skip to Main Content
SF Anytime Etusivu

Testissä SF Anytime

Animaatioharrastus on aika vaativa harrastus, varsinkin jos sattuu olemaan kuin minä eli pihi ja minimalisti. En tykkää käyttää rahaa enkä haalia nurkkia täyteen tavaraa. Mieli lepää kun joka paikka ei ole täynnä virikkeitä. Sen takia rakastankin luontoa ja erityisesti talvisin. Onneksi asiaan on helppo ratkaisu, SF Anytime!

Vaikka olen asettanut itselleni ilkeät raamit eli ostan animaatiot itselleni fyysisinä versioina, niin nykyään on paljon vaihtoehtoja välttyä siltä. Meillä on tarjolla useita striimauspalveluita kattavilla elokuva- ja sarjakokoelmilla. Ajattelinkin että voisi olla mielenkiintoista tutustua niihin ja katsoa mikä niistä on näin animaatioharrastajalle kaikkein paras. Siksi tulen tämän vuoden (2019) aikana käymään läpi yhden palvelun kuukaudessa ja esittelen kunkin parhaat ja huonoimmat puolet.

Ilmainen(ko?) SF Anytime

Paras tapa aloittaa on mielestäni tutkia ensiksi ilmaiset vaihtoehdot. Tällainen on SF Anytime. Siitä tekee helpon aloitettavan se, että tilin luominen ei vaadi maksua ja jopa ilman tiliä pääse tutkailemaan palvelun tarjontaa.

SF Anytime etusivu

Ensivaikutelma on tyylikäs ja pikainen tarjonnan läpikäyminen paljastaa että katsottavaa piisaa. Esimerkiksi pelkästään Pixaria ja Disneytä on kiitettävä määrä. Mukana on myös paljon SF studion omaa Astrid Lindgrensin tarinoihin perustuvaa tuotantoa sekä tietysti heidän “Lasten suosikit” -kokoelman alla olevat sarjat. Mukana on Lego-sarjaa ja Harry Potteria. En luettele tässä kaikkea, koska pääset niitä itse helposti selailemaan ja katsomaan löytyykö sieltä jotain sinun suosikkiasi.

Valikoimissa on pieni erikoisuus. Esimerkiksi palvelu väittää että Pixar-elokuvia olisi tarjolla 28 kappaletta, mutta tosiasiallisesti jokainen elokuva on listassa kahteen kertaan. Jokaisen kokoelman kohdalla tämä ”virhe” ei toistu, mutta kannattaa tarkistaa valikoima eikä uskoa sivun ylälaidassa olevaa lukemaa. Selitys tuplanimikkeisiin myöhempänä.

SF Anytime Pixarin tarjontaa

SF Anytimen elokuvien ja sarjojen hinnat

Koska tilin luominen on ilmaista (ja katsoakin voi vierailijana) niin maksu peritään varsinaisesta katsomisesta. Elokuva tai sarjan voiko joko ostaa omaksi tai vuokrata hetkeksi. Vuokraaminen on kertamaksuna edullisempi vaihtoehto, mutta jos elokuvaa katsoo usein, se kannattaa ostaa omaksi. Tai siis vaikka elokuvan voi ostaa omaksi, ei se lopulta ole kuitenkaan sinun omasi. Jos SFAnytime menettää elokuvan esitysoikeudet, katoaa se myös sinun kokoelmastasi vaikka olisit siitä täyden hinnan maksanut.

Mitä ostaminen ja vuokraaminen sitten maksavat? Valitsin tähän esimerkiksi elokuvista Ihmeperhe 2:n ja sarjoista My Little Ponyn. Tsekataan ensin Ihmeperhe 2.

Ihmeperhe 2:n hinta

Ihmeperhe 2:n vuokraus maksaa 5 euroa HD-laatuisena. SD on euron edullisempi. Huomasin yllätyksekseni, että elokuvan ostohintoja onkin kaksi. Toinen versio maksaa 14 euroa ja toinen 17 euroa. Samalla selvisi syy sille miksi monet nimikkeet on listattu kahteen kertaan. Nimittäin suomeksi dubattu versio on tuo kalliimpi ja alkuperäisellä kielellä oleva (sisältää suomenkielisen tekstityksen) on jopa 3 euroa edullisempi. Tämä kannattaa ehdottomasti huomioida kieliversiota valittaessa.

SF Anytime Ihmeperhe

My Little Ponyn hinta

Lisää hinnoittelukummajaisia löytyy My Little Pony -sarjasta. Yksittäinen jakso maksaa euron vuokrasi sen tai osti omakseen. Myöskään kuvanlaatu ei vaikuta hintaan. Siihen selkeys sitten päättyykin.

Aluksi kauden hinnaksi ilmoitetaan ”alkaen 7€”, mutta kun osta-nappia painaa hinta on yhtäkkiä 18 euroa eikä tarjolla ole kuin tuo yksi vaihtoehto. Tämän sarjan kautta ei voi vuokrata eikä siitä ole saatavilla kuin suomeksi dubattu versio. Hämmentävää.

SF Anytime tarjoaa My Little Ponya

Vuokrattua elokuvaa voi katsoa 48 tunnin ajan maksuhetkestä alkaen ja sarjojen käyttöoikeudet kestävät 30 päivää.

Kannattaa huomioida, että vain Chrome- ja Firefox-selaimet ovat tuettuja. Heidän oman opastuksensa mukaan Chrome olisi paras käyttökokemuksen kannalta. Itsekin käytin tämän kokeilun ajan juuri Chrome-selainta.

SF Anytime ilmoittaa toimivat selaimet

Hintakikkailusta huolimatta itse ostaminen on helppoa. Riittää että laittaa pankkikortin tiedot kysyttäessä ja halutessaan ne voi tallentaa palveluun. Itse en halunnut.

No sitten se katselukokemus (ja uusi videopeli)

Testasin palvelu ostamalla elokuvat Dark Tower. Juu, se ei ole animaatio, mutta Dark Tower -kirjasarjan fanina sain päähäni katsoa elokuvan vihdoin ja viimein. Vaikka tämä Kingin kirjasarja on yksi kaikkien aikojen parhaimpia ja suosittelen sitä lämpimästi, elokuva ei jaksanut minua kiinnostaa loppuun asti. No, me ei olla arvostelemassa elokuvaa vaan sitä miten se palvelussa pyöri.

Ihan ensimmäisenä SFAnytime yrittää saada minut kokeilemaan uutta videosoitinta hoonolla soomella. Ajoittainen palvelun huono suomennos hämmentää minua kovasti, koska onhan kyseessä pohjoismainen palvelu. Luulisi että siellä edes yritetään. Nyt suomennos on kuin suoraan Google-kääntäjästä. No, en tiedä kumman valitsisin joten valitsin uudemman soittimen.

Pääsin testaamaan uutta videopeliä! Jesh!

Ei toiminut. Video katosi jonnekin, enkä löydä sitä edes “omat elokuvat” -kohdasta. Siitä tulikin mieleen, että koko SF Anytime -palvelua riivaa tietty toimimattomuus. Valikoiman selaaminen on helppoa mutta kaikki muu tuntuu jotenkin epävakaalta ja rikkinäiseltä. En osaa selittää tunnetta, mutta se on vähän sama jos käsittelisi jotain muovilelua tai vekotinta, joka on niin huonosti tehty että se narisee ja paukkuu käsissä. Yritin poimia muutamia ohjelmia suosikeiksi painamalla valikossa olevaa sydäntä, mutta vain osa ilmestyi omalle listalleni. Eikä sinne ilmestynyt edes Dark Tower. Ei muuta kuin ostamaan se uudelleen.

Maksoin elokuva toistamiseen ja yllätys yllätys, maksu perittiin minulta vain kerran. Päätin käyttää nyt vanhaa soitinta ja elokuva lähti pyörimään. Yllättäen se toimi heti HD-laatuisena. Youtube ja Yle Areena näyttävät minulle videonsa muutamat ensimmäiset sekunnit todella rakeisena, mutta SFAnytime skarppina heti alusta. Siihen ne hyvät puolet jäävätkin.

Jostain syystä elokuvan ääniraita alkoi jätättämään nopeasti. Ehdin katsoa noin 5-10 minuuttia kunnes huomasin tämän. Kun pysäytin elokuvan hetkeksi, ääni palautui synkkaan, mutta alkoi pian jätättämään uudelleen. Se luonnollisesti vaikutti katselukokemukseeni.

Kokeilun vuoksi suljin selaimen kesken katselun ja palasin elokuvaan uudelleen. Yleensä suoratoistopalveluissa elokuva jatkaa siitä mihin jäit mutta katselemani elokuva alkoi alusta. Video tuli kyllä vihdoin minun omalle listalleni ja näytti jopa pienen punaisen viivan siihen kohtaan saakka johon olin sitä kuluttanut, mutta siitä huolimatta jouduin aloittamaan alusta. Onneksi se etenemispalkki näyttää pienen kuvan siitä kohdasta missä kursori on, joten oikeaan kohtaan oli nopea löytää takaisin.

SFAnytimea on mahdollista katsoa myös omalla puhelimellaan. Itse en kokeillut ominaisuutta, koska harvemmin katselen elokuvia pieneltä näytöltä.

Yhteenveto

SF Anytimea on vaikea suositella. Etuna sillä on se että sen valikoiman voi käydä läpi jopa ilman tunnuksia. Valitettavasti kuitenkin vuokraaminen ja ostaminen on verrattain kallista eikä toimivuudestakaan ole mitään takeita.

Oma kokemukseni oli siis huono ja poistinkin kokeeksi tekemäni tilin. Toki yksi syy elokuvan kesken jättämiseen ja rahojeni hukkaamiseen oli elokuvan huonous, mutta äänisynkan pettäminen on todella iso miinus ja puhtaasti huonon tekniikan syy.

Jos vuokraamani elokuva olisi toiminut kunnolla, olisin voinut suositella palvelua satunnaiseen käyttöön, mutta nyt kuitenkin joudun sanomaan että parempi laittaa rahat jonnekin muualle.

PÄIVITYS 03.02.2019:

Selvisi, että ääniongelmat johtuivat oman tietokoneeni äänikortista. Tammikuun aikana testailin Netflixiä ja katselin sieltä Marvel-elokuvia. Koska kaikkia ei Netflixistä löytänyt, tein uuden tilin SF Anytimeen ja vuokrasin sieltä kolme elokuvaa ja ne kaikki toimivat moitteetta. Uskallan siis suositella palvelua satunnaiseen katseluun.

PÄIVITYS 06.03.2019

Kim kommentoi tuossa alla omista ääniongelmistaan. Itse en havainnut vastaavia, mutta googlaus paljasti, että Sonyn laitteissa on havaittu ongelmia juuri SF Anytimea käytettäessä. Jos olet siis aikeissa käyttää kyseistä striimauspalvelua esimerkiksi Sonyn televisiossa, varaudu siihen, että videon äänissä on ongelmia. PC:llä en ole törmännyt vastaavaan enää tuon ensimmäisen haasteen jälkeen.

Koska SF Anytime osoittautuikin ihan kelpo palveluksi ja itsekin sitä olen käyttänyt, hankin itselleni kumppanuusohjelman kyseiseen suoratoistopalveluun. Jos siis haluat kokeilla sitä ja tukea samalla Animaahis-sivustoa, niin voit käydä kurkkaamassa valikoimaa tämän linkin kautta. Mikäli kokeilet palvelua, saan pienen komission, eikä se maksa sinulle ylimääräistä. Kiitos!


Ensikuussa tutustun Netflixiin. Tai onhan se minulle tuttu, mutta nyt on tarkoitus käydä läpi sen animaatiotarjonta. Odotan sitä innolla, koska onhan siellä niin paljon hienoja uutuuksia, joita olen täälläkin esitellyt!

Oletko sinä kokeillut SF Anytimea? Onko kokemuksesi ollut samanlainen? Haluaisitko, että testaisin jotain tiettyä suoratoistopalvelua?

Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle ja palataan taas ensi viikolla!

Ystäväsi,

Guf

PS: Tsekkaathan myös nämä striimipalvelukokeiluni:

5 1 äänestä
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Elina
Elina
1 vuosi sitten

Kiitos tästä! Itsekin olen palvelua tutkaillut, ja näinkin läpikotaisesta käyttökokemuksen kuvauksesta oli suuresti apua.

Back To Top
2
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x