skip to Main Content

Pinocchio-animaatioelokuvan 10 parasta ilmettä

Viikko on kulunut omalta osaltani flunssan merkeissä. Ajattelin, että olisi mukava saada vastapainoksi hiukan piristettä viikonloppuun ja poimia hauskoja ilmeitä Pinocchiosta. Pinocchion animointi on hieman Lumikkia parempaa ja siksi epäilin ettei samanlaisia naaman vääntelyitä löydy. Onneksi olin väärässä.

Samu-Sirkka tyylillä animaatioelokuvasta Pinocchio

Samu-Sirkan koko tunnekirjo

Samu-Sirkka on yksi Pinocchio-animaation ilmeikkäimpiä hahmoja ja hänen yksi hauskimpia kohtauksiaan esitellään jo elokuvan alkupuolella. Kohtauksessa hän katselee Gepetton puuhailuja ja nojailee posliininaisen takapuolta vasten.

Melkoinen tunnekirjo pääsee valloilleen kun hän huomaa asian.

Ei se noin kauheaa ole!

Figaroa moinen vain naurattaa.

Geppetton omat vitsit

Geppetto on hahmo, joka tuntuu olevan ihan omassa maailmassaan. Hän on vähän höperö, hajamielinen ja mikä pahinta, tykkää nauraa omille jutuilleen. 

Tämän kohtauksen vitsi on hieman köykäinen, mutta pääasia että hänellä itsellään on hauskaa. Suotakoot se hänelle!

Figaron uniongelmat

Varmaan tiedät sen tunteen kun olet juuri nukahtamassa lämpimään ja pehmeään sänkyyn ja yhtäkkiä huomaat että jokin asia jäi hoitamatta tai jokin vaatii huomiotasi? Figaro-rukka saa tuta tämän elokuvan alkupuolella. Hänen mieltä osoittavassa käytöksessään on jotain hyvin samaistuttavaa, vai mitä?

Onneksi Figaro pääsee viettämään yönsä isommassa sängyssä, joten loppu hyvin, kaikki hyvin!

Lasittuneet katseet

Koska elokuvan päähenkilö on nukke, nähdään animaatiossa useita kameraa tuijottavia kohtia. Tässä yksi esimerkki:

Mutta osaa se Samu-Sirkkakin. Tai ainakin kovasti yrittää.. Tämä kohtaus saa minut nauramaan ääneen joka kerta. Älä kysy miksi!

Epäluulo

Geppetto-rukka kokee melkoisen järkytyksen kun kuulee Pinocchion puhuvan ensimmäisen kerran. Sen jälkeen herää epäluulo ja ilmeet ovat sen mukaiset.

Onneksi lopulta Geppetton sydän heltiää ja hän uskaltaa jo nauraa asialle.

WTF-hetki

Pinocchio-elokuva on niittänyt mainetta synkkänä ja traumoja synnyttäneenä elokuvana. Siinä onkin paljon sellaisia hetkiä, joita ei taatusti nykypäivänä siihen tehtäisi. 

Yksi sellainen hieman outo kohtaus on, jossa Pinocchio leikkii tulella ja kun Geppetto yrittää paniikissa sammuttaa tulta, marionetilla tuntuu olevan todella hauskaa.

Ajuri

Tämä kuva on ehkä yksi elokuvan käytetyimpiä, enkä minäkään pysty tätä listaa pitämään valmiina ilman sitä. Ajurin ilme on yksi niistä lapsuuden traumojen aiheuttajista ja ihan syystä. 

Hei, ootko ihan terve?

Koska oma flunssani on tuoreena mielessä, tunnen voimakasta empatiaa Pinocchion pahaa oloa kohtaan. Osa siitä on tosin luulosairautta ja osa itse aiheutettua pahoinvointia, mutta ei anneta sen hidastaa meitä.

Onneksi Pinocchiolla itsellään on hyvin huoleton asenne asiaa kohtaan.

”Pientähän tämä!”

Suukko, jonka mieluusti jättäisin väliin

Kuten jo todettu, Geppetto on höppänä ukko, joka välillä kiihtyy nollasta sataan todella nopeaa. Kun hän tapaa Pinocchion pitkästä aikaa Monstron vatsassa, ilostuu hän siitä niin kovasti että nappaa marionetin sijaan kalan syleilyynsä.

”Hei! Minut on syöty jo kertaalleen!”

Valaskala

Lopuksi halusin ottaa mukaan todella vaikuttavasti animoidun kohtauksen, jossa Pinocchio yrittää paeta Monstron vatsasta. Jätti on asiasta eri mieltä ja sen näkee.

Mikä on sinun mielestäsi Pinocchio-elokuvan paras ilme tai kohtaus? Onko se jokin näistä vai tämän listan ulkopuolelta? Jätäthän kommenttisi tuohon alas.

Oikein mukavaa joulunodotusta sinulle!

Ystäväsi,

Guf

[convertkit form=819001]
0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kuroken
Kuroken
1 vuosi sitten

Itse pidän Gepetton tuimasta ilmeestä, kun Figaro pudistaa päätään Pinocchion nimelle elokuvan alussa.

Tuo ajurin paholaismainen ilme on kyllä yksi kammottavimmista mitä olen animaatioissa nähnyt, varsinkin kun se tulee ihan yllättäen. Taisin itse asiassa lapsena elokuvaa katsoessani pelätä juurikin tuota ilmettä kaikista eniten.

Back To Top
2
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x