skip to Main Content

Jack vs Mad Jack – Samurai Jack

Sankarimme Samurai Jackin seikkailu on edennyt jo kahdeksanteen jaksoonsa, Jack vs Mad Jack. Tuossa ajassa on ehtinyt hänen harteilleen kerääntyä valtavasti painolastia, joka on vihdoin ottamassa veronsa. Pahuus on hyökännyt Jackin kotimaahansa ja siksi hän on joutunut aikuistumaan liian nopeasti. Hän joutui irti omasta ajastaan tuhansia vuosia tulevaisuuteen. Paluu omaan aikaansa ei ole sujunut suunnitellusti ja Jack on saanut pettyä jo kolmesti menettäessään onnistumisen avaimet ihan viime hetkillä. Kukapa ei murtuisi tuossa paineessa?

Samuraimme on viimeinen, jolla on erityisen miekkansa vuoksi mahdollisuus taistella Akua vastaan. Jos hän epäonnistuu, Aku saa pitää valtansa ikuisesti. Kun harteillasi on niin paljon vastuuta, onko sinulla oikein vaatia joitain itsellesi? Edes pieni tilkka kuumaa vettä?

Jack vs. Mad Jack - Palkkasotori provosoi

Tämä Samurai Jack -juttusarjani sisältää paljon spoilauksia, joten suosittelen lämpimästi, että katsot sen ensin ennen kuin luet näitä postauksia. Jos haluat, voit katsoa kauden samaan tahtiin kuin minä. Valitettavasti sarjaa ei ole nähtävissä missään suoratoistopalvelussa ja itsekin tilasin oman blu-ray -julkaisun. Kyseinen boksi on kuitenkin todella tyylikäs ja ehdottomasti keräilijälle hieno lisä kokoelmaan. Voit tilata sen täältä. Muistutan vielä, että tämän sivun linkit ovat kumppanuuslinkki, eli saan pienen siivun jokaisesta niiden kautta tehdystä ostoksesta. Se ei kuitenkaan lisää hintaan yhtään ylimääräistä enkä suosittele mitään mitä en ole itse ensin testannut. Tästä eteenpäin vastaavat kumppanuuslinkit on merkitty tähdellä.

Jack vs Mad Jack

Jack vs Mad Jack alkaa kun Jack saapuu palkkasotureita täynnä olevaan baariin. Hän kysyy kuumaa vettä, mutta ei ehdi edes hörpätä sitä kun rahan perässä olevat soturit haluavat vuorotellen päästä Jackin päästä luvattuun googolplexiin (suomeksi = todella paljon rahaa) käsiksi. Siitä käynnistyy pitkä jakso, jossa Jack taistelee voitokkaasti eri palkkasotureita vastaan. Aku seuraa tilannetta taikansa avulla ja miettii etteikö kukaan pysty peittoamaan sankariamme. Hän kuitenkin saa häijyn idean.

Taistelukohtauksissa on toinen toistaan mielikuvituksellisempia kertakäyttöhahmoja, joista oma suosikkini on karhu. Paitsi, että kyseiseen hahmoon on sisällytetty HannaBarberan sarjoihin liittyviä tunnusomaisia piirteitä niin myös hahmon tunnusmusiikki toimii hyvin. Jack voittaa kaikki vastustajansa mutta luonnollisesti väsyy tilanteeseensa. Kamelin selän katkaisee hänen toisesta sandaalistaan katkeaa nauha ja tuosta turhaumasta syntyy AKun avustuksella sankarimme kaksoisolenta, Mad Jack.

Siitä käynnistyy jakson loppuosan täyttävä taistelu, joka on voimakkaan visuaalinen. Paitsi, että Mad Jackin tukka pääsee vapaaksi ja synnyttää hulluutta kuvaavan pehkon, sama käy Jackille. Selvästikin hänen harkintakykynsä pettää ja puhdas viha ja turhautuneisuus pääsee valloilleen. Asiaa kuvataan myös sillä, että taisteluparia ympäröivä metsä roihahtaa ilmiliekkeihin.

Taistelun käydessä tasaväkisenä, Jack havahtuu yhtäkkiä raivossaan. Hän ymmärtää, että on menettänyt kontrollin ja tajuaa, että Mad Jack saa voimansa hänen vihastaan. Hän tajuaa myös, että kaikki tapahtuu hänen päässään ja samalla metsä lakkaa palamasta ja Mad Jack tuhoutuu.

Keittiöpsykologiaa

Aku tietää, että hän ei pärjää Jackille suorassa taistelussa. Siitä on nähty jo useampi todiste. Siksi hän pyrkii uuvuttamaan Jackin ja yksi keino siihen on estää lepo. Sankarimme harteilla on koko maailmankaikkeus. Tähän mennessä hän on ottanut järkähtämättömästi vastaan kaikki pettymykset ja koettelemukset, mutta nyt hän näyttää ensimmäistä kertaa toisen puolen itsestään. On kuvaavaa kuinka kaksoisolentoaan vastaan taistellessaan ympäröivä luonto syttyy palamaan. Kuten aiemmista jaksoista olemme havainneet, luonto on juuri se paikka jossa Jack on elementissään.

Tuota luontoyhteyttä kuvaa kauniisti kohtaus, jossa Jack havahtuu omaan tilanteeseensa ja raivon ote hiljalleen laantuu. Ruudulla nähdään palava puu, joka näyttää läheltä katsottuna valtimolta, jossa kiehuva veri hiljalleen rauhoittuu. Viileä vesi saa sen rauhoittumaan ja terävät reunat pehmenevät.

Jack vs. Mad Jack - Taistelu kuumimmillaan

Vaikka jaksossa on näyttäviä kohtauksia, se ei ole niin kaunis kuin aiemmat. Tällä kertaa keskitytään taisteluun ja Jackin pään sisällä tapahtuviin asioihin. Jakso esitetään sopivasti kauden puolessa välissä ja se kertoo meille katsojille sen ettei sankarimme ole täydellinen vaan että hän käy jatkuvaa sisäistä kamppailuaan samalla kun kohtaa ulkoisia uhkia. Jakson alku esittääkin ne ulkoiset uhat ja toinen osa paljastaa sisäisen kamppailun. Tämä on hyvä, sillä liian täydellinen päähahmo kävisi nopeasti tylsäksi.

Seuraavaksi pääsemme kohtaamaan lisää koettelemuksia veden alla. Pysyttele kuulolla!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x