skip to Main Content

Tunteiden vuoristorataa – animaatiolyhäreitä

Kesäkuussa tuli katsottua melkoisesti lyhytanimaatioita ja tällä kertaa esittelen niistä muutaman. Olen sen verran malttamaton, että käydään heti asiaan.

MANIVALD

Ensimmäinen animaatio kertoo ketusta nimeltä Manivald. Hän asustaa äitinsä luona, joka luonnollisesti passaa poikansa piloille. Manivaldin elämä on siis helppoa ja tasaista, mutta jotain siitä puuttuu. Mielestäni tämä pätkä kuvaa hyvin sitä minkä hinnan saa monesti helposta elämästä maksaa.

THE HEAD VANISHED

The Head Vanished on todella säväyttävä animaatio. Katsoin sitä miettien, että mitä ihmettä siinä tapahtuu kunnes lopussa kaikki avautui. Hyvin abtraktista animaatiosta tulikin koskettavan arkista. Todella hieno teos!

Vinkkinä mainittakoot, että mikäli animaation taide kolahti niin kurkkaa videon kuvauksessa oleva Making of -videot. Franck Dionin konseptitaide on yhtä hienoa katseltavaa.

LEGO HULK SHARK ATTACK

Jottei homma menisi kovin vakavaksi niin ravistellaan oikein kunnolla. Parhaiten se onnistuu lego-animaatiolla! Tiedän miltä tämä kuulostaa, mutta katso video siitä huolimatta. Tämä animointi on nimittäin tehty todella huolella eikä mukana ole sitä stop-motion -animaatiolla tyypillistä nykimistä. Vaikka juoni on hömpää, animoinnista pakko antaa täysi kymppi!

ALBATROSS SOUP

Tiedätkö sen leikin, jossa yhdellä on mielessä tarina tai arvoitus ja muiden pitää selvittää se kysymällä kysymyksiä, joihin voi vastata vain kyllä tai ei? Albatross Soup on juuri tällainen leikki animoituna. Tarina alkaa kun mies tilaa ravintolassa albatrossikeittoa, ryystää hiukan lusikasta ja ampuu sitten itsensä. Arvoitus kuuluukin, että miksi?

FULL FEATHER JACKET

Väliin taas kevennykseksi pieni hubailu lokista, joka joutuu vaaralliseen tehtävään.

TAVSAN KANI / RABBIT BLOOD

Välillä tulee vastaan animaatioita, jotka huomaamattaan opettavat jotain historiasta, kulttuurista tai jostain muusta. Tämä animaatio ei sitä suoraan tee, mutta minun oli pakko selvittää, että mistä ihmeessä siinä oli oikein kyse. Onneksi lopputekstien alussa annetaan vihje.

INTERDIMENSIONAL MELANCHOLY

Hieman emmin sitä, että kannattaako minun laittaa tähän artikkelin loppuun melankolista pätkää. Kyseessä on kuitenkin animaatio, joka yhden oivalluksen sijaan tuottaa monta ”Niinpä!” -huudahdusta, joten tuotos voi olla aika piristävä. Tai ainakin minä otin sen hyvin positiivisesti vastaan.

Tässä siis tämänkertainen koonti. Jos artikkeli maistui karkille, niin ällös huoli! Lisää on tulossa. Minulla on ylhäällä vaikka mitä jännää vielä!

Mikäli pidät tämänkaltaisesta lyhyestä muutaman lyhärin esittelystä, niin kirjoita minulle palautetta. Kuulisin myös mielelläni, että mikä näistä pätkistä oli sinun suosikkisi.

Huomiseen!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x