skip to Main Content

Part II The Samurai Called Jack – Samurai Jack

Ensimmäinen jakso esitteli meille sen miten Samurai Jack ja Aku kohtasivat ja miten sankaristamme tuli niin etevä samurai. Sarjan aloittavan trilogian toinen osa Part II The Samurai Called Jack paljastaa sen miten Jack saa nimensä ja päätyy lopulta Akun hallitsemaan tulevaisuuteen. Jos ensimmäinen jakso oli tunnelmallinen ja taiteellinen, tämä toinen osa on toiminnallisempi ja tarinallisempi. Dialogiakin on runsaasti verrattuna muihin sarjan jaksoihin. Se ei kuitenkaan tee jaksosta huonoa, vaan opettaa meille sankaristamme pari tärkeää asiaa.

Samurai Jack taistelussa

Tämä artikkeli on osa isompaa juttusarjaa Samurai Jack -animaation ensimmäisestä kaudesta. Käyn läpi kauden jokaisen jakson yksityiskohtia myöten kuvien ja videoiden kera. Artikkelit julkaistaan kerran viikossa sunnuntaisin puolen päivän aikaan. Nämä artikkelit sisältävät paljon spoilauksia, joten suosittelen lämpimästi, että katsot sen ensin ennen kuin luet näitä postauksia. Samurai Jack on animaatio, joka antaa todella paljon ensimmäisellä katselukerralla.

Jos haluat, voit katsoa kauden samaan tahtiin kuin minä. Valitettavasti sarjaa ei ole nähtävissä missään suoratoistopalvelussa ja itsekin tilasin oman blu-ray -julkaisun. Kyseinen boksi on kuitenkin todella tyylikäs ja ehdottomasti keräilijälle hieno lisä kokoelmaan. Voit tilata sen täältä. Muistutan vielä, että tuo kyseinen linkki on kumppanuuslinkki, eli saan pienen siivun jokaisesta sen kautta tehdystä ostoksesta. Se ei kuitenkaan lisää hintaan yhtään ylimääräistä enkä suosittele mitään mitä en ole itse ensin testannut. Tästä eteenpäin vastaavat kumppanuuslinkit on merkitty tähdellä.

Part II: The Samurai Called Jack

Toisen jakson alku käynnistyy heti ryminällä. Aku on lähettänyt samuraimme post-apocalyptiseen tulevaisuuteen, jossa Aku on orjuuttanut maailman oman tahtonsa alle. Samurai joutuu liikenteen sekaan ja saa pian tehdä tuttavuutta tuliaseiden kanssa. On mielenkiintoinen yksityiskohta se, että hän ei heti reagoi tulitukseen. Tietystikään hänellä ei ole sellaisesta aiempaa kokemusta eikä siksi osaa varoa kuin vasta muutaman luodin raapaistessa ihoa. Aluksi ajattelin, että ampujana on jonkinlainen järjestyksenvalvoja, mutta jakson aikana saamme selville, että Akun läsnäolo on tehnyt maasta paikan, jonne kerääntyy monenmoista rikollista. Ehkä tässäkin tapauksessa ampujana on jokin omankäden oikeutta jakava tyyppi, jonka mielestä autojen päällä hyppeleminen on kuolemalla rangaistava teko.

Part II: The Samurai Called Jack - Palkkasoturi

Pian sankarimme törmää kolmeen paikalliseen kaverukseen ja saa sen nimensä, josta hänet tunnetaan. Ensin ihmettelin, että miten tulevaisuuden tyypit tietävät päähenkilömme nimen, mutta tajusin ettei sitä ensimmäisessä jaksossa kerrota ollenkaan. Jack on siis tämän kolmikon keksimä kutsumanimi. Termillä ”Jack” tarkoitetaan siistiä tyyppiä, joka käyttäytyy joka tilanteessa viileästi ja arvonsa mukaisesti. Samurai Jack onkin siis todella osuva nimi, koska siinä viitataan sekä muinaisella että nykyaikaisella termillä stoalaiseen maailmankatsomukseen ja pyrkimykseen auttaa heikompiaan. Samurai Jack onkin asialleen vihkiytynyt soturi, jolla on vain yksi tehtävä ja jonka toteuttamisessa eivät edes omat tunteet saa tulla tielle.

Kulttuurishokki

Seuraavaksi on vuorossa kulttuurishokki. Jack hakeutuu paikalliseen baariin hakemaan virkistystä ja selvittämään ajatuksiaan, mutta huomaa ettei se pidä sisällään juurikaan ihmisiä. Ihmetyksessään hän erehtyy tuijottamaan yhtä liskomaista alienia ja ajautuu taisteluun. Vaikka Jack pyrkii aluksi puhumaan itsensä ulos vaikeasta tilanteesta, hän ei epäröi ryhtyä heti uhan ilmestyttyä äärimmäisiin toimiin. Hän on valmis leikkaamaan heti vastustajaltaan käden vaikka tuskin tietää sen olevan mekaaninen.

On jotenkin kutkuttavaa se kuinka valmis Jack on eri tilanteissa. Koska kaikki on uutta, hän unohtuu tuijottamaan baarissa olevia olentoja, mutta huomattuaan virheensä hän pyytää sitä todella nöyrästi anteeksi. Ei siis vain pyydä anteeksi sanallisesti vaan polvistuu. Tässä baarissa ei anteeksipyynnöillä selviä ja seuraavaksi käynnistyy tyylikäs taistelukohtaus, jossa alienit menettävät robottikätensä oranssin savun keskellä.

Puhuvat koirat, tai brittiläiset arkeologit, huomaavat Jackin taistelutaidot ja päättävät kysyä tältä apua ongelmiinsa. Samurai joutuu vastaamaan myöntävästi, koska hän ei voi olla auttamatta avuntarpeessa olevia. Keskustelun lomassa hän tulee kuitenkin myös lausuneensa seuraavien kausien keskeisimmän teeman, eli hänen tavoitteenaan on pyrkiä takaisin omaan aikaansa, jotta voisi estää Akun suunnitelmien toteutumisen.

Aku saa tietää vakoojansa avulla, että Jack on ilmestynyt kyseiseen aikaan. Hän ei aikaile vaan lähettää hyönteisrobottiarmeijansa heti samurain perään. Tästä tietämättömänä Jack lentää laumansa kanssa koirien kaivauksille. Lennon aikana nähdyt maisemat ovat jälleen todella kauniita. Samalla näemme kuinka paljon luonto ja maailma on muuttunut ensimmäisen jakson ajoista. Jakso päättyy kun Jack ja koirat huomaavat kohti vyöryvän robottiarmeijan.

Part II: The Samurai Called Jack -jakson hahmot

Tässäkin jaksossa nähdään liuta uusia kertakäyttöhahmoja. Tärkeimmät roolit ovat alun kolmikolla, joka keksivät Jackin nimen. Kolmikko innostuu sankarimme viileydestä. He paljastavat meille myös, että tuo kyseinen alue tunnetaan nimellä Central Hub sector D ja että kyseessä on jonkin sortin avaruussatama tai portti.

Samurai Jack saa nimensa

Seuraava tärkeä kolmikko nähdään sitten baarin sisällä. Jos baarin ulkona oleva kolmikko loivat sankarillemme nimen, sisällä oleva koirakolmikko luo samuraillemme sankarin identiteetin. Jack ei pysty olemaan auttamatta apua tarvitsevia koiria ja julistaa samalla etsivänsä Akun käsiinsä.

Part II: The Samurai Called Jack jakson koirahahmot

Muita hahmoja ovat tietysti baarissa nähdyt eri otukset. Mielenkiintoinen porukka on Akun linnassa oleva manaquain kansa, joka asuu vedessä. Heitä nähdään hyvin vähän aikaa, mutta hetki on hyvin koskettava.

Part II: The Samurai Called Jack -jakson manaquait ja Aku

Loppufiilikset

Ero ensimmäiseen jaksoon on iso. Ensimmäisessä osassa meille esiteltiin kauniita maisemia ja mielenkiintoisia kulttuureita. Nyt maailma on muuttunut paljon tylsemmäksi ja ainoa kulttuuri on Akun luoma markkinoihin ja riistoon perustuva maailma. Rakennukset ovat mustia ja kulmikkaita eikä mikään houkuttele lepäämään. Näemme jakson aikana kohtauksen, jossa Aku pakottaa manaquait rakentamaan hänelle hyödyttömiä patsaita epäinhimillistä tahtia. Kaikki ovat siis joko Akun palkkasotureita tai hänen orjiaan.

Samurai Jack sarjan arkkitehtuuria
Samurai Jack sarjan maisemia

Tämän toisen osan tehtävänä on kuljettaa meidät tarinassa ensimmäisen osan maailmasta siihen maailmaan joka sarjan aikana tulee tutuksi. Siksi jakso on enemmän selittävä. Kolmas osa tulee taas näyttämään konkreettisesti mistä sarjassa on kyse.

Mitä mieltä sinä olit tästä Samurai Jack* -jaksosta Part II The Samurai Called Jack? Sopiiko sinusta tässä jaksossa oleva dialogin määrä sarjaan vai piditkö enemmän ensimmäisestä osasta?

Ensiviikolla nähdään sarjan aloittavan trilogian viimeinen osa. Pysy kartalla!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x