skip to Main Content

Over The Garden Wall – DVD-esittely

Halloweenin alla esittelin Over the Garden Wall -minisarjan (kumppanuuslinkki) ja nyt haluan esitellä sinulle sen DVD-julkaisun. Ensikokemuksestani kertovassa artikkelissa väitin, että sarjaa olisi vaikeasti saatavilla, mutta onneksi tämä ei pidä paikkaansa. Paula kertoi artikkelin kommenteissa, että sarja on katsottavissa myös Netflixissä nimellä Piha-aidan tuolla puolen. Samalla nimellä se on saatavilla myös HBO:lla ja Elisa Viihteellä.Kyseinen linkki on kumppanuuslinkki, eli saan pienen komission mikäli ostat elokuvan sen kautta. Se ei aiheuta sinulle lisäkuluja

Näistä suoratoistopalveluista huolimatta, joskus voi olla viisasta hankkia fyysinen kappale omaan hyllyyn ja nyt aion kertoa oman mielipiteeni siitä, että onko Over the Garden Wall -animaation DVD-julkaisu ostamisen arvoinen.

Päävalikko

Kuten odottaa saattaa, päävalikko on hyvin minimalistinen. Paitsi, että siihen vaikuttaa rajallisempi DVD-formaatti, myös käytetty budjetti taitaa olla pienempi kuin mitä esimerkiksi Disneyllä.

Aloitusruudussa poseeraa Greg ja taustalla soi kaunis pianomusiikki. Musiikin toistuvuus on onneksi tarpeeksi pitkä, joten se ei pääse ärsyttämään.

Play all

Ensimmäisessä valikossa voi katsoa kaikki jaksot pötkössä, mikä ei sarjan kokonaiskestoon nähden ole mikään mahdoton temppu. Myös pari muuta valintaa löytyy.

Patrick McHalen ja Nick Crossin kommenttiraita

Sarjan kommenttiraita on sarjan tekijän Patrick McHalen ja ohjaaja Nick Crossin tekemä. Tähän raitaan ei ole saatavilla edes tekstitystä, joka oli ainakin minulle pieni pettymys. Kommentoijien puhe kun on suht tasaista, joten keskittyminen herpaantuu helposti. Siinä ei ole samanlaista innostuneisuutta kuin mihin olen Disneyn elokuvissa saanut tottua.

Patrick McHale

Composer’s mix

En tiedä mitä composer’s mix tarkoittaa, mutta tässä tapauksessa sen valitsemalla sarjan voi katsoa läpi pelkällä musiikkiraidalla. Tämä on ehdottomasti hauska ominaisuus jos sarjan musiikki miellyttää. Erinomainen tunnelman luoja!

Omiin korviini musiikki ei ollut ihan samaa kuin mitä tausta normaalissa versiossa, mutta ovat minun korvani ennenkin valehdelleet.

Episodes

Luonnollisesti jaksot voi katsoa myös yksitellen.

Setup

Ja setupista saa valittua englanninkieliset tekstit.

Special features

Onneksi sitä lisämateriaaliakin löytyy.

Deleted Animatics

Poistettuja kohtauksia ei juurikaan ole. Materiaalia oli tähän löytynyt kolmen ja puolen minuutin verran eikä sekään materiaali tarjonnut mitään uutta. En edes huomannut mikä oli poistettua ja mikä osa kohtauksesta jäi sarjaan. Tämän takia DVD:tä ei kannata hankkia.

Alternative Title Cards

Jaksojen aloituskuvia versioitiin tekovaiheessa ilmeisesti enemmänkin ja muut vaihtoehdot ovat tässä nähtävillä. Ei niitä ole tässä kuin muutama hassu ja mielestäni paras päätyi lopulliseen versioon. Pois jääneet korostivat enemmän kauhuelementtejä, mutta sarjaan päätynyt vaihtoehto sopii parhaiten sen tunnelmaan.

Orginal Pilot: Tome of the Unknown

DVD:n mielenkiintoisin lisämateriaali on tämä Tome of the Unknown -pätkä, johon Over the Garden Wall -sarja perustuu. Alkuperäinen lyhäri ei saanut rahoitusta ja sen taustaidea poikkeaakin lopullisesta versiosta. Sarjan henki on aistittavissa siitäkin, mutta juoni, animaatio ja kauhuelementti poikkeaa kuitenkin sen verran, että eron huomaa.

Tämä jakso kestää noin 10 minuuttia.

Behind Over the Garden Wall

Tämä reilu kahdeksan minuutin pituinen dokkari oli yksi odottamistani lisämateriaaleista, mutta tuottikin valitettavan pettymyksen. Siinä kurkataan hiukan kulissien taakse, mutta sarjasta puhutaan kuin sellaiselle, joka ei ole sitä nähnyt. Olisin toivonut että dokkari olisi syventänyt suhdetta animaatioon, eikä toiminut pelkkänä mainosmateriaalina. Se ei siis antanut mitään uutta vaan lähinnä toisti vain sitä minkä olin itse todennut sarjaa katsoessani.

Yhteenveto

Valitettavasti jouduin pettymään tämän DVD-julkaisun sisältöön. Itse sarja on tietysti suositusten arvoinen, mutta jos sen pääsee katsomaan suoratoistopalveluista, on tätä levyä vaikea suositella. Hintaa tälle jää alle 10 dollaria Amazonista tilattuna (+ postikulut). Blu-ray on paljon kalliimpi, eikä se taida sisältää sen kummempia lisämateriaaleja.

En siis keksi kuin kaksi syytä hankkia tämä DVD itselleen. Jos et käytä striimauspalveluita tai jos niissä ei ole saatavilla kuin suomeksi dubattu versio, tämä levy voi olla ostamisen arvoinen.

Toivottavasti tästä artikkelista oli sinulle apua. Jos haluat että esittelen jonkun sinua kiinnostavan animaatiojulkaisun, laita ihmeessä viestiä tulemaan.

Hei muuten, jos olet elokuvasta kiinnostunut ostomielessä, niin voit ostaa sen Amazonista. Kyseinen linkki on kumppanuuslinkki, eli saan pienen komission mikäli ostat elokuvan sen kautta. Se ei aiheuta sinulle lisäkuluja ja mikäli sinulla on mitään tuotteeseen tai ostamiseen liittyvää kysyttävää, autan mielelläni. Kiitos!

Ystäväsi,

Guf

[convertkit form=819001]
0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x