skip to Main Content

Overwatch – Pelianimaatioita

Kun aloitin tämän matkani animaatioiden maailmaan, minulla oli mielessä perinteiset animaatioelokuvat ja -sarjat. Hiljalleen olen kuitenkin alkanut huomata, että nuo julkaisut ovat vasta osa kokonaisuutta. Pelejä pidetään ihan omana taiteen muotonaan, mutta suurin osa niistä pitää sisällään tarinaa kuljettavia välivideoita. Nuo välivideot ovatkin sitten animoituja, joskin pelimoottorilla, mutta animoituja yhtä kaikki.

Suurempien pelien ympärille on rakentunut ihan omat animaatiomaailmansa. Ihmettelen kovasti miten nuo ovat päässeet livahtamaan tutkani ohi vaikka rakastankin pelaamista. Nyt on kuitenkin aika korjata asia ja tämä artikkeli avaa uuden sarjan, jossa keskityn juuri pelien animaatioihin.

Overwatch-animaatiosarja

Ensimmäisenä haluan nostaa esille Blizzardin ja heidän pelinsä Overwatchin. Overwatch on tiimipohjainen räiskintäpeli, jota pelataan myös kilpatasolla. Oman pelihahmonsa voi valita 28 vaihtoehdosta, mikä on huikea määrä. Jotta peliin ja hahmoihin syntyisi syvempi side, on Blizzard julkaissut joukon animaatioita, joilla niiden taustatarinaa hieman avataan.

Kyseiset animaatiot ovat lyhyitä, noin 10 minuutin mittaisia, mutta ne ovat todella laadukkaita. Mikä parasta, ne ovat katsottavissa ilmaiseksi Youtuben kautta.

Animaatio vai pelitraileri?

Overwatchin ensimmäinen animaatio on samalla sen ensimmäinen traileri. Se ei kuljeta juonta eteenpäin, mutta antaa kuvan siitä millaisia hahmoja peli pitää sisällään ja millaiseen maailmaan se perustuu.

Overwatchin maailma perustuu tulevaisuuden maapallolle, jossa järjestystä ylläpitävä Overwatch-järjestö on lakkautettu. Varsinaisen animaatiosarjan käynnistää kuitenkin tämä Winstonista kertova lyhäri.

Mikäli tämä video kiinnosti sinua niin suosittelen lämpimästi katsomaan loputkin Overwatchin Youtube-kanavalta. Sieltä löytyy myös muita mielenkiintoisia tarinaa avaavia videoita, joissa on käytetty yksinkertaisempaa animointitekniikkaa, mutta laadukkaita nekin ovat.

Animaatiomaailmaan pelien kautta?

Jos asiaa todella ajattelee, niin monet pelit ovat itse asiassa interaktiivisia animaatioita. Kuten monet nykyanimaatiot, niiden hahmot ja maailmat on luotu tietokoneella. Ainoa ero on se, että peleissä pelaaja osallistuu toimintaan oman alter egonsa kautta. Siksi mielestäni animaatioista ei voi puhua ilman, että ottaa pelimaailmoja huomioon.

Rinkitinkitinkin Anna kyseli vasta blogissaan, että missä Disneyn animaatiomaailmassa lukija haluaisi käydä. Pelin kautta sen ei kuitenkaan tarvitse jäädä haaveeksi ja esimerkiksi Disney Infity mahdollisti tuon kokemuksen monelle, ainakin osittain.

Mitä mieltä sinä olet? Voidaanko peleistä ja animaatioista puhua samassa lauseessa? Koetko sinä pelien välivideoita animaatioiksi? Haluatko että esittelen tulevaisuudessa vastaavia pelimaailmojen animaatiosarjoja?

Oikein hyvää joulun odotusta sinulle ja palataan taas ensiviikolla!

Ystäväsi,

Guf

[convertkit form=819001]

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x