönä, joka haluaa uskoa kaikista hyvää, ei vaatinut palauttaa jalokiveä itse ja siten rosvot saivat tilaisuuden parantaa omia bisneksiään.

Jakso poikkeaa totutusta myös siten, että se ei näytä meille outoja otuksia muilta planeetoilta vaan sivuhahmot koostuvat robotteja ja elementaaleja lukuunottamatta ihmisistä. Ehkä gangserit ovat halunneet pitää alueen vain ihmisillä. Poikkeuksen tekee myös se, että tässä jaksossa Jack on kaikkein lähimpänä koko kaudesta saada Akun tuhottua.

Jakson tyyli

Samurai Jack – sarjaa tehtiin tiimeissä siten, että jokainen tiimi teki omia jaksojaan. Tämä näkyy sarjassa juuri tyylillisinä eroina, joita Jack and the Gangsters alleviivaa. Paitsi, että muiden planeettojen asukit on jätetty pois, niin myös animaation ulkoasu on aiemmista jaksoista poikkeavaa. Aivan kuin sarja olisi yhtäkkiä päivittynyt HD-aikaan. Erityisesti tämän huomaa siitä, miten valot ja varjot on toteutettu.

Ja olenkos muistanut sanoa kuinka maalauksellinen tämä sarja on? Taiteessa on haettu futuristista tyyliä, joka 1900-luvun taiteessa nousi muotiin.

Tämä jakso käytännössä päättää Samurai Jackin ensimmäisen kauden. Yksi jakso tosin on vielä, mutta se nähdään Akun näkökulmasta eikä kerro varsinaista juonellista tarinaa. Paltaan siihen seuraavalla viikolla!

Jack and the Gangsters - Gansteripomo

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x