skip to Main Content

Tasa-arvon tammikuu? – Kuukauden uutiset 2019.01

Tammikuussa olemme saaneet nauttia tämän talven ensimmäisistä pakkaspäivistä. Ainakin täällä Lapissa on ollut kylmä. Ennätyksiä ei ole rikottu, mutta koska Pakkasukko saapui hieman yllättäen, ei tähän ole vielä ehtinyt tottua. Onneksi pakkaset tietävät selkeää säätä ja sen myötä enemmän aurinkoa.

Hand Drawn -dokumenttielokuva

Vuosi vaihtui iloisten uutisten merkeissä. Hand Drawn -dokumenttielokuva onnistui rahoituksen keräämisessä, joten käsin piirrettyjen animaatioiden ystäville on luvassa herkkua lähitulevaisuudessa. Valmista tuotosta odotellessa kannattaa seurata projektin Youtube-kanavaa. Siellä on jo nyt pari mielenkiintoista haastattelua.

John Lasseter

John Lasseter on tarjonnut jälleen draamaa. Paula uutisoi jo vuosi sitten, että Lasseter jäisi sapattivapaalle puoleksi vuodeksi. Valitettavasti vapaiden syynä ollut käytös ei loppunut vaan hän sai lopulliset potkut Disneyltä viime vuoden lopulla.

Yllättäen Skydance Media räjäytti tälle vuodelle melkoisen uutispommin palkkaamalla Lasseterin heille. Muuten tapaus voisi olla kaunis osoitus uuden mahdollisuuden voimasta, mutta sellaisen julistaminen olisi väärin muita Skydance Medialla työskenteleviä kohtaan. Osa heidän työntekijöistään onkin ilmoittanut ettei suostu työskentelemään uuden pomonsa kanssa.

Syksyn aikana naisten oikeuksia ja epätasa-arvoa on nostettu esille erilaisten tapahtumien muodossa ja sekin tekee tästä palkkauksesta hiukan arveluttavan. Tosin Lasseterille on annettu ukaasi, että yksikin epäasiallinen tapaus johtaa nopeisiin potkuihin. Toivotaan nyt kuitenkin, että Lasseteria nähdään jatkossa otsikoissa vain elokuva- ja animaatio-julkistusten muodossa.

Hmm…

Margie Cohn

DreamWorks taas tarjoaa sukupuolitasa-arvon kannalta myönteisiä uutisia. Nimittäin Margie Cohn on palkattu yhtiön johtoon. Kyseessä tuskin on palkkaus vain tasa-arvon nimissä, sillä Cohnilla on peräti 26 vuoden historia Nickelodeonilla.

Super Drags: Red Band Slayage

Jonkinlainen tasa-arvon renessanssi näkyy myös laajenevassa animaatiotarjonnassa. Netflixiin ilmestyi uusi Super Drag -niminen aikuisten animaatiosarja, jonka traileri on ainakin hämmentävä. Tehotyttö-viittaukset ovat ilmiselviä, mutta sekään ei liene vahinko, että tyyli muistuttaa paljon uutta My Little Pony -sarjaa.

She-Ra, taas…

DreamWorksista ja Netflixistä puheenollen, She-Rasta on jo lupailtu kakkoskautta tälle keväälle. Vauhti on kyllä minulle aivan liian kova. En ole ehtinyt vielä katsoa edes ensimmäistä jaksoa! Pitäisköhän minun vähentää näiden uutisten ja trailereiden katsomista, että ehtisin tutustua oikeaan asiaan?

Carmen Sandiego

No enpä taida vähentää, koska nämä esittelemäni trailerit ovat todella säväyttäviä paketteja. Esimerkiksi tämä Netflixin uusi naissankari (juu, taas Netflix ja taas naissankari) Carmen Sandiego esittelee mestarivarkaan taitojaan omassa sarjassaan. Aihe ei saisi minua juuri innostumaan, mutta onhan tämä traileri hieno! Varsinkin lopun bondmainen tumma musiikki vie mukanaan.

Muumit

Mennäänpä tasa-arvon nimissä nyt muihin aiheisiin ja kotimaisiin tapauksiin. Pian on se monen kauan odottama hetki jolloin pääsemme seuraamaan uutta Muumi-sarjaa! Tammikuun 25. päivä nähtiin sarjan ensiesitys ja kyseinen juhlataphtuma striimattiin Yle Areenalla. Onneksi taltiointi on edelleen katsottavissa. Reilu tunnin videossa haastatellaan tekijöitä ja ääninäyttelijöitä.

Kahteen ensimmäiseen kauteen on käytetty rahaa 20 miljoonaa ja mukana tekijätiimissä on ollut huippuosaajia Aardman Studiolta. Ainoa pettymys on tähän mennessä ollut se, ettei sarjasta ole vieläkään julkistettu traileria…

Minulla oli mahdollisuus napa tuosta Muumi-uutisesta kaksi aasinsiltaa, joista toinen viittaa pian katsottavissa oleviin julkaisuihin ja toinen kotimaisuuteen. Aloitetaan sillä uutuudella.

Räyhä-Ralf 2

Nurkan takana on myös elokuva Räyhä-Ralf 2. Siitä meillä on trailerin lisäksi myös uusi maistiaispätkä, jossa Ralf ja Nelli pläiskähtävät netin kamaralle (tai siis ainakin Ralf).

Tämä AWN.comin artikkeli paljastaa elokuvan hahmosuunnittelusta mielenkiintoisia juttuja. Esimerkiksi jutusta selviää miksi kaikilla nettikäyttäjillä on kuution mallinen pää.

Paulan blogista kannattaa muuten käydä tsekkaamassa elokuvan ääninäyttelijät.

101 Dalmatian street

Seuraavaksi se aasinsilta numero 2, eli kotimaisuus. Kikattavasta Kakkiaisesta tunnetuksi tullut Gigglebug Entertainment tekee sarjaa Disneylle ja myös aasinsilta ykköseen sopien heidän animaationsa pyörähti juuri käyntiin Disney Channel UK:ssa. Kyseessä on 101 dalmatialaiseen pohjaava animaatiosarja ja Disneyn Youtube-kanavalta löydät kiitettävästi tutustumismateriaalia. Ohessa on sarjan tunnari.

https://youtu.be/Tbt5WAnzwP8

On todella hienoa huomata että suomalainen animaatio on nosteessa!

Vauva-uutisia!

Kotimaisilla julkistuksilla jatketaan. Nyt ei kuitenkaan puhuta 101 pennusta vaan yhdestä ihmislapsesta. Nimittäin Anna ilahdutti lukijoitaan ilmoittamalla tulevasta perheenlisäyksestä! Teemaan sopivasti hän esitteli samaisessa artikkelissaan animaatio-pienokaisia.

Kovasti onnea Annalle ja jaksamista odotusaikaan!

Joskus innostun jostain ihan käsittämättömästä ja tätä kirjoittaessa päässäni pyörivät vain aasinsillat. Mitä kaukaa haetuimpia onnistun keksimään sen parempi. Tästä seuraavasta olen jopa ylpeä!

101 + 1 = 10 + 1

Ai miten niin muka?! No kun Paula esitteli Disnerd dreams -blogissaan 10+1 parasta Nalle Puh -elokuvan lainausta. Ai ei ole olenkaan hauskaa? Olikos tämä se hetki jolloin kuului todeta “No, sanonpa tosiaan”?

Muita kurkkaamisen arvoisia artikkeleita ovat:

Mickey Mouse: Safari So Good

Aasinsillat sikseen! Lopuksi haluan esitellä tämän kuun parhaat lyhäri-löydökseni. Tässä kuussa tuli uusi Mikki-lyhäri jossa hän ja Minni jäävät safarikyydistä ja savannin eläimet joutuvat kohtaamaan suurimmat haasteensa…

Robert Loebel: Link

Hieman kokeellisempaa animaatiota tarjoilee Rober Loepel. Tässä mainiossa pätkässä päähahmot ovat kiinni toisissaan, mutta ovat kiinnostuneita eri asioista. Pätkän äänet ja värit ovat mainioita. Vai mitä mieltä olet?

Lost & Found

Seuraava lyhytanimaatio on mielestäni paras pitkään aikaan. Se on todella kauniisti toteutettu ja koskettava. Hahmojen puolesta jännittää koko pätkän ajan ja lopulta jää kaipaamaan lisää.

The Legend of Zelda

Valitettavasti Zeldasta tai Linkistä ei ole tuoretta animaatiota olemassa, mutta onneksi fanit jaksavat touhuta. Yksi tällaisista laadukkaista faniteoksista on tämä lyhyt mutta erinomainen taistelukohtaus.

Pixar Fireplace

Loppuun halusin varata pienen tunnelman tuojan. Pixar teki jouluksi sellainen tunnin mittaisen animoidun videon, joka on tarkoitus jättää näytölle tai televisiolle pyörimään. Vaikka tämä takkatuli on kovin jouluinen, ei se näillä pakkasilla haittaa. Kaikki lämpö on tervetullutta!

Jos tämä artikkeli oli sinusta mieluisa, niin olisin todella kiitollinen mikäli jakaisit sen ystävillesi joko somessa tai muuten. Helpoiten se onnistuu painamalla tässäkin artikkelissa näkyviä some-nappeja.

Jos tästä artikkelista jäi pois jokin mielestäsi tärkeä uutinen, lyhytanimaatio, artikkeli tai jokin oma juttusi, niin jaathan sen kommenttina minulle ja muille animaahisille.

Nyt minä menen keittämään jotain kuumaa. Koetahan sinäkin pitää itsesi lämpimänä!

Ystäväsi,

Guf

[convertkit form=819001]

0 0 äänestä
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x