skip to Main Content

Kääpiöiden talo esittelyssä

Koska haluni on uppoutua animaatioiden maailmaan täysin, kiinnostaa minua myös kovasti se millaisissa taloissa hahmot asuvat. Ensimmäinen kämppäesittely liittyy luonnollisesti Lumikin maailmaan ja sitä myötä kääpiöiden taloon. Käydään kurkkaamassa!

Sijainti

Kääpiöiden talon maantieteellisesta sijainnista ei ole hirveästi tietoa. Lumikin maailma perustuu fantasiamaailmaan, joten tuskin asiaa on Disneyn studiolla mietitty sen kummemmin. Talon tyyli viittaisi kuitenkin johonkin länsieurooppalaiseen. Satu on alkujaan Itävallasta, joten tuskin arvaukseni kovin pahasti menee pieleen.

Maantieteellinen sijainti on toissijainen seikka, varsinkin jos koti sijaitsee kaunilla paikalla. Ja sijaitseehan se! Kääpiöiden koti löytyy metsästä pienen puron varrelta ja pakko sanoa että tuollainen sijainti kelpaisi minulle milloin vain!

Vaikka kääpiöille tulee juokseva vesi sisälle asti, ei tontti taida sijaita kaavoitetulla alueella…

Puron ylitse menee pieni kaiteeton silta. Purolla on myös pesupaikka vaatteiden pesua varten ja sen vierestä löytyy jopa kaksi mehiläisten hoitoon käytettävää pesää. Kaikkea ne kääpiöt ehtivätkin puuhailla!

Talo

Itse talo taitaa olla tehty tiilistä ja oljista. Tiilien päällä on jonkinlainen rappaus, joka tosin on jo alkanut hieman lohkeilla. Seinät ja talon sisäpuoli on tuettu puuparruilla, jotka antavat sille vankkuuden lisäksi myös persoonallisempaa ilmettä. Ikkunat ovat suorakulmaisia, mutta ovet kaarimaisia.

Kääpiöt eivät selvästikään ole mitään köyhää väkeä, koska puuovi on koristeltu rautavahvistein ja ikkunat ovat lasitettu.

Talon seinästä paljastuu tiilirakenne

Osa ikkunoista on selvästikin tuuletusta varten.

Ikkunoiden koristelu on mielikuvituksellista.

Ikkunoissa on vankat puukarmit.

Talon edusta on todella persoonallinen. Vai mitä sanot ovea reunustavista pienistä puista ja katossa olevasta linnunpöntöstä?

Talossa on kaksi kerrosta. Alhaalla sijaitsevat keittiö, takka ja ruokailutila ja ylhäällä makuuhuone. Kurkataanpa seuraavaksi sisälle.

Talo sisältä

Sisältä talo on aika tumma ja väritön. Lattia on laudoitettu ja kiviseinän lisäksi näkyvät vain talon runkoa vahvistavat puuparrut. Parruissa on kuitenkin valtavasti yksityiskohtia ja koristelut ovat suurimmaksi osaksi eläinaiheisia.

Tällä tukirakenteella talo ei sorru isommassakaan myrskyssä.

Joka paikka on täynnä koristeellisia yksityiskohtia.

Kaikki koristeet eivät esitä eläimiä. Ainakaan itse en tunnista tätä eläimeksi…

Hauskana yksityiskohtana ovat erilaiset seiniin upotetut säilytystilat.

Tilaa säästyy kun hyödyntää seinää syvennyksin.

Toki perinteisiäkin hyllyjä löytyy.

Kääpiöiden keittiö ja ruokailutilat

Kääpiöiden ruokapöytä jatkaa tummaa, puista ja koristeltua linjaa. Kuten hyvin tiedämme, sen onneksi saa värikkäämmäksi astioilla, kukilla ja kynttilällä.

Keittiö on siitä edistyksellinen että sinne tulee juokseva vesi sisälle. Hana on tosin alkeellinen vesipumppu, mutta eipähän tarvitse hakea vettä ämpärin kanssa ulkoa.

Kuten tiedämme, allas toimii kuivana myös makuupaikkana. Tämä olisi siis myös hyvä herätystekniikka.

Keittiön työtaso.

Talossa on myös oma huone eräälle hiirelle. Tai ainakin elokuvassa näemme yhden hiiren. Sinne emme näe sisälle, mutta sisäänkäynti on varmasti tuttu. 

Oliskohan hiiri kääpiöiden virallinen avaimenhaltija, koska tunnetusti kääpiöiltä ei avaimenkäyttö tunnu luonnistuvan oikealla tavalla.

Kääpiöiden makuuhuone

Kääpiöiden makuuhuone on vaikuttavan yksityiskohdiltaan. Jo ovi on koristellinen. Huoneen keskellä on puuparru, joka on myös taidokkaasti veistetty. Huoneessa on luonnollisesti myös sänkyjä, joista jokainen on kirjailtu omalla tavallaan.

Makuuhuone sijaitseen yläkerrassa. Vanhoissa puulämmitteisissä taloissa makuupaikat sijoitettiin yleensä juuri lähemmäs kattoa, koska lämpö nousee ylös. Se on varmasti syy myös kääpiöiden makkarin sijaintiin.

Olisikohan Viisaan sängyn vieressä oleva ämpäri yöastia?

Kääpiöiden talon alakerta

Alakerta koostuu olohuoneesta, keittiöstä ja takkahuoneesta. Nämä kaikki voisi merkitä heittomerkein, koska ne eivät ole sellaisia huoneita kuin mihin me olemme tottuneet. Kääpiöiden talosta on vaikea hahmottaa missä mikäkin huone sijaitsee suhteessa toisiinsa. Huoneet ovat aika laajoja ja äkkiseltään näyttäisi siltä, että takkahuone ja keittiö ovat sisäänkäynnin yhteydessä ja ruokailu- ja tanssitilat ovat toisessa siivessä. 

Rappuset makuuhuoneeseen on sisäänkäynnin tuntumassa ja takaovi suoraan etuoven vastakkaisella puolella. Vaikka kääpiöillä tuleekin vesi sisälle asti, peseytyminen tapahtuu takapihalla eli pesuhuonetta ei ole. 

Tämä takaovi johtaa takapihalle ja kääpiöiden peseytymispaikkaan.

Kääpiöiden tavarat

Kääpiöillä riittää tavaraa talossaan. Yllättävää kyllä, tavarat näyttäisivät olevan pelkästään käyttöesineitä ja koristeita ei juurikaan ole. Tosin kaikki huonekalut, seinälistat ja kattoparrut ovat niin hienosti kirjailtuja, joten tarvitseekohan sitä rihkamaa ollenkaan.

Tai miten sen käyttötarpeen nyt määrittää? Esimerkiksi kääpiöillä on hieno ja muhkea arkku, mutta käytössä se ei näytä olleen aikoihin. Timantteja riittää vaikka kuinka, mutta niitä ei kotia asti varmaankaan tuoda.

Ehkä arkun käyttämättömyyden syynä on se ettei kukaan ole jaksanut tarttua harjanvarteen.

Seinäkelloja on kaksi ja itävaltalaisittain ne ovat luonnollisesti käkikelloja. Toisesta kellosta kurkkii sammakko, mutta toisen asukkia ei koskaan paljasteta. Kai sielläkin jokin eläin on.

Kynttilänjalkakin on koristeltu viimeisen päälle. Onkohan siinä jonkun kääpiöiden sukulaisen hahmo?

Tavarat ovat suurimmaksi osaksi puuta, metallia ja posliinia, mutta ainakin yksi tyyny löytyy makuuhuoneen ulkopuolelta. Tämä tyyny kohtasi ikävän lopun, joten sekin täytynee jättää pois laskuista.

Kääpiöt pitävät musiikista ja soittimia löytyy jos jonkinlaista. Vaikuttavin niistä lienee nämä Jörön puu-urut.

Tuolit ovat yhtä hienoja kuin muutkin kääpiöiden huonekalut. 

Lopuksi

Vaikka sain sisällytettyä tähän juttuun monta kuvaa ja yksityiskohtaa, jäi monta asiaa vielä käsittelemättä. Yksityiskohtia ja arvailuja kääpiöiden talon muodosta voisi esittää vaikka kuinka, mutta taidan jättää sen siihen kertaan kun olen löytänyt todisteita arvailujeni tueksi. 

Kääpiöiden talo on todella kutsuva.

Mitä mieltä sinä olet kääpiöiden talosta? Jäikö minulla jotain oleellista kertomatta? Mistä haluaisit tietää lisää? 

Loppuun vielä kuva-arvoitus: Mikä tämä on?

Ystäväsi,

Guf

Hei muuten, jos olet elokuvasta kiinnostunut ostomielessä, niin voit ostaa sen CDonista. Kyseinen linkki on kumppanuuslinkki, eli saan pienen komission mikäli ostat elokuvan sen kautta. Se ei aiheuta sinulle lisäkuluja ja mikäli sinulla on mitään tuotteeseen tai ostamiseen liittyvää kysyttävää, autan mielelläni. Kiitos!

The Walt Disney Company omistaa tässä artikkelissa nähtyjen kuvien oikeudet.

[convertkit form=819001]
0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x