skip to Main Content

Missä mennään?

Tämä uusi blogini on paljastanut minulle kuinka haastavaa animaatioharrastus oikein onkaan. Toki se on todella kiehtova, mutta ei se anna mitään ilmaiseksi. Miksi sanon näin?

Kuten on tähän mennessä ensimmäisistä artikkeleistani tullut selväksi, olen käynnistänyt matkani animaatiomaailmaan tutustumiseen Disneyn tuotannosta. Disneyn studio on määrittänyt monessa suhteessa sen mitä animaatio tällä hetkellä on ja siksi siitä aloittaminen on luonnollista. Siitä eteenpäin asiat eivät olekkaan enää niin yksinkertaisia.

Valinnan vaikeus

On hyvä muistaa, että ennen Disneyn klassikoita yhtiöllä oli monia kilpailijoita eikä niiden tuotoksia kannata ollenkaan väheksyä. Vaikka Disney saneli marssijärjestyssä myös lyhäreissään, niin maailma tunsi jo silloin esimerkiksi Betty Boopin, Felix-kissan, Koko-pellen ja monia muita. En voi päästää irti ajatuksesta että jättäisin nuo klassikot huomioimatta. Niiden julkaisujen metsästämisessä onkin sitten hommaa.

Tämän jälkeen tulevat tietysti kaikki lapsuuden nostalgiset sarjat: Muumit, Alfred J. Kwak, Matka maailman ympäri, Olipa kerran -sarja, Peukaloisen retket ja Tohtori Sykerö, vain muutamia mainitakseni.

Animaatio, laskutavasta riippuen, on noin 100 vuotta vanha taiteenlaji ja mitä lähemmäs tätä päivää tullaan, sitä enemmän uusia ja erilaisia seikkailuja on luotu maailmaa rikastuttamaan (tai köyhdyttämään, joku voisi sanoa). Ei siis ole mikään ihme, jos kaiken tämän keskellä kärsii runsaudenpulasta. Mitä ihmettä kokeilla seuraavaksi?!

Matkametodit

No, onneksi olen ottanut lähestymistapaani erään periaatteen helpottamaan projektiani. Aion nimittäin arvostella vain ne elokuvat, sarjat ja lyhärit, jotka itse omistan. Ainoa poikkeus ovat sellaiset animaatiot, jotka on tehty vain nettiin tai muulla rajatulla tavalla julkaistavaksi. Kalliiksihan tuo päätös tulee käymään, mutta eiköhän se jotenkin lutviudu. Esimerkiksi CDonin alennukset ovat helpottaneet ainakin alkua jo ihan mukavasti.

Haluatko nähdä miltä starttini näyttää? Kirjahyllylläni on jo muutama julkaisu ja samalla näet mitä elokuvia tai sarjoja tullaan blogissani lähitulevaisuudessa käsittelemään. Tässä siis tämänhetkinen kokoelmani:


Ei siis vielä mikään valtava, mutta alku kuitenkin. Animaatioelokuvina ovat siis Disneyn kymmenen ensimmäistä klassikkoa:

Disneyn elokuvat ovat olleet positiivinen yllätys. Olin alkuun hieman skeptinen sen suhteen, että jaksaisin niitä kovin montaa edes katsoa. Nälkä on kuitenkin kasvanut syödessä ja odotan aina innolla seuraavaan tutustumista. Yritän olla ahmimatta niitä kerralla, jotta tänne kirjoittamani artikkelit olisivat ajankohtaisia ja kuvaisivat oikeasti tutustumismatkaani.

Loput kolme ovatkin sitten uudempia tuotoksia ja animaatiosarjoja:

Over The Garden Wall tuli tietoisuuteeni ihan puskista. Eräs seuraamani Youtube-kanava esitteli sen minulle ohimennen. Rehellisyyden nimissä todettakoot että hankin sen ennen tätä blogia ja olen sen katsonut jo aiemmin. Tulen sen kuitenkin katsomaan pian uudelleen ja koetan muistella niitä fiiliksiä joita se ensimmäisellä katselukerrallaan herätteli.

Rickyn ja Mortyn ensimmäisen kauden jaksoja katsoin pari Netflixistä. Odotan innolla että pääsen nauttimaan koko kauden. 

Adventure Time on taas täysin uusi tuttavuus. Sen keulakuvahahmot kiehtovat kovasti ja koska sarja oli aikanaan kovasti esillä, olen halunnut nähdä sen jo pitkään. Muuten en tiedä kyseisestä animaatiosta mitään.

Mitä seuraavaksi?

En oikein osaa sanoa mitä hankkisin seuraavaksi. Todennäköisesti se on joko uusia klassikoita CDonin alesta, jotain vielä vanhempaa tuotantoa tai sitten jokin nostalginen sarja lapsuudesta. Toki noissakin on katsomista ihan kylliksi ja voisi olla mielenkiintoista hankkia animaatioiden taustasta kertovia kirjoja tai dokumentteja.

Koska sinulle animaatiomaailma on todennäköisesti tutumpi kuin minulle, kuulisin mielelläni suosituksesi. Onko kokoelmassani jo nyt jotain mikä sinua kiinnostaa erityisesti? Minkä animaation sinä ostaisit seuraavaksi?

 Jätä nimesi ja sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Pääset mukaan animaahisten joukkoon ja siten vaikuttamaan tämän sivuston sisältöön.

[convertkit form=781861]

Kiitos vielä kerran että olet lähtenyt mukaani tähän hienoon seikkailuun!

Ystäväsi,

Guf

[convertkit form=819001]
0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x