skip to Main Content

Kuukauden animaatiojulkistukset – 04.2020

Animaatiokeräilijänä koetan seurata mitä uutuuksia animaatiorintamalla ilmestyy. Yleensä ensimmäiset tiedot saapuvat kuukausia tai jopa vuosia etukäteen ja niistä sitten kirjoittelen uutiskoosteissa. On kuitenkin eri asia kerätä tietoa siitä milloin mikäkin animaatio on katsottavissa tai ostettavissa. Yleensä sitä tietoa ei uutissivustoilta löydä, joten se pitää kaivaa muualta. Koska se kaivelu tulee tehtyä, niin miksipä en jakaisi tietoja sinullekin!

Kannattaa huomioida, että osa julkaisupäivistä voi muuttua ja suosittelemani ostospaikka ei luonnollisestikaan ole ainoa tapa hankkia kyseinen tuote. Julkaisut voivat siis olla myynnissä useassa paikassa. Kannattaa siis tarkistaa se oma suosikkikauppa tai -striimipalvelu.

Osa linkeistä on kumppanuuslinkkejä, eli saan pienen komission kyseisen linkin kautta tehdystä ostoksesta. Suosittelen vain sellaisten kauppojen ja palveluiden tuotteita, joista olen itse tehnyt onnistuneen ostoksen. Linkin käyttämisestä ei synny sinulle ylimääräisiä kustannuksia ja tuet tuolla eleellä Animaahis.fi -sivuston toimintaa. Kumppanuuslinkit tunnistat tällaisesta tähdestä: * . Kiitos!

Netlix

Maailman viimeiset tyypit

Aloitellaan Netflixillä, sillä se on saanut valikoimiinsa toisen kauden kotimaista tuotantoa olevasta sarjasta Maailman viimeiset tyypit tai The Last Kids on Earth. Sarjan taustalla on Gigglebug Etertainment, joka tunnetaan myös Disneyn tilaamasta 101 Dalmatialaista -animaatiosarjasta ja tietysti Kikattavasta kaikkiaisesta.

Ensimmäinen kausi on siis katsottavissa Netflixillä.

Perin eriskummallinen Willoughbyn perhe

Persoonallinen Perin erikummallinen Willoughbyn perhe (The Willoughbys) tulee nähtäville 22. päivä Netflixiin. Tämä kokoperheen seikkailu perustuu brittiläiseen lastenkirjaan, minkä voi päätellä sen omaleimaisesta ulkoasusta. Luvassa on tuhti annos tukkaa ja viiksiä!

https://youtu.be/si_-ylIJ7MM

Hi Score Girl

Nostalgisista konsolipeleistä ja kolmiodraamasta pitäville on tiedossa hunajaa jo toisen kauden verran. Netflix tarjoilee sitä Hi Score Girl -animen muodossa. Päähenkilö Haruo on haka Street Fighter II:ssa, mutta kohtaa voittajansa Akirasta, joka on täysin päinvastain persoona kuin hän. Vastakohdat luovat sopivaa jännitettä ja siitä saadaan kipinää romansille.

The Midnight Gospel

The Midninght Gospel onkin sitten ihan jotain muuta. Päähenkilöllä on universumisimulaattori, jolla hän pääsee näkemään erilaisia unenomaisia todellisuuksia. Elämän ja kuoleman kysymyksiä päästään filosofioimaan Netflixissä 20. päivä alkaen. Todella mielenkiintoinen teos!

Ghost in The Shell: SAC_2045

Ensi-iltansa Netflixissä saa myös 3D-anime Ghost in the Shell: SAC_2045. Jos sci-fi -toiminta kutittelee juuri sinun hermojasi, niin syyhyä pääset helpottamaan 23. päivä alkaen. Kausia pitäisi olla tulossa ainakin 2.

Hei ninja

Netflix juniorin puolella tarjoillaan ninjailua kahden sankarin ja yhden kissan voimin. Sarja perustuu N.D. Willsonin kirjaan Hello Ninja sillä erotuksella, että kirjassa nähdään vain yksi ninja ja kissa. Kissakin on saanut ulkonäköpäivityksen. Tässä kuussa pärähtää käyntiin jo sarjan toinen kausi.

SF Anytime

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge

Toisen tason ninjailua on luvassa pohjoismaisen striimipalvelun kautta. Nimittäin SF Anytime tarjoilee toiminta-animaation Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revengen*. Scorpionin kostoretken on tarkoitus edeltää vuonna 2021 julkaistavaa live-action Mortal Kombat -elokuvaa. Scorpion menettää elokuvassa vaimonsa ja lapsensa ja se on tietysti kostettava näyttävän toiminta-animaation kera.

Tämä teos löytyy myös fyysisenä kappaleena omaan kokoelmaan kerättäväksi *.

Taru sormusten herrasta (1978)

SF Anytime yllättää ja lisää kokoelmiinsa animaatiolegenda Ralph Bakshin Taru sormusten herrasta -animaatioelokuvan! * Muistan nähneeni sen lapsena ja olen kovasti toivonut näkeväni sen uudelleen. Nyt se vihdoin onnistuu!

Animaatioharrastajille tämä teos on merkittävä animointitekniikan suhteen. Siinä käytettiin rotoskooppausta yksittäisten hahmojen ja kokonaisten kohtausten animointiin. Se luonnollisesti jakaa mielipiteitä, mutta elokuva on kuitenkin hyvä esimerkki tästä tekniikasta. Niin, ja se on Ralph Bakshin elokuva! *

Amazon

Cat Planet Cuties: The Complete Series

Cat Planet Cuties on vuonna 2010 julkaistu animesarja, mutta Funimation julkaisi siitä juuri uuden painoksen. * Trailerin perusteella juonosta oli vaikea saada kokonaiskuvaa, koska sen renderöinnissä on ilmeisesti jäänyt makroasetukset päälle. Ilmeisesti kuitenkin tarjolla on avaruusolioita kevyellä sci-fi -teemalla ja paljon fanserviceä.

Hinomaru Sumo: Part Two

Funimation tarjoilee lisää paljasta pintaa sumopainin muodossa. Bluraylle ilmestyi juuri Hinomaru Sumon viimeiset jaksot 13-24. * Anime kertoo Hinomaru Ushiosta, joka on turhan pienikokoinen sumopainijaksi, mutta pyrkii tasoittamaan tietään innokkuudellaan. Sarja löytyy myös Crunchyrollista.

Chaos;Head: The Complete Series

Chaos; Head sai uusintapainoksen blurayna. * Sarjan päähenkilö Takumi Nishijo asuu kontissa ja viihtyy pelien ja kokiksen parissa. Luvassa on murhamysteerejä, muistinmenetyksiä ja salaperäisiä ystäviä. Chaos;Head perustuu samannimiseen peliin.

Fruits Basket: The Complete Series

Tohru Hondan äiti kuolee onnettomuudessa ja sankarimme joutuu selviytymään itsenäisesti. Pian hän kuitenkin ajautuu mysteeriin, johon liittyy kiinalaisen horoskoopin eläimiksi muuttuvia serkuksia. Mystiikan lisäksi luvassa on myös romantiikkaa ihmissuhdekoukeroineen. Funimation teki animesta uudelleenversioinnin ja julkaisi siitä bluray-kokoelman. *

Aria the Natural: Part 1

Aria the Natural on scifi-fantasia, jonka pääpaino on fiilistelyssä. Siinä seurataan kahden gondolieerin elämää heidän yrityksessään ja työssään. Ariassa ei nähdä suuria käänteitä tai pelasteta maailmaa vaan siinä seurataan joka päiväistä elämää. Fiilistelyn ystäville on tarjolla uunituore painos sarjan ensimmäisistä osista. *

After War Gundam X: Collection 1

90-luvun mecha-animaatioiden ystäviä hellitään After War Gundam X:n ensimmäisten jaksojen kokoelmalla. * Right Stuff tarjoilee tätä scifi-toimintaa myöhemmin myös kokoelman toisella osalla, mutta ensimmäisen osa saa tilattua jo nyt. Mikäli mechailu kiinnostaa, niin tässä on oiva tilaisuus kartuttaa omaa kokoelmaa koko sarjalla.


Huhtikuussa on siis tarjolla paljon uutta ja vanhaa! Mitä pidit tällaisesta artikkelista? Haluatko jatkossakin näitä kerran kuukaudessa? Jäikö tästä puuttumaan jokin uutuustuote, palvelu tai kauppa jota haluaisit minun käsittelevän?

Ensiviikolla päästäänkin sitten huhtikuun animaatiouutisten ja lyhäreiden kimppuun. Nähdään silloin!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x