skip to Main Content

Suuren tulpan metsästäjä

Muumilaaksoa kohtaa uuden sarjan neljännessä jaksossa tuhotulva ja sen vuoksi muumitalon luokse ilmestyy kelluva teatteri. Tulvan syytä ei liiemmin selitellä mutta sen alkuperään vihjaillaan. Jakson alussa alkavat vesisateet ja Nipsu etsii jakson aikana ”Suurta tulppaa”. Oli syy mikä tahansa, tulvan ansiosta muumit tutustuvat teatterin saloihin ja Emmaan.

Kuten olemme saaneet tottua, jakson alussa Muumipeikolla ja Pikku Myyllä on omat kränänsä ja tällä kertaa kinataan kaarnalaivasta ja Muumimamman suosiosta.

Myyn ilme kertoo paljon hänen ja Muumipeikon suhteesta.

Kelluvan teatterin tarinasta otetaan lopulta aika vähän irti. Emman tarinan saamme kuulla, mutta samanlaista draamaa kuin Muumilaakson tarinoissa emme näe. En muista miten alkuperäinen tarina meni mutta hieman latteaksi tämä seikkailu jää. Kun muumit astuvat teatteriin, tunnelma on jännittävä, mutta kun Emma paljastuu, niin tarinakin lässähtää kuin Muumimamman leipä.

Jos riisipallo on donitsi, niin tämä pulla on sitten leipä.

Nipsu on ollut kyllä tämän sarjan ehdottomasti parhain hahmo. Tässä toisessa kerrassa hän etsii tulvan alle piilotettua tulppaa ja (spoiler alert) löytääkin sen. Piisamirotta on edelleen reppana heittopussi ja nyt Nipsun kaltoin kohtelema. Pakko todeta, että Piisamirotan vanhasta karismasta ei ole kyllä mitään jäljellä.

Tässä uudessa sarjassa nähdään Nuuskamuikkusen ja Muumipeikon välillä kummaa jännitettä eikä tämä jakso tee poikkeusta. Vai mitä sanot tästä kohtauksesta?

https://youtu.be/I-7DBgHSd-E

No joo, ainahan näitä spekulaatioita saa väännettyä…

Kaiken kaikkiaan tämä jakso on ihan ok. Varsinkin teatterin lipuminen muumitalolle ja muumien astuminen sille ovat tunnelmallisia hetkiä. Valitettavasti tarina ei jaksa kantaa eikä Emman kohtalosta välitä, koska hahmon esiintyminen todennäköisesti jää yhtä lyhyeksi kuin jaksossa nähty tulva. Tähän mennessä nähdyn perusteella nämä seikkailut ovat tällaisia maistiastyyppisiä eivätkä yllä eeppisyydessään Muumilaakson tarinoiden tai alkuperäisten kirjojen tasolle.

Seuraava jakso on Kultainen häntä ja uskon, että siinä ihmetellään hetki Niiskuneidin kultaista häntää, naljaillaan Muumipeikon ja Pikku Myyn välillä ja kuullaan kuinka Piisamirotan mielestä kaikki on turhaa.

Emman sanoja lainatakseni, tämä artikkeli on juuri suljettu, joten olkaa hyvä ja poistukaa käyttäen lähintä uloskäyntiä. Hyvästi!

Eiku, älkää menkö… Heh…

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x