skip to Main Content

Jack and the Three Blind Archers – Samurai Jack

Jos pitäisi nimetä Samurai Jack -sarjan parhaimpia jaksoja, Jack and the Three Blind Archers olisi ehdottomasti yksi niistä. Jakso alkaa kauniilla ja seesteisellä maisemalla, mutta muuttuu nopeasti suuren viikinkiarmeijan marssiessa esiin. Armeija saapuu tornille, jonne jättiläsmajavan nahkaan pukeutunut viikinki haluaa päästä. Hetkeä myöhemmin koko robottiarmeija on tuhottu ylivoimaisen nuolisateen alla.

Alla olevasta videosta voit kuunnella jakson mainion musiikin. Kuuntele vaikka samalla kun luet artikkelia.

Tämä Samurai Jack -juttusarjani sisältää paljon spoilauksia, joten suosittelen lämpimästi, että katsot sen ensin ennen kuin luet näitä postauksia. Jos haluat, voit katsoa kauden samaan tahtiin kuin minä. Valitettavasti sarjaa ei ole nähtävissä missään suoratoistopalvelussa ja itsekin tilasin oman blu-ray -julkaisun. Kyseinen boksi on kuitenkin todella tyylikäs ja ehdottomasti keräilijälle hieno lisä kokoelmaan. Voit tilata sen täältä. Muistutan vielä, että tämän sivun linkit ovat kumppanuuslinkki, eli saan pienen siivun jokaisesta niiden kautta tehdystä ostoksesta. Se ei kuitenkaan lisää hintaan yhtään ylimääräistä enkä suosittele mitään mitä en ole itse ensin testannut. Tästä eteenpäin vastaavat kumppanuuslinkit on merkitty tähdellä.

Jack and the Three Blind Archers

Kun suuri viikinki on menettänyt armeijansa väkivaltaisesti, hänestä laivan siivooja. Soturi kertoo tarinaansa kaikille, jotka sitä jaksavat kuunnella ja niin Jack saa vihiä tornin päällä sijaitsevasta kaivosta, joka toteuttaa yhden toiveen. Tämä on tietysti jälleen yksi mahdollisuus päästä kotiin.

Jack and the Three Blind Archers - Viikinki kertoo tarinaansa

Jaksossa on pari kantavaa teemaa. Ensimmäinen on kuuntelemisen taito, jolla lopulta viitataan toisen henkilön ymmärtämiseen ja sen tasolle asettumiseen. Jakson alussa viikinkirobottiarmeija yritti valloittaa tornin voimalla, mutta lopputulos oli huono. Samoin Jack yritti ensin omilla keinoilla ja viekkaudella, mutta onnistui vasta kun ymmärsi tornin vartioiden kyvyt. Ensin hän oletti, että vartijat toimivat näköaistinsa avulla, mutta pienen mietiskelyn ja meditaation jälkeen hän tajusi, että vartijat kohdistivat nuolensa äärimmäisen tarkasti kuulonsa avulla.

Jakson toinen teema liittyykin suurimmaksi soturiksi tulemiseen. Siinä nähtäviä sotureita on kolme. Alun viikinki, torninvartijat ja tietysti Jack. Viikingin motiiveja emme tiedä, mutta kun yhdistetään viikinkimytologia ja se ettei hän perustanut maallisesta mammonasta, voidaan olettaa että hän halusi tulla suurimmaksi soturiksi kaivon toiveen avulla. Kaivon kolme vartijaa olivat aikoinaan toivoneet samaa ja kaivo muutti heidät sellaisiksi, mutta samalla he jäivät sen vangeiksi. Lopulta kuitenkin Jack todetaan suurimmaksi soturiksi sen vuoksi, että hän tuhosi kaivon jotta yksikään ei enää joutuisi sen kirouksen kohteeksi, vaikka se maksoi hänelle toiveen päästä takaisin omaan aikaansa.

Jack on menettänyt jo kahdesti mahdollisuuden päästä kotiinsa, mutta hän ei nytkään voi olla tekemättä mikä on oikein ja lykkää jälleen omaa paluutaan menneisyyten.

Tornin vartijat

Tornia vartio kolme muistuttavat Egyptin mytologian Sethia ja Anubia, joilla molemmilla on suipot kuonot ja korvat. Seth oli sodan, kaaoksen ja kavaluuden jumala, mikä sopii hyvin soturien taitojen ja kaivon kavaluuden kanssa. Anubis oli taas kuolleiden vartija ja opas tuonpuoleiseen, mikä taas sopii yksin siihen, kuinka ikuisesta kirouksesta on kyse.

Jack and the Three Blind Archers - Anubista muistuttava vartija

Kaivon kirous on taas selvästikin Akun tekosia. Se paljastuu kun kirous palaa sotureista takaisin kaivoon ja varjot ovat pylväsmäisiä ylöspäin osoittavine piikkeineen.

Silmä- ja korvakarkkia

Kuten olemme todenneet jo moneen kertaan, Samurai Jack on todella kaunis sarja ja se näkyy tässäkin jaksossa. Jälleen alussa esitellään kaunista luontoa. Uutena visuaalisena kikkana nähdään kuvaus siitä, miten Jack aistii maailman kun hänen silmänsä ovat sidottuina ja hän keskittyy kuuloaistiinsa. Kuva keskittyy vain siihen mihin sillä hetkellä kuulo keskittyy. Emme näe ainoastaan äänen kohdetta, vaan myös liikkeen jonka ääni aiheuttaa.

Paitsi, että jakso on visuaalisesti kaunis, se myös kuulostaa todella hyvältä. Jos et ole vielä kuunnellut alussa esittelemääni videota niin suosittelen sen tekemään. Vaikka musiikin seassa on efektiääniä, nousee musiikki todella hyvin esille. Esimerkiksi kohtauksessa, jossa Jack vetää siteen silmilleen ja lähtee juoksemaan kohti tornia, musiikissakin kuulemme kuinka taustalla kuuluu pieni kohina ja rytmi muistuttaa valtimoiden sykettä. Melkein nolottaa ylistää sarjan yksityiskohtia, mutta se on vain niin hyvä. Huomaa kuinka huolella tekijät ovat sitä rakentaneet. Mistään ei ole tingitty.

Jakso on ehkä sarjan paras, mutta sanon tämän varauksella, koska en ole koko sarjaa nähnyt. Pitää palata paremmuuslistoihin vasta kun olen katsonut viidennenkin kauden. Jos kuitenkin katsoisit sarjasta vain yhden jakson, suosittelisin lämpimästi tätä.

Seuraavassa jaksossa pääsemme syvemmälle Jackin turhautumiseen ja todistamme hänen hulluksi tulemisen.

Jack and the Three Blind Archers - Jänikset

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x