Kuka, minäkö?

Oletko animaatioiden ystävä? Haluatko tietää mitä animaatioiden maailmassa tapahtuu? Kaipaatko hyvää ja laadukasta keskustelua suosikkielokuvastasi, fanittamastasi animaatiostudiosta tai lempihahmojesi luonteesta? Haluatko tietää mistä saa parhaat animaatiojulkaisut ja mitä ne pitävät sisällään?

Guf Punaparta

Hienoa! Olet oikeassa paikassa!

Minun tavoitteenani on antaa sinulle laadukasta luettavaa, hyvää keskusteluseuraa ja paljon animaatiomaailmaan liittyviä vinkkejä. En ole alan asiantuntija ja kuluttajanakin olen herännyt tähän kyseiseen taidemuotoon vasta nyt, mutta uskon, että se avaa samalla mielenkiintoisen mahdollisuuden päästä näkemään aloittelijan matkaa sellaisiin maailmoihin jotka ovat ehkä sinulle jo tuttuja. Tai ehkä pääset itsekin uutena seikkailijana alueelle joka on sinullekin tuiki tuntematon.

Tarinani

Fantasia on kiehtonut minua lapsesta saakka. Olen aina halunnut nähdä todellisuuden tuolle puolen ja luoda sellaisia maailmoja, joita ei ole olemassakaan. Lapsena matkasi toisiin maailmoihin leikkien, sarjakuvien ja kirjojen avulla. Ajoittain katsoin piirrettyjäkin, mutta koska meillä ei ollut VHS-soitinta, animaatioihin pääsi sukeltamaan vain tiettyihin aikoihin ja tarjontakin oli rajattu siihen mitä televisiokanavat kulloinkin esittivät.

Hieman myöhemmin löysin pelit ja rakastuin niihin ikihyviksi. Paitsi että niissä pääset sukeltamaan uusiin mahtaviin maailmoihin, peleissä sinun toiminnallasi on väliä. Jos sinä et tee niinkuin sankarin täytyy ja opettele hyväksi, et koskaan pääse pelastamaan päivää. Kaikki riippuu siis sinusta itsestäsi. Pelien vuoksi aikaa ei lopulta riittänyt kuin ajoittain sarjakuville ja kirjoille, joten animaatiot jäivät ohjelmistostani lopullisesti.

Nyt kun elämääni on kulunut yli 30 vuotta, on mielestäni aika korjata tuo vahinko ja katsoa millainen maailma ruudun toisella puolella aukeaa. Olen aikuinen, juro suomalainen nurkanvaltaaja ja yrittäjä, jonka työ on etäännyttänyt kuvitteellisesta. Toisaalta, työni puolesta pääseen asiakkaideni takia näkemään vielä voimakkaammin asioita mitä omat silmäni eivät aina näe ja tuntemaan sellaista mihin aikuisena ei välttämättä anna itselleen lupaa. Kuitenkin yrittäjyyden viitta pakottaa katsomaan asioita realiteettien läpi ja jos ei ole varuillaan, maailma voi muuttua kyyniseksi paikaksi elää.

Päätin eri syistä, etten halua kirjoittaa omana itsenäni. Ei siksi, että työni vaatisi pitää jonkinlaista arvovaltaa tai että en kehtaa aikuisena siirtyä leikin maailmaan julkisesti vaan siksi, koska alter ego monesti auttaa uppoutumaan ja syventymään asioihin aivan toisella tasolla. Siksi lapsetkin pitävät niin paljon roolileikeistä. Kun kiskaisee sen viitan selkään ja naamion kasvoilleen, on paljon helpompi eläytyä ja luopua minuuden luomista rajoitteista.

Esittäydyn siis Guf Punapartana, tontun ja maahisen jälkeläisenä, eli puoliverisenä. Asun Suomen Lapissa, metsässä pienessä mökissä. Vaikka nautin metsän rauhasta ja hiljaisuudesta, olen perso kaikelle uudelle tekniselle. Takkani vieressä on tietokone, jota käytän animaatioiden katseluun ja pöydällä seisoo kaksi isoa näyttöä. Ne eivät ole valtavia, kuten televisiot nykyään, mutta tietokoneen näytöiksi ihan reilun kokoisia. Äänet virtaavat päähäni kuulokkeiden kautta. Siten varmistan, että kuulen pienimmätkin nyanssit, jotka animaation tekijä haluaa kuvan lisäksi ääniaalloilla välittää.

Kiitos, että tulit moikkaamaan!

On todella hauska tutustua sinuun. Jos haluat kirjoittaa minulle ajatuksistasi, kerro niistä ihmeessä minulle artikkelien kommenttiosioissa tai lähetä minulle viesti tällä lomakkeella.

Ystäväsi,

Guf