skip to Main Content

Animaatio tarkoittaa kuvaa, joka herätetään henkiin erilaisin tekniikoin. Yhtäkkiä piirrustukset, figuurit, paperileikkeet ja muut paikoillaan pysyvät asiat muuttuvatkin todeksi, ihan uudeksi maailmaksi.

Joskus omalle elämälle käy niin, että se pysähtyy ja jää soittamaan samaa kohtaa uudelleen ja uudelleen. Varsinkin jos on aikuinen ja arkeensa jumahtanut kuten minä. Työ, opiskelu ja harrastukset ovat hyviä asioita, mutta jossain vaiheessa saattaa huomata jääneensä jumiin sellaisiin uriin, jossa asiat tapahtuvat aina samalla tavalla samalla kun lisääntyvä vastuu pakottaa lisäämään vauhtia. Valitettavasti siinä käy niin, että värit katoavat ja elämä muuttuu vakavaksi.

Onneksi tähän vaivaan on hyvin yksinkertainen lääke.

Paras tapa rikkoa rutiinit on yllättää itsensä. Jos aamulla avaa vaatekaappinsa ja huomaa sen perällä toiseen ulottuvuuteen vievän portaalin, unohtaa kaiken muun aivan varmasti. Tai jos omaan olohuoneeseen ilmestyy tyhjästä joku varoittamaan tulevaisuutta uhkaavista vaaroista, tuskin miettii roskien viemistä enää. Tällaista herätystä minä kaipasin.

Valitettavasti vain harvat meistä pääset tapaamaan avaruuden asukkeja, astumaan maailmojen välisistä portaaleista tai harjoittamaan sisäisiä taikavoimiaan, mutta onneksi meillä kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan animaatioiden ja mielikuvituksen avulla.

Joten…

Guf Punaparta esittäytyy

Päästän mielikuvitukseni valloilleni ja esittäydyn Guf Punapartana, puoliksi maahisena ja puoliksi tonttuna! Punertava parta minulla on oikeastikin ja tunnen itseni ajoittain tontuksi. Maahiset ovat kuuluisia syrjään vetäytyvästä erakkoluonteesta, joten tämäkin kuvaus istuu minuun kuin puuro tontun mahaan. Asun Suomen Lapissa, pienessä punaisessa tuvassa luonnon keskellä. Rakastan kirjoja, elokuvia ja tietysti animaatioita. Ja kahvia! Ennen kaikkea kahvia!

Miksi mielikuvitushahmo? Miksi en esittäydy oikeana minänäni?

Joskus oman arjen rikkominen ja uuden vaihteen vaihtaminen vaatii aivan uudenlaista näkökulmaa. Toisen roolin nappaaminen voi olla se riittävä sysäys kaipaamaani hullutteluun ja seikkailuun. Guf on se minä, jolla on lupa hypätä toiseen todellisuuteen ja katkaista arkinen aherrus. Mehän kuitenkin olemme lopulta sitä jona päätämme olla.

Klikkaa ja laita minulle viesti!

Minä siis olen Guf Punaparta, puoliksi tonttu ja puoliksi maahinen. Kuka sinä olet?

Kiitos kun olet täällä! :)

Ystäväsi,

Guf

Back To Top