skip to Main Content

Yritän CMore, mutta en näe mitään

Viime vuoden lopussa päätin, että esittelen mahdollisimman monta suoratoistopalvelua ja tietysti listasin alkuun ne ensimmäiset, jotka tiesin entuudestaan. Listoja kannattaa aina tehdä, mutta etukäteen harvoin tietää kuinka laadukkaan listan saa aikaiseksi. Kaikki suoratoistopalvelut ovat olleet tähän asti ihan hyviä, noin yleisellä tasolla, mutta animaatioharrastajan näkökulmasta suurin osa tähän mennessä esitellyistä on valitettavan heikkoja esityksiä. CMore ei tee poikkeusta.

Korjataan sen verran, että Netflix ja HBO sisältävät sellaisia länsimaisia animaatioita, joita on vaikea löytää muualta. SF Anytime on hieno vaihtoehto sellaisille, jotka nauttivat Makuunissa ja Filmtownissa käyntiä, koska se korvaa ainakin sen vuokrauksen (irtokarkit pitänee hakea muualta). Mutta noin kärjistettynä, kaikissa kohdellaan animaatioita lasten juttuina ja aikuisten animaatioiksi on bongattu vain ne muutamat perinteiset. Kummasti ajatellaan, että aikuisten animaatioita ovat sellaiset, joissa kirjoillaan ja vitsaillaan seksillä ja päihteillä ja kaikki muu onkin sitten lapsille. Sellaista älykästä ja puhuttelevaa animaatiota on vaikea löytää.

Mutta kun CMore on listalla niin käydään se kuitenkin läpi.

Hinnat

Hintojen suhteen CMore kuuluu samaan kategoriaan kuin Viaplay, eli “ota selvää, jos saat”. Hinnasto on tätä kirjoittaessa siis seuraava (5.5.2019):

  • CMore Start 9,95€/kk
  • CMore 12,95€/kk
  • CMore Sport 24,95€/kk
  • CMore Total 29,95€/kk

Animaatioharrastajalle riittää tuo halvin paketti, sillä se sisältää CMore Juniorin ja sitä kautta kaiken tarjolla olevan animaation.

Paketit CMore ja CMore Sport ovat siitä hankalia hahmottaa, että ne sulkevat toisiaan pois. Jos siis haluaa nähdä kaiken tarjonnan, kannattaa ostaa Total. Minulla on tällä hetkellä Sport-paketti ja en sen vuoksi pysty katsomaan Junioria ollenkaan. Ainoa vaihtoehto on siis joko päivittää Totaliin tai lopettaa urheilun katsominen ja vaihtaa tavalliseen CMore pakettiin. Tai toki voin vaihtaa Starttiin, mutta menettää samalla oikeudet kotimaisiin elokuviin ja sarjoihin.

Sisältö

CMoren sisältö voidaan jakaa seuraaviin kategorioihin:

  • Elokuvat
  • Sarjat
  • Lastenohjelmat (ja animaatiot)
  • TV-ohjelmat
  • Urheilu

Elokuvien ja sarjojen suhteen ei ole mitään erityistä tarjolla. TV-puolelta löytyy MTV3:n, Avan ja Subin tarjonnat. Urheilun ystäville tarjolla on paljon moottoriurheilua ja esimerkiksi jääkiekon MM-kisat. Mutta sitten se tärkein, eli animaatiotarjonta.

Suurin osa Juniorin animaatiotarjonnasta on lapsille ja kouluikäisille. Mukana on Pipsa Possua, Pokemonia, Paavo Pesusientä, Iron Mania, Superpahisten liigaa ja niin edelleen. Elokuvista esimerkkeinä voisin mainita Itse ilkimyksen, Ferdinand-härän, Coralinen ja Lego Batmanin. Disney-klassikoita ei ole yhtään.

Animaatiosarjoissa on yksi iso ongelma. Niistä on nähtävillä vain pieni osa. Pikaisella vilkaisulla Pokemonia on tarjolla eniten, kaudet 10-13, mutta esimerkiksi Paavo Pesusienestä on katsottavissa vain vaivaiset 15 jaksoa, eli ei siis edes yhtä kokonaista kautta. Silloin kun minä katson jotain sarjaa, haluan nähdä vähintäänkin kokonaisia kausia, en yksittäisiä jaksoja.

Muumilaakson tarinat löytyvät kokonaisuudessaan uudella dubbauksella.

Tekniikka

Tätä artikkelia varten valitsin neljä ohjelmaa. Sarjoina Paavo Pesusieni ja Pokemon ja elokuvista Coraline ja Batman.

Videosoitin on tuttua huttua. Plussaa on se, että videoita voi skipata hieman sekä taakse- että eteenpäin. Mukana on myös jaksovalinta. Mikäli saatavilla on useampi tekstitysvaihtoehto, senkin voi valita soittimesta. Valitettavasti dubbauksista on tarjolla vain suomenkielinen vaihtoehto, siis jos animaatio on dubattu suomeksi.

Elokuvat ja sarjat tuntuivat pyörivän ihan hyvin ja laatukin pysyi hyvänä. Urheilulähetyksiä katsoessani huomasin pientä ruudun nykimistä, josta pääsi eroon kun vaihdoin selaimen Chromesta Edgeen. Edgellä oli kuitenkin muita ongelmia. Esimerkiksi jos lähetys keskeytyi jostain syystä, niin välillä selaimen navigointipalkki hukkui eli video jumiutui täyden ruudun tilaan. Ainoa tapa päästä eteenpäin oli sulkea koko selain ja käynnistää se uudelleen. Chromella en tähän ongelmaan törmännyt.

Kenelle CMore on tarkoitettu?

Käytännössä CMorea voi suositella vain sellaisille, jotka pitävät MTV:n alla olevasta kanavatarjoilusta ja urheilusta. Kaikille muille on olemassa parempia ja edullisempia vaihtoehtoja. Jo pelkästään Ruutu ja Areena tarjoavat monipuolisemmin animaatioita, HBO:sta ja Netflixistä puhumattakaan. Satunnaiselle kuluttajalle voi taas suositella SF Anytimea.

CMoresta on 14 päivän ilmainen kokeiluversio, jolla voi kokeilla palvelun sopivuutta ihan käytännössä.

Ensikuussa pääsen vihdoin tutustumaan Crunchyrolliin ja samalla syventymään animetarjontaan.

Jos sinulla on mielessä jokin striimipalvelu jota haluat että kokeilen, laita ihmeessä kommenteihin viestiä. Voit myös lähettää minulle sähköpostia. Muista myös lisätä viestiisi mitä haluat minun kyseisessä palvelussa erityisesti testaavan, jos sinulla on jokin askarruttava asia mielessäsi.

Ystäväsi,

Guf

0 0 äänet
Article Rating

Guf

Tilaa
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Back To Top
0
Haluaisin kuulla ajatuksistasi, joten kommentoithanx
()
x