skip to Main Content

Viaplayn käsittämättömät kirjastot

Viaplay on striimipalvelu, jota tulee harvemmin käytettyä elokuvien ja sarjojen katselussa. Itsekin olen siitä aiemmin maksanut lähinnä urheilun vuoksi. Siellä näytetään muun muassa NHL-pelejä sekä UFC-matseja. Tätä artikkelisarjaa varten halusin kuitenkin selvittää, että onko Viaplaylla mitään annettavaa animaatioharrastajalle.

Viaplayn hinnat

Viaplayn hinnoittelu on hieman monimutkaisempi johtuen siitä, että palvelusta löytyy erikseen elokuvat ja sarjat, urheilupalvelu, muutamia TV-kanavia ja vuokraus- ja ostopalvelu. Palvelun peruskäyttö maksaa tällä hetkellä 9,99€/kk ja se sisältää elokuvien ja sarjojen katseluoikeudet.

Urheilupaketti maksaa 29,99€/kk ja se sisältää myös palvelun elokuvat. Jos mukaan haluaa myös sarjat, nousee hinta 34,99€/kk asti. Mistään halvasta paketista ei siis ole kyse.

Näiden lisäksi tarjolla on myös erikseen maksettavia tuotteita. Viaplayn mukaan ne on tarjolla sen vuoksi ettei kaikkien elokuvien ja sarjojen käyttöoikeudet kata striimausta ja siksi ne jäisivät kokonaan pois kokoelmasta. Erillisellä maksulla ne voidaan sinne kuitenkin lisätä. Näiden hinnat ovat fyysisten kappaleiden tasoa. Esimerkiksi viime jouluna julkaistu The Grinch maksaa 14,90€. Hieman vanhempi Muumit Rivieralla on taas ostettavissa hintaan 7,90€. Näistä kahdesta vain Muumit ovat vuokrattavissa ja sen saa itselleen kahdeksi vuorokaudeksi hintaan 1,90€. Vertailun vuoksi todettakoot, että samasta katseluoikeudesta saisi SF Anytimella kustantaa 4 euroa. Viaplay on siis hieman halvempi.

Viaplayn tarjonta

Disney-fanille löytyy kohtuullisesti katsottavaa. Mukana on klassikoita, mutta myös life actionia, sarjoja ja klassikko-sarjan ulkopuolisia animaatioita. Edustettuina ovat myös Nickelodeon ja Cartoon Network. Animen ystäville Viaplaylla ei ole kuitenkaan tarjota mitään.

Peruskirjaston lisäksi nimikkeitä voi merkitä omiksi suosikeiksi ja myös katsotut tallentuvat omalle listalleen. Kolmas ryhmä ovat omaksi ostetut teokset. Muuten kiinnostavan teoksen löytäminen on hieman haastavaa ellei tiedä mitä hakee. Etusivulta löytyy sellaisia listoja kuin “Aprillia, syö silliä”, “Katsomislista” ja “Naurattaa niin, että itkettää”. “Bye bye Brexit” ja “Wham! Bam! POW!” vihjaavat sisällöstä ehkä jotain, mutta muuten suurin osa listoista on aika kryptisia. Fox+ -sarjat ovat nimetty listalla “Vielä. Yksi. Jakso”. Onko tuolla nimellä muuta kuin propaganda-tarkoitus?

Viaplayn videotoisto

Videoiden katsominen on sujuvaa. Ainoa kauneusvirhe on se, että Viplay on yhtä ranttu selaimen suhteen kuin Netflix. Videon laatu on myös Chromessa hyvää, mutta siinä näkyy pieni nykähdys sekunnin välein. Edgellä ei tätä ongelmaa ollut. Youtubessa, Areenalla ja Netflixissä huomaan kuinka videoasetukset käyvät heikommalla laadulla silloin kun netti kyykkää, mutta Viaplayssa en siihen törmännyt vaikka laatuasetukset olivat automaattisella. Tätä arvostelua varten katsoin yhteensä kuusi elokuvaa, joten voi olla, että katseluni osuivat parhaaseen mahdolliseen aikaan.

Loppukommentit Viaplaysta

Viaplay häviää Netflixille ja HBO:lle katselutarjonnassaan, mutta onko tämä parempi kuin SF Anytime? Käyttökokemukseltaan kyllä, mutta koska elokuvien vuokraus ja omaksi osto rajoittuu vain muutamiin nimikkeisiin, on todennäköisempää, että löydät haluamasi teoksen SF Anytimesta mutta et Viaplaysta.

Viaplayta on helppo suositella vain silloin jos haluat katsoa myös urheilua tai sinulla on jokin muu operaattoripalvelu tai kanavapaketti, johon se sisältyy. Sitä voi katsoa laitteelta kuin laitteelta, mutta sekin tuntuu olevan jo normi tällaisille palveluille. Jos olet valmis kuukausimaksuun, Netflix ja HBO palvelevat sinua varmaan paremmin. Jos taas haluat maksaa vain siitä nimikkeestä jonka haluat katsoa, SF Anytimen kokoelma on kattavampi.

Mitä mieltä itse olet Viaplaystä? Jäikö minulta jokin hyvä ominaisuus tai puute mainitsematta?

Toukokuussa käymme CMoren kimppuun. Onko sinulla mielessä jokin striimauspalvelu, jonka haluaisit minun testaavan?

Ystäväsi,

Guf

5 1 äänestä
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x