skip to Main Content

Julkaisuesittely – Pinocchio – Blu-ray

Tällä kertaa esittelen ostamani Pinocchio-elokuvan blu-ray-version. Kerron sinulle mitä valikoista löytyy ja onko julkaisu hankkimisen arvoinen. Jos taas haluat lukea mielipiteitäni ja kommenttejani itse elokuvasta, voit siirtyä artikeliini elokuvan ensimmäisestä katselukerrastani.

Aloitetaan!

Päävalikko

Heti ensimmäisenä valikosta panee merkille sen kuinka hieno se on. Varsinkin kun sitä vertaa Lumikki ja seitsemän kääpiötä -blu-rayn tylsään valikkoon. Kommentaattorina toimii itse Samu-Sirkka. Valikko on tunnelmallinen ja vaikka ei käsin piirretty, riittävän kaunis.

Samu-Sirkka näyttäisi käsin animoidulta
Valikot näkyvät seinällä kivojen yksityiskohtien keskellä

Päävalikosta löytyy yllättäen vain kaksi valintaa. Toisesta voi katsoa elokuvan heti ja toinen avaa loput valinnat.

Muita valikoita ovat

 • lisämateriaalit,
 • kohtausvalikko,
 • asetukset ja
 • esittelyssä olevat trailerit.

Katso elokuva

Disney View

Disney View lisää tyylikkäät reunat elokuvan ympärille, jotta kuvasuhteen jättämät mustat palkit täyttyvät. Vaikka nämä aiheuttavat nopeissa kohtauksissa pientä välkettä (reunat vaihtuvat kunkin kohtauksen teeman mukaan) niin itse katson animaation mielelläni näiden kanssa.

Katso elokuva Cine-Exploren avulla

Minulla tämä ominaisuus ei toimi, joten en osaa siitä sanoa mitään. Ilmeisesti tätä voi käyttää vain sellaisissa blu-ray -soittimissa joissa on Bonus View -toimintoa tukeva ominaisuus ja se luo lisäkuvan varsinaisen elokuvan päälle. Veikkaan että kommenttiraita voi sisältää jotain kuvallista materiaalia, mutta arvailuksi menee.

Jos sinulla on tästä ominaisuudesta kokemusta niin kerro ihmeessä tämän artikkelin kommenttiosiossa mistä siinä on kyse.

Lisämateriaali

Musiikkia ja muuta

Musiikki on pääsääntöisesti elokuvasta leikatut laulukohtaukset tekstityksen kera, eli karaokea siis. Kappaleina ovat:

 • Tähti toiveen toteuttaa (When You Wish Upon a Star), 
 • Puinen pikkupää (Little Wooden Head),
 • Minua vain vislaa (Give A Little Whistle),
 • Hei-diddle-dii-dii (Hi-Diddle-Dee-Dee) ja 
 • En tarvitse naruja (I’ve Got No Strings). 

Nämä saa halutessaan näkymään myös elokuvan aikana.

Yksi musiikkivideo kuitenkin löytyy. Meaghan Jette Martin tulkitsee kappaleen When You Wish Upon a Star. Kappaleesta on tehty hieman popahtavampi rallatus ja kuvituksena on elokuvan animaation lisäksi pätkiä tanssivista ja keskenään hengailevista teineistä. Ei siis mitään erityisen jännittävää.

Pelejä ja muuta puuhaa

Pikkujuttuja Pinocchiosta

Tämä lisää pienet inforuudut elokuvaan mukaan, joita voit lueskella samalla kun katselet Pinocchion seikkailuita. Koska tämä pyörii elokuvan päällä ja inforuudut tulevat esiin vain tietyissä kohdissa, ei ominaisuus jaksanut minua innostaa. Tietoiskut eivät myöskään ole kauhean kiinnostavia ja elokuvan kommenttiraita antaa kuitenkin niin paljon enemmän kuin nämä, joten jos aikasi on kortilla, siirry suosiolla kommenttiraidan pariin.

Disney Smart Games: Tietovisa

Kuten nimikin sanoo, kyseessä on tietovisa. Peliä voi pelata 1-4 henkeä ja kysymykset liittyvät Pinocchion elokuvaan. Ideana on pitää oma nenä mahdollisimman pienenä ja pisteet isoina. Erikoisesti väärä vastaus tulkitaan valheeksi, jolloin nenä kasvaa ja oikea vastaus luonnollisesti lyhentää sitä.

Hauskasti visan aikana näytetään pätkiä animaatiosta, josta voi nauttia seuraavaa kysymystä odotellessa.

Kommenttiraita

Elokuvan kommentaattoreina ovat Leonard Maltin, Eric Goldberg ja J.B. Kaufman ja tämä onkin julkaisun parasta antia heti elokuvan jälkeen. Lisämateriaaleissa ei oikein mitään dokumentaarista tämän lisäksi. Kommentaattorit avaavat paljon elokuvan taustoista ja animointitekniikoista. Esimerkiksi kohtauksesta, jossa meri myrskyää Monstron ajaessa päähenkilö takaa, sai paljon mielenkiintoista tietoa meren vaahdon animoimisen suhteen.

Kohtausvalikko

Kohtausvalikko on sama kuin muissa. Ei mitään uutta täällä.

Asetukset

Asetuksista saa valittua kielen ja tekstityksen.

Esittelemme

Esittelemme-valikosta löytyvät seuraavat trailerit:

 • Helinä-Keiju ja kadonnut aarre
 • Disneyland Resort Paris
 • Lumikki ja seitsemän kääpiötä – juhlajulkaisu
 • Up – Kohti korkeuksia
 • Prinsessa ja sammakko
 • Pentujengi avaruudessa

Loppuarvio

Lumikki ja seitsemän kääpiötä bluray-julkaisu antoi paljon ja siihen nähden tämä Pinocchion -bluray-julkaisu on ehdottomasti pettymys. Koska monet lisät ovat lähinnä pieniä lisäyksiä itse elokuvaan, kommenttiraita on lähinnä ainoa asia minkä vuoksi tämä levy kannattaisi hankkia. En tiedä onko kaikissa julkaisuissa Disney View -ominaisuutta, joten se voi olla toinen syy hankinnalle.

Jos sinulla siis jo on Pinocchio jossain toisessa muodossa, niin harkitsisin kahdesti rahojen laittamista tähän julkaisuun. Jos taas haluat katsoa animaation Disney View -ominaisuuden kanssa tai kuulla mitä maestroilla on elokuvasta sanottavanaan, siinä tapauksessa hankinta voi olla perusteltu.

Jos haluat lukea lisää itse elokuvasta, tsekkaa ensikokemukseni siitä.

Jos olet elokuvasta kiinnostunut ostomielessä, niin voit ostaa sen CDonista. Kyseinen linkki on kumppanuuslinkki, eli saan pienen komission mikäli ostat elokuvan sen kautta. Se ei aiheuta sinulle lisäkuluja ja mikäli sinulla on mitään tuotteeseen tai ostamiseen liittyvää kysyttävää, autan mielelläni. Kiitos!

Onko sinulla parempi Pinocchio-julkaisu kuin tämä? Missä on mielestäsi paras sisältö? 

[convertkit form=819001]
0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x