skip to Main Content

Kesäkuisia kuulumisia ja kokeiluja!

Heinäkuu käynnistyy huomenna ja oma kesälomani alkaa! Kesääkin on vasta starttailtu ja mikäli vanhat merkit pitää paikkaansa niin hyviä kelejä saadaan fiilistellä ihan syyskuuhun asti. Saa nähdä miten sitä malttaa animaatioita katsella. No, ainahan on mahdollista että heinäkuusta tulee liian kuuma tai liian märkä, joten sisällä olemiseen saattaa löytyä perusteet.

Tänäänhän pitäisi olla perinteisesti kuukauden animaatiouutiset, mutta päätin kokeilla jotain erilaista. Sen sijaan, että kirjoittaisin yhden valtavan koonnin, heinäkuun ensimmäinen viikko onkin uutisviikko. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että saisin yhteen artikkeliin mukaan samantyyppiset aiheet mukaan ja se toivottavasti helpottaa lukemista ja itseäsi kiinnostavien juttujen bongaamista.

Jatkon kannalta olisi todella hienoa jos kirjoitat minulle palautteen tästä kokeilusta jonkin artikkelini loppuun. Ei ole väliä minne, koska perille tulee joka tapauksessa.

Startataan tämä viikko omilla kuulumisillani. Taisin esitellä animaatiokokoelmani viimeksi reilu puoli vuotta sitten, joten on jo aika päivittää terveiset siltä osin.

Kuten kuvasta näet, Disney-kokoelmani on kasvanut ja kunnianhimoinen tavoitteeni on hankkia kaikki klassikot. En ole kuitenkaan halunnut rajoittaa kokoelmaani siihen, vaan mukaan on löytänyt muutakin. Maa aikojen alussa on elokuva, joka syöpyi lapsena voimakkaasti mieleen. Törmäsin siihen Amazonissa ja pakkohan se oli tilata. Toinen nostalgiaryöppy liittyy Akiraan, koska lainasin usein kirjastosta Akira-mangaa. Elokuvaa en ole nähnyt, joten kyseinen anime oli pakkohankinta.

Samurai Jack ei ole ihan lapsuuden juttuja, mutta on senkin näkemisestä jo reilut 15 vuotta. Rakastan kyseisen sarjan minimalistista kerrontaa ja sitä kuinka paljon tunnelmaa ja tarinaa voidaan välittää jopa ilman dialogia. Ihan mutkaton suhde minulla ei kyseiseen animaatioon ole, koska muistaakseni hidas tempo taisi ajoittain pitkästyttää. Todella mielenkiintoista nähdä miten siihen suhtautuu nykyään, varsinkin kun itsekin on jo ainakin hieman hitaampi.

Chibli on houkutellut jo sen verran, että saatan jo tämän kesän aikana hankkia yhden tai kaksi ensimmäistä elokuvaa. Nostalgisista animaatioista mielessä ovat olleet Alfred J. Kwak, Matka maailman ympäri 80 päivässä, Olipa kerran -sarja ja Hopeanuoli. Olen saanut teiltä myös hyviä anime-vinkkejä, joten joku random-teos siltä puolelta olisi mukavaa hankkia.

Kirjojen suhteen olen ollut kitsaampi. Minulla on listalla useampi teos, jotka haluaisin hankkia. Ne ovat kuitenkin kalliimpia joten kynnys ostamiseen on isompi. Animaatioihin pohjaavia sarjakuviakin tahtoisin kokoelmaani, mutta en ole vielä osannut päättää mistä aloittaisin. Onko sinulla antaa kirja- tai sarjakuvavinkkejä? Mikä on sinun suosikkiteoksesi?

Vaikka kirjat ovat jääneet vähälle, sain hankittua itselleni animaatio-aiheisen lehtitilauksen. Animation Magazine tulee miltei kuukausittain ja on antanut ihan kohtuullisen katsauksen animaatiomaailmaan. Se ei ole kovin iso lehti, mutta sinne on onnistuttu keräämään sellaisia juttuja mitä ei ehkä netistä löydy. Voisin kirjoittaa siitä jossain vaiheessa arvostelun ja kertoa siitä lisää. Voit sitten tilata itsellesi jos siltä tuntuu.

Olen harkinnut Anime-lehden ja Tähtivaeltajan tilaamista, koska ymmärtääkseni ne ovat suomalaisista lehdistä ne, joista löytyy parhaiten animaatio-aiheista sisältöä. No, Anime-lehti on nyt itsestäänselvyys ja Tähtivaeltaja täydentäisi länsimaisilla teoksilla. Tähtivaeltaja ei ole animaatioon keskittynyt, mutta aina välillä siellä on niistäkin löytynyt. Jos sinulla on tiedossa jokin lehti, josta saa paljon animaatiotietoa niin otan kaikki vinkit mieluusti vastaan.

Lelujen ja fanitavaroiden suhteen en ole osannut vielä päättää haluanko niitä hyllyihini. Ne kun tuppaavat unohtumaan hyllyihin eivätkä tuota juurikaan iloa minulle. Sisäinen Konmarini on aika tarkka näistä jutuista. Mutta usein kun sanon ”ei koskaan”, niin joudun perumaan puheeni. Aika näyttää.

Oletko sinä tehnyt jotain ostoksia tämän vuoden aikana? Entä mitä löytyy hankintalistalta tälle kesälle?

Sen pidemmittä puheitta toivotetaan heinäkuu tervetulleeksi ja käynnistetään uutisviikko! Mutta siis, vasta huomenna…

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x