skip to Main Content

Kuukauden animaatio-poiminnat – 09.2018

Eipä tiennyt maahinen mihin rupesi kun päätti seurata nettipoimintoja kuukausikoosteita varten! Huhhuh! Materiaalia pukkaa ovista ja ikkunoista ja tähänkin artikkeliin niitä mahtui vain pieni osa.  Pitkä tästä tuli siitäkin huolimatta.

Teet itsellesi palveluksen jos lisäät tämän sivun kirjanmerkkeihisi ja jatkat lukemista myöhemmin mikäli et jaksa tai ehdi sitä kerralla lukea. Luvassa on nimittäin useita hyviä artikkeleita, trailereita ja kokonaisia lyhytanimaatioita. Eli paina sitä tähteä sieltä osoitteen vierestä, niin päästään artikkelin kimppuun!

Uutiset

Aloitetaan uutisilla ja suomalaisittain ylpeyttä herättävällä sellaisella. 

Palkittu Yle

Yle on nimittäin saanut tunnustusta maailmalla. Cartoon Forum muisti Yleä vuoden tuottajan tittelillä. Palkinto ei ollut mitätön sillä ehdokkaiden joukossa oli muun muassa Netflix, joka on sentään maailmanlaajuinen jakelija.

Torilla siis tavataan!

Avatar: The Last Airbenderistä life action -sarja Netflixin toimesta

Torilta päästäänkin hieman toisenlaisiin maisemiin. Nimittäin Netflix on tekemässä Avatar: The Last Airbender -sarjasta näyteltyä versiota. Näytelty elokuva oli monille pettymys, joten tälle sarjasovitukselle on paineita jo valmiiksi. Varsinkin kun Netflixin tulkinnoista on tullut jo nettimeemi.

SpaceJam 3?

Springhill Enterteinmentin Instagram-tilille on ilmestynyt mielenkiintoinen kuva, joka vihjailee Space Jam kolmosesta. Vai voiko tätä tulkita mitenkään muuten?

View this post on Instagram

🏀 🥕 🎬

A post shared by The SpringHill Company (@thespringhillco) on

Prinsessa Tiana

Prinsessa Tiana ja Disney on ollut kohun keskellä viime päivinä. Disney on muuttanut prinsessojensa ulkonäköä tulevaan Räyhä-Ralf-elokuvaan ja kriitikoiden mukaan Tianan ulkonäköä olisi muutettu piirteiltään eurooppalaisemmaksi.

Myös Anika Noni Rose, joka toimii Tianan äänenä, on kiinnittänyt asiaan huomiota ja kertoo keskustelleensa asiasta Disneyn väen kanssa. Hän kertoo hahmojen muutosten johtuvan cgi-animoinnista. Oli syy sitten mikä tahansa, Tianan alkuperäistä ulkonäköä ollaan muuttamassa takaisin kohti Prinsessa ja sammakko -elokuvan versiota. Mielenkiintoista nähdä tehdäänkö muihin prinsessoihin jotain muutoksia siinä samalla.

Artikkelit

Rytmihäiriöitä

Ani-täti esitteli syyskuun aikana sellaisen tekemänsä löydän kuin Rytmihäiriöitä. Kyseessä on Ylen esittelemä useammasta lyhäristä koostuva animaatiopläjäys, jonka jälki on yllättävän hyvää. Tarinoissa olisi parannettavaa, mutta osien lyhyys antaa paljon anteeksi.

Käy tutustumassa Rytmihäiriöihin Ani-tädin blogissa.

Ämpäreitä ja terveisiä Kööpenhaminasta

Sanle esitteli ämpärilistaansa. Sieltä ei löytynyt Tokmannia tai muita vastaavia tavarataloja, vaan ihan kunnon lasipurkillinen unelmia. Lasipurkki on kovin Disney-mallinen, mutta kelpaisivat toki minullekin.

Lasipurkin muoto ei haittaa, koska Sanle on löytänyt Kööpenhaminan reissultaan paljon Disney-tavaraa. Sopivat siis yks yhteen.

Tavaraa Tokiosta

Myös Paula on kärrännyt tavaraa kotiinsa ja tällä kertaa sitä tuli ihan Tokiosta saakka. Vaikka hän veikeitä löytöjä tekikin, enemmän olen kateellinen hänen reissustaan. Ehkäpä kirjoittelen omaan ämpäriini, että TOKIO.

Mitä on visuaalinen suunnittelu animaatioissa?

Lopuksi hieman koulutusta. Jos olet kiinnostunut animoinnista ja omien taitojesi kehittämisestä, suosittelen lämpimästi tätä animaattori Nolen Leen artikkelia, jossa hän avaa visuaalisen suunnittelijan työnkuvaa ja sen tärkeyttä.

Trailerit

Lyhärit säästän loppuun, joten pureudutaan nyt syyskuun traileri-tarjontaan.

The Dragon Prince

Avatar: The Last Airbender on niitä harvoja animaatiosarjoja, joita olen katsonut sitten lapsuusaikojen ja kuten niin monet muutkin, pidän sarjasta kovasti. Siksi minusta oli hyvä uutinen se, että Avataren pääkäsikirjoittaja, Aaron Ehasz, on julkaissut The Dragon Prince -nimisen animaatiosarjan ja se on katsottavissa Netflixin kautta. Sarjan trailerista näkee Avatar-vaikutteet selvästi. Erityisesti hahmoissa tuntuu olevan samaa moniuloitteisuutta kuin Avataressa.

MFKZ

Saman nimiseen sarjakuvaan perustuva MFKZ -animaatioelokuva on käännetty ranskasta englanniksi ja saanut samalla oman maailmankiertueensa. Kyseessä on aikuisille suunnattu animaatio, joka esittelee meille hyvin tyylitellyn päähahmon ja ajoittain surrealistisen maailman. Koska me pallopäät koemme aina suurta yhteyttä, ainakin minä aion tämän elokuvan katsastaa jossain vaiheessa.

Wolfwalkers

Apllekin on huomannut elokuvien striimmauksen rahakkaaksi hommaksi ja päättänyt työntää oman lusikkansa soppaan. Alku vaikuttaa ihan lupaavalta, koska Apple on hankkinut oikeudet Wolfwalkers -nimiseen animaatioon. Pohjoista mytologiaa henkivä traileri näyttää todella hyvältä ainakin minun silmissäni. Kyllä hyvä mytologia toisen hyvän mytologian tunnistaa!

Turtles

Ihan oman paikkansa nykyihmisten mytologiassa saavuttanut Turtlesit saavat taas uuden sarjan. Pienen syrjähypyn kautta palataan taas 2D-animaatioon, mutta ihan omalla tyylillä.

Tästä pätkästä saat pienen maistiaisen tulevan sarjan huumorista ja tyylistä. 

The Grinch

Jouluun on hyvä jo alkaa valmistautumaan ja onneksi tänä vuonna jouluelokuvien rinnalle saadaan lupaavalta vaikuttava Illuminationin tuotos The Grinch. Studio ja tarina eivät esittelyä kaipaa, mutta tulkinta on ehdottomasti maininnan arvoinen. Traileri tarttuva eikä kohellus vaikuta yliampuvalta. Illumination osaa selvästi nämä pahisteluhommat!

Flavors of Youth

Seuraavaksi on luvassa anime-draamaa. Flavors of Youth lupaa rakkautta, draamaa ja lämminhenkisyyttä anime-paketissa ja pakko sanoa, että traileri ainakin on koskettava. Tämä löytyy myös meidän kotoisesta Netflixistä, joten jos sinulla on aktiivinen tili, niin käy merkkaamassa katsottavien listalle ja katsomisen jälkeen käy kertomassa mitä pidit.

Voltron – Universumin soturi

Välillä vastaan tulee sellaisia trailereita, jotka toimisivat ihan yksistäänkin. Viimeisimpänä esimerkkinä toimii Tämän Netflixissä pyörivän Voltron-sarjan 7. kauden traileri. jotain tietysti kertoo sekin, että tuosta animaatiosta on jo seitsemäs kausi menossa, mutta ainakin traileri on laatukamaa. Se on tietysti myös pelottavaa sillä jos itse animaatio on yhtä laadukas, seitsemään kauteen saa tuhottua paaaljon aikaa.

She-Ra and the Princesses of Power

Netflixiin on saapunut tänä syksynä paljon tyttöenergiaa ja Dreamworksin She-Ra jatkaa samaa linjaa. Vaikka mielestäni naissankareita saisi olla vieläkin enemmän, tämä traileri jättää hieman kylmäksi. Syynä voi olla se, että minulta on mennyt alkuperäinen sarja aikoinaan ohi ja siksi tarina ei ole tuttu. She-Ra on He-Manin sisko ja on saanut hänkin alkunsa 80-luvulta. Kaikki 80-luvulla oli kliseistä, joten annetakoot tämä uusi traileri anteeksi.

Valitettavasti en löytänyt todisteita siitä, että tätä sarjaa näytettäisiin vielä suomalaisessa Netflixissä.

Hilda

Hilda on uusi kauniisti animoitu ja mielikuvituksellinen animaatiosarja, joka muistutta minua Adventure Timesista. Ihastuin sarjaan heti kun katsoin trailerin ja tämä saattaa olla syyllinen siihen että tilaan itselleni Netflixin jälleen.

Hilda perustuu Luke Pearsonin samannimiseen sarjakuvaan ja animaatiojälki on tyylille aika uskollinen. Hahmon ulkonäköä on hieman muutettu, mutta eroa tuskin huomaa.

Tito and the Birds

Eräs kiinnostusta ja kiitosta kerännyt animaatio tämän syksyn festivaaleilla on elokuva Tito and the Birds. Kyseessä on omintakeisesti animoitu tarina maailmasta, jossa pelko on julistettu epidemiaksi ja kaikki politiikka on keskittynyt sen kitkemiseen. Toivottavasti tämä brasilialainen teos saadaan pian julkiseen levitykseen.

Liz and the Blue Bird

Liz and the Blue Bird lupailee animen ja draaman ystäville marraskuussa tunteikasta elokuvahetkeä. Traileri ei mielestäni yllä edellisessä katsauksessa mainitsemani Maquian tasolle, mutta koska molemmista vastaa Eleven Arts -studio, laadukasta jälkeä voi odottaa molemmista elokuvista.

Marvel Rising: Secret Warriors

Marvel-faneille on tiedossa lisää herkkua ihan näillä näppäimillä, koska syyskuun lopulle luvattu elokuva, kertoo Secret Warriors -ryhmän tarinan. Koska minulle ryhmä on uusi tuttavuus, niin luotan tämän videon tykätyimpään kommentiin, joka tiivistää elokuvan idean toteamukseen: ”Teen Titansn’t.” Selvä!

Ruben Brandt – Collector

Sony Pictures hankki oikeudet sellaiseen omintakeiseen ilmestykseen kuin Ruben Brandt – Collector. Kyseinen elokuva on animaatiotyyliltään omaa luokkaansa enkä äkkiseltään muista nähneeni vastaavaa. Traileri esittelee meillä päähahmon, joka lähtee tutkimaan taidevarkauksiin liittyvää mysteeriä. Aihe ja animointi istuvat yksiin kuin nenä päähän, mutta siltikin mielestäni aika rohkea veto Sonylta. Aika näyttää miten elokuvan jakelussa onnistutaan.

Mirai

Syksyn uutuuselokuviin lukeutuu myös Mirai. Mirai on anime-elokuva, joka kertoo pienestä, pikkusiskoonsa mustasukkaisesta tytöstä, joka yllättäen tapaa tulevaisuudesta saapuneen teiniversion pikkusiskostaan. Phuh! Olipas siinä sen verran huonosti rakennettu lause, että taidanpa jättää korjaamatta.

No, huonoista lauserakenteista huolimatta, kannattaa tämä traileri tsekata. Jos trailerin alussa mainitaan, että ”legendaarinen japanilainen ohjaaja”, niin voiko se mennä pieleen?

Musiikkivideot

Tämän kuukauden musiikista vastaavat nämä kolme musavideota. Ilman sen kummoisempia esittelyitä käydäänpä näiden korvamatojen kimppuun:

Lyhytanimaatiot

Vihdoin päästään niihin kokonaisiin animaatioihin. 

Aquaman – 8-bit Trailers

Ja heti ensimmäisenä esittelen sinulle trailerin, joka… Hei, hetkinen!

Tai no menkööt, koska tämä seuraava video toimii itsenäisenä kokonaisuutena oikein mainiosti, eikä siten sovellu aiemmin esiteltyjen trailereiden mukaan.

8-bittisen grafiikan ja DC-universumin ystäville on luvassa nannaa. Video sisältää kolme traileria. Ensimmäinen on Aquaman-elokuvasta, toinen Justice Leaguesta ja kolmas Wonder Womanista. Videon kommenttiosioissa käydään kuumaa keskustelua siitä onko kyseessä 8- vai 16-bittinen grafiikka, mutta sama se jos tyyli muuten miellyttää.

Marc & Emma

Belgialainen duo, Emma De Swaef ja James Roels, tekevät todella hienoa jälkeä huovasta. Olen itsekin kokeillut huovuttaa figuureja ja pakko sanoa, että näiden taiteilijoiden hahmot ovta ilmeikkyydessään aivan toisesta maailmasta! Vai mitä mieltä olet?

Ajattelin tässä esitellä sinulle kaksi maistiaista. Toinen on traileri (kaikesta huolimatta) ja toinen on lyhytanimaatio.

Oh Willy…

Esittelen ensiksi lyhytanimaation nimeltään Oh Willy… Huomautan alkuun että lyhäri sisältää alastomuutta, koska se sijoittuu nudistileirille. Jostain syystä kaikki muut paitsi Willy on alastomia ja tähän selviää syy tarinan aikana. Alkuun animaatio on hyvin arkinen, mutta hiljalleen selviää että tarina lähtee omaan suuntaansa…

This Magnificent Cake!

Seuraava video on tiiseri 44 minuutin animaatiosta nimeltään This Magnificent Cake! Pätkä on hyvin dramaattinen ja tunteikas, mutta minulle ei valjennut ollenkaan mitä tekemistä sillä on mahtavien kakkujen kanssa. No, parhaat trailerit ja maistiaiset jättävätkin katsojalleen kysymyksiä. Valitettavasti en tiedä onko täyspitkää versiota vielä julkaistu missään. Väittäisin, että tämä on menossa vasta festivaali-kiertueella.

Human Kind Of

Minulle tuli täytenä yllätyksenä se, että myös Facebook tuottaa omia animaatiosarjojaan. Bongasin heidän valikoimistaan sellaisen sarjan kuin Human Kind Of. Sarjan päähenkilönä on 16-vuotias nuori nainen Judy, joka saa kuulla olevansa puoliksi avaruusolio.

Vielä enemmän minua yllätti sarjan vitsit. Facebook on tunnettu tiukasta sensurointipolitiikastaan, joten en olisi osannut odottaa sarjan ensimmäiset 4 minuuttia sisältää kuukautishirviön, tietoa avaruushirviön peniksestä, tarinaa abortista ja pienen lapsen murhayrityksestä! Huhhuh! No, tietysti kyse on aina siitä miten asiat esittää ja itse olen ollut aina sensuuria vastaan, joten omalta osaltani taitaa kaikki kuusi jaksoa mennä katsomislistalleni.

One Small Step

Taiko Studio on tehnyt todella kauniin ja koskettavan lyhärin One Small Step, joka toimii myös oivana motivaattorina, jos omat unelmat tuntuvat liian kaukaisilta. ”Eteenpäin” huusi tyttö kun kuukengillä juoksi!

Dinner for Few

Sitten tunnelmaltaan aivan toisenlaisiin maisemiin. Dinner For Few on selvästikin poliittinen animaatio, joka kertoo kulutusyhteiskunnan ongelmista. Tästä teoksesta Paulo Freirekin olisi ylpeä. 

Skin for Skin

Seuraavassa filmissä Skin for Skin mennään kauhukuvaston puolelle kun tässä 1800-luvulle sijoittuvassa animaatiossa nahkakauppias joutuu vastuuseen omista teoistaan.

Raccoon and the Light

Miten käy kun pesukarhu löytää taskulampun metsästä? Vastaus löytyy tästä lyhyestä animaatiosta.

Imagine Dragons – Zero

Tämä kooste on hyvä lopettaa mainioon musiikkivideoon kappaleesta joka löytyy Räyhä-Ralf kakkosen lopputeksteistä. Mielestäni purrrrfect lopetus, vai miten se meni?

Toivottavasti sait tästä hyviä animaatiokokemuksia itsellesi syyspäivien ratoksi. Paljon jouduin jättämään pois, mutta onneksi se tarkoittaa vain sitä, että materiaalia on tulevaisuudessakin.

Muistithan laittaa tämän sivun kirjanmerkkeihisi siltä varalta ettet jaksanut kaikkea kahlata läpi. Seuraavana sateisena päivänä on kuitenkin aikaa palata näihin.

Kerrothan minulle myös mikä olisi sinun suosikkisi näistä uutisista, artikkeleista ja videoista. 

Ei muuta kuin näkemisiin seuraavalle kerralle! 

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänestä
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x