skip to Main Content
Vuoden 2018 Animaatio-poiminnat

Vuoden 2018 animaatio-poiminnat

Joulu meni ja tuli ja pian voidaan vuodenvaihteesta sanoa samaa. Vaikka pidän joulusta (olenhan puoliksi tonttu), niin osa minusta (se maahinen) tahtoo vetäytyä omaan rauhaansa. Nautin kovasti joulun tunnelmasta, mutta en välitä itse koristella tai mitään muutakaan. No, onneksi minun jouluni sallii fiilistelyn ilman turhia sähellyksiä ja hyvä näin.

Koska kyseessä on vuoden viimeinen viikonloppu voisi olla mukava niputtaa tämän vuoden tärpit niin uutisten kuin tämänkin blogin osalta.

Oscar-gaala

Vuosi päättyy elokuvamaailmassa sellaiseen spektaakkeliin kuin Oscar-gaala. Mukana ovat luonnollisesti omat kategoriat animaatioille ja ajattelin että voisi olla hauska katsoa mitkä sarjat ja elokuvat ovat saaneet kiitosta.

Kolme palkituista olen esitellyt aiemmin täälläkin.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse palkittiin parhaaksi ison yhtiön teokseksi ja se on herättänyt myös minun mielenkiintoni. Animaatiotyyli kuitenkin hieman arveluttaa. Siinä on haettu vanhojen sarjakuvien rasterimaista tyyliä ja omiin silmiini efekti on sama kuin yrittäisi katsoa 3D-elokuvaa ilman laseja. Siitä huolimatta trailerit vakuuttivat sen verran hyvin että varmasti etsin sarjan käsiini.

Mirai

Mirai palkittiin parhaana indie-elokuvana. Elokuvan traileri lupaileekin kaunista animaatiota, omaperäistä juonta ja eeppistä seikkailua. Toivottavasti tämä saadaan levylle asti, jotta päästään selville toteutuvatko odotukset.

She-Ra and the Princesses of Power

Odotetusti parhaan uuden sarjan palkinnon vei She-Ra and the Princesses of Power. Heti kun saan Netflixin tilattua, tsekkaan tämän tapauksen. Tästä trailerista on vaikea olla innostumatta!

Hilda

Netflixillä menee lujaa sillä uuden parhaan sarjan kunniamainintakin meni Netflix-sarjalle nimeltä Hilda. Naispuoliset päähahmot ovat kovassa nosteessa ja jos laatu on näinkin kovaa kuin se vaikuttaa olevan, tämä kehityssuunta saa puolestani jatkua vaikka kuinka kauan.

Disenchantment

Vaikka Disenchantment ei Oscar-gaalassa ollut mukana niin pakko sekin mainita nyt kun on puhe Netflixistä ja naispäähahmoista. Matt Groening laajensi reviiriään fantasian puolelle uudella animaatio-sarjallaan, josta on ulkona jo kaksi kautta. Olisiko pitänyt toivoa joululahjaksi Netflix-tilaus?

https://youtu.be/Gp_RnJcb8Ig

Muita uutisia

Crunchyroll on huhujen mukaan ehdottanut Adult Swimille Blade Runner -animaation tekoa. Sarjan nimeksi olisi tulossa Blade Runner – Black Lotus. Tämä on minulle erinomainen uutinen, koska rakastuin uuteen Blade Runner 2049 -elokuvaan. Adult Swim on yhtiö, jonka toivoisi tämän tyyppisen animaatiosarjan toteuttavan, joten odotukseni ovat korkealla. Valitettavasti tämä projekti on vasta niin alussa ettei edes odotettua julkaisuajankohtaa ole vielä ilmoitettu.

Uusi Muumi-sarja

Onneksi odotusta helpottaa uusi tuleva Muumi-sarja, jonka pitäisi olla katsottavissa jo parin kuukauden päästä eli helmikuussa 2019! Puheet, trailerit ja maistiaiset lupailevat Muumilaakson tarinoita -henkistä laadukasta sarjaa. Tai siis ainakin hahmot näyttävät samalta kuin esikuvassaan, mutta haastatteluissa tekijät lupailivat Muumipeikon kasvutarinaa ja sitä myötä myös aikuiseen makuun sopivaa sisältöä.

Animaation ulkoasuun ja suomalaisiin ääniin voit tutustua tästä videosta:

Mikäli mieleen juolahtaa ajatus, että tuskin tämä vanhaa Muumilaakson tarinoita voittaa, niin suosittelen uudelleen lukemaan aiemminkin jakamani erinomaisen artikkelin, jossa Ani-täti käsittelee aihetta syvemmin. Muumi-faneille siellä on muitakin hyviä artikkeleita, joita voi lueskella helmikuuta odotellessa.

Animaahisen uusi vuosi

Ennen kuin jatketaan eteenpäin, haluan paljastaa Animaahisen tulevaisuudesta erään seikan. Nyt olen kirjoitellut noin puolisen vuotta suhteellisen säännöllisesti artikkeleita, mutta en ole oikein tyytyväinen joidenkin postausten tasoon. Tällä hetkellä kirjoittelen jutut aina viikonloppuisin, koska viikolla aikani ja energiani menevät töihin. Se ei muuten haittaa, mutta kun asioita ei ole etukäteen suunniteltu, niin laatu tuppaa kärsimään.

Siksi päätinkin laatia julkaisukalenterin ensi vuodelle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tiedän etukäteen mistä ja milloin aion kirjoittaa. Pystyn siten ennakoimaan tekemisiäni ja työstämään joitain artikkeleita hyvissä ajoin. Näin julkaisutahti pysyy varmempana ja toivottavasti artikkelien laadukkuus paranee. Jatkossa siis voit odottaa artikkeleita joka sunnuntai puolen päivän aikaan.

Aluksi ajattelin ettei tällainen säännöllisyys ja suunnitelmallisuus ole tarpeen. Uskon että sinäkin lukijana ymmärrät ellei artikkeleita joka viikko ilmestyisikään. Huomasin kuitenkin, että suosituimmat artikkelit ovat samalla niitä kaikkein työläimpiä.

Kommenttienne perusteella eniten on tykätty jutuista, joissa esittelen elokuvan parhaimpia ilmeitä tai muita yksityiskohtia. Niitä ovat olleet tähän asti:

Mikäli et ole samaa mieltä, kirjoita ihmeessä suosikkisi kommentteihin.

Pidän kovasti tuollaisten juttujen tekemisestä, mutta valitettavasti niihin menee paljon aikaa kun kohtaukset on käytävä huolella läpi ja valittava sopivat kuvat. Kun tiedän milloin artikkelin on määrä ilmestyä, osaan aloittaa työt hyvissä ajoin.

Julkaisukalenteria suunnitellessa huomasin myös, että artikkeli viikossa on lopulta aika vähän, varsinkin kun minulla olisi niin paljon asioita joista kirjoittaa. Voi siis olla, että kun pääsen vauhtiin, saatan julkaista kahdesti viikossa. Katsotaan nyt kuitenkin miten pysyn nykyisen suunnitelman tahdissa.

Animaatiolyhärit

Joulukuun alussa esittelin Overwatch-pelin ja siihen liittyviä lyhäreitä. Jouluna tuli samaiseen peliin liittyvä jouluaiheinen lyhäri ja kivana vaihteluna se on toteutettu stop-motionina.

Seuraava lyhäri on myös jouluaiheinen, mutta ehkä hieman synkempi. Animaation takana on pieni Blue Zoo -studio, jolla on tapa tehdä hyvin persoonallisen näköisiä hahmoja ja niitä nähdään nytkin.

Blue Zoo on tehnyt myös toisen jouluaiheisen lyhärin. Kyseessä on pieni musiikkivideo kolmen vuoden takaa.

Blogijutut

Jos oma joulukalenteri jäi tältä vuodelta hankkimatta, niin ennen loppiaista ehtii mainiosti fiilistellä Rinki tinki tinkin blogikalenteria. Joulua siellä nyt näkyy vähemmän, mutta kaltaisellesi animaation ystävälle hänen valitsemansa mainiot kuvat maistuvat taatusti.

Afurekon neliluukkuinen kalenteri esittelee neljä animaatiohelmeä. Artikkelit ovat hyvin seikkaperäisiä mikä on heiltä hyvin odotettua. Niiden parissa saa lomapäiviä kulutettua rattoisasti. Lämmin suositus!

Kun tuossa nyt aiemmin Ani-tädin blogiin viitattiin niin päätetäänpä tämä artikkelilistaus häneen. Hän esittelee meille Joulupukista (kyllä se Joulupukki kirjoitetaan isolla kun viitataan yksittäiseen henkilöön. Ne kopiot menevät sitten pienellä j:llä 😀 ) hieman arkisemman puolen. Jostain syystä arkiset Joulupukki-tarinat kiinnostavat minua kovasti. Ehkä se johtuu siitä, että niitä on valitettavan vähän tarjolla. Harmi ettei sarjasta ole saatavilla kuin japaninkielinen versio.

Later Alligator

Niille animaatio-faneille, jotka pitävät myös peleistä, on harvinaista herkkua tarjolla. Nimittäin Later Alligator -niminen peli julkaistaan vuonna 2019. Mielenkiintoisen tapauksen siitä tekee se, että kyseessä on käsin piirretty seikkailupeli, joka itse asiassa näyttää hyvältä. Toivottavasti pelattavuus on yhtä laadukkaasti toteutettu.

Nyt minä taidan valmistautua vuoden vaihteeseen, mutta sitä ennen haluan esitellä vielä yhden löydön, jolla voi lomapäiviään kuluttaa. Unkaria on avannut oman maansa filmiarkistoaan sen verran, että kaikki vanhoista animaatioista pitävät saavat hetken nauttia kyseisen maan aarteista.

Unkarian animaatioaarteet

Kyseessä on tosiaan vain lomapäivien hupi sillä nämä teokset ovat saatavilla vain 4.1.2019 asti. Vaikka animaatioiden ääniraita on alkuperäisellä kielellä, on videoihin lisätty tekstitys englanniksi. Filmiarkistoa voi tutkailla Vimeo-tilin kautta, mutta tässä alla pari nostoa.

PÄIVITYS: Valitettavasti näiden animaatioiden katseluoikeudet ovat päättyneet 🙁 

Aina välillä tulee tällaisia lyhyen ajan aarteita ja pyrin tiedottamaan niistä mahdollisimman pian. Yksi tapa pysyä ajan tasalla on tilata nämä artikkelit suoraan sähköpostiisi heti kun ne ilmestyvät. Voit tilauksen tehdä tämän artikkelin lopusta.

Ei muuta kuin oikein hyvää tulevaa vuotta ja palataan taas ensi viikolla!

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänestä
Article Rating
Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x